Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Технологічна карта екскурсії.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
506.37 Кб
Скачать

XIX і XX століття.

Нищівним для могутньої споруди був землетрус 23 січня 1838 р. Не менше пошкодили її самі власники. Якось випадково в одній з кімнат було знайдено замурований скарб. І відтоді почалися гарячкові пошуки інших коштовностей: розбивалися стіни з розписами, руйнувалися каміни, знімалися підлоги. Студня завалилася. На кінець XIX ст. Олеський замок перетворився на руїну.

За зібрані в 1882 р. у Львові кошти замок викупили, і він переходить у руки держави. Були різні думки щодо його використання. Пропонувалося відкрити тут інтернат для студентів учительської семінарії. Крайовий сейм вважав за найкраще віддати споруду в розпорядження монастиря. Побутував і такий варіант: в одній частині приміщення обладнати народну школу, а в другій — музей Яна Собеського. На це одна з газет в 1905 р. писала: «Що народові з того, як он буде мати музей пам'яток по королях польських, а не буде мати хліба, щоби голод заспокоїти?»

До 1939 р. замок використовується під сільськогосподарську жіночу школу.

1939 рік — радянська влада. Тут стояла дивізія Власова.

Багато випробувань зазнала будівля і в роки німецько-радянської війни: у ній розміщалися військові склади.

Експозиція.

Погруддя Варвари Радзивілл

Меблі

Надгробок Анни Сенявської

Різноманітність фондів Львівської галереї мистецтв надала можливість створити своєрідну експозицію, що й нагадує замкові експозиції в інших містах, і досить відрізняється від них. Бурхлива історія замку не сприяла збереженню багатьох автентичних речей, тому автентику представляють фасади будівлі, замкові портали, геральдичні рельєфи з каменю.

Музеєфіковані цокольні та приміщення першого поверху, що в давнину використовувались як господарські. Житловими були приміщення другого та третього поверхів. Скрізь, де були залишки оздоб стародавніх інтер'єрів, вини реставровані.

Палацовий характер інтер'єру частково збережений в сучасній музейній залі № 6. Над проектом працював скульптор Леблан у 2-й половині 18 ст. Тоді ж виконані декоративна ліпнина на північній стіні та карниз біля стелі. В 18 столітті стелю прикрашав багаточасний плафон на міфологічну тему (Викрадення Європи). Альков прикрасили стюковою мозаїкою. Суміш з фарби, гіпсу, товченого мармуру та алебастру наносили на стіну, комбінуючи різні кольори, що імітувало природній мармур. Мозаїки створюють архітектурні детали, додатково прикрашені гірляндами з фруктів та квітів. Пошкоджені мозаїки зберіглися у трьох залах і частково відновлені.

Звіт про виконану роботу за період практики.

Виробничо – навчальну практику я проходила у Регіональному туристично-інформаційному центрі, де були створені усі умови для проходження практики. Протягом усього перебування в організації я мала змогу отримувати консультації, як від методиста практики, так і від працюючого в ньому колективу. Під час проходження практики освоїла багато нового матеріалу, умінь та навиків.

Перш за все, моїм завданням було ознайомлення з об’єктом практики, його колективом, статутом та структурою управління, основними видами діяльності, методами організації роботи у Регіональному туристично-інформаційному центрі.

Важливим етапом проходження практики було ознайомлення з партнерами Регіонального туристично-інформаційного центру, аналіз їх впливу на діяльність даної організації.

Під час проходження практики я детально ознайомилася з основними засадами законодавства України щодо державного регулювання у сфері туризму, особливо, що стосується створення та організації діяльності мережі туристично-інформаційних центрів.

Проаналізувала майновий і фінансовий потенціал організації та можливості її розвитку, виділив основні тенденції.

Цікавою та корисною, з точки зору набуття досвіду, була і робота з базою даних РТІЦ.

Важливим фактором для ефективної діяльності будь-якої організації є освітній рівень персоналу. Проходивши практику в Регіональному туристично-інформаційному центрі я звернула увагу і на цей аспект. В даній організації він є дуже високим, але в майбутньому працівникам варто відвідувати виставки та ярмарки, курси підвищення кваліфікації, насамперед для того, щоб володіти всією новою інформацією у сфері надання туристичних послуг, а також для засвоєння нових методів та правил роботи з клієнтами та партнерами, для набуття вмінь та навичок в роботі з оновленою документацією.

Отже, проходивши професійну переддипломну практику в Регіональному туристично-інформаційному центрі, я отримала велику кількість нових знань, умінь та практичних навичок, удосконалив особистісні якості, заклала міцну основу для формування практичних професійних навичок, здобула безцінний досвід, котрий неодмінно згодиться у подальшому житті.

СХЕМА МАРШРУТУ ТРАНСПОРТНОЇ ЕКСКУРСІЇ

Програма перебування.

1. Зустріч біля центрального корпусу Прикарпатського національного університету о 6:45;

2. перехід групи до автобуса та відправлення о 7:00;

3. прибуття до Золочівського замку о 11.00 ;

4. екскурсія протягом 1 години. Вільного часу для фотографування та 1 година на обід;

5. перехід групи до автобуса та відправлення о 13:00;

6. прибуття до Підгорецького замку та екскурсія протягом півгодини вільний час для фотографування;

7. перехід групи до автобуса та відправлення о 14:00;

8. прибуття до Олеського замку та екскурсія протягом 2 годин вільного часу на фотографування;

9. перехід групи до автобуса та відправлення о 16:00;

10. прибуття в Івано – Франківськ о 19:00.

Поїздка – 70 гривень за 1 людину;

страхівка – 10 гривень за одну людину;

послуги гідів – 30 гривень;

екскурсії по замках за 1 людину – 30 гривень.

Звіт по екскурсії.

23 березня у четвер я побувала на екскурсії Золотим кільцем Львівщини. Я відвідала Золочівський, Підгорецький , Олеський замки.

Золочівський замок знаходиться у місті Золочеві. Золочівський замок - пам'ятка обороної архітектури ХVІІ ст. Замок Якуба Собєського побудований у 1634-1636 роках за проектом невідомого архітектора. У 1686 році на замовлення короля Яна ІІІ Собєського був відновлений і оздоблений творами мистецтва. Від багатого спадку у 1801 році залишилося небагато - лише невеликі землі з замком. Відтоді кілька разів змінювались власники, поки замок не став власністю держави.

На замковому дитинці розташований Великий палац, в якому відкрито експозицію інтер'єрів ХVІІ ст. та зали історії. У Південній частині розташовано Китайський палац, який є одним з небагатьох зразків східної архітектури на українських землях. В ньому розташована експозиція Східних культур (мистецтво Японії, Китаю, Індії). В ансамблі Золочівського замку цікавими елементами оборонної архітектури є вежі-кавальєри, бастіони та вали.

Наступний замок, який я відвідала це був Підгорецький замок у селі Підгірці. Побудований за проектом відомого архітектора Андре дель Аква за вказівкою коронного гетьмана Станіслава Конєцпольського. Підгорецький замок один найкращих в Європі зразок поєднання ренесансного палацу з бастіонними укріпленнями. До наших днів від замку кінця XVI ст. дійшли руїни мурувань п'ятигранної наріжної (західної) башти на рівні другого ярусу та рештки оборонної стіни з бійницями. На території замку збереглися також численні підвальні приміщення. Разом з замками Олеська, Золочева та Свіржа входить до так званої Золотої підкови України. Підгорецький парк, на рівні найкращих зразків так званих «італійських» парків, він є найгарнішим і чи не єдиним в Україні парком такого типу.

Останній замок який я відвідала це був Олеський замок у селі Олесько. Перша письмова згадка про Олеський замок датується 1327 роком. Засновниками замку вважають синів галицько-волинського князя Юрія Львовича – Андрія або Лева. Славиться ця архітектурна пам’ятка не лише своєю збереженістю, а й тим, що в її стінах народився польський король Ян Собеський, крім того, саме тут провів своє дитинство Богдан Хмельницький. Нинішнього палацового вигляду замок набув у 1725 році. Наразі споруда виконує функції храму муз – тут діє філіал Львівської картинної галереї, що розмістила у замку колекцію витворів мистецтва 13-19 століття. А у підвалі твердині - цікавий музей знарядь для катування.

Люди обізнані стверджують, що Олеський замок здавна слугує притулком для привидів. А екскурсоводи – з підозрілим блиском у очах – розкажуть, смакуючи подробиці, усім зацікавленим відвідувачам історії про примару пана Адама Жолкевського, у гості до якого із розташованого неподалік монастиря час від часу навідується дух монаха Яна.

І ось і закінчилась одноденна екскурсія по Золотому кільці Львівщини.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]