Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1. 1-1л.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
2.28 Mб
Скачать

Висновки та відповіді на питання

Сучасна обстановка у світі потребує нового обмірковування і перегляду політики національної безпеки. Вона (політика національної безпеки) законодавче закріплена у Воєнній доктрині.

Воєнну доктрину слід сприймати як основний Закон будівництва і функціонування Збройних формувань по забезпеченню воєнної безпеки України.

Основним завданням Збройних сил України є їх готовність до захисту суверенітету, незалежності, територіальної цілісності і недоторканості кордонів України. З військової точки зору Воєнна доктрина - це система поглядів держави на сутність, мету, характер можливих бойових дій (війни, збройних конфліктів), на підготовку до них держави і Сил Оборони і на засоби їх ведення.

Складовими частинами збройних сил України є види збройних Сил: Сухопутні війська, Повітряні сили і Військово – Морські сили які є основою Сил Оборони України.

Сухопутні війська є найбільш чисельним видом Збройних Сил України. До їх складу входять роди військ: механізовані, танкові, аеромобільні війська, авіація, РВіА, війська ППО. Крім того до складу Сухопутних військ входять спеціальні війська: розвідувальні, інженерні, РхБ захисту, зв’язку, РЕБ, технічного забезпечення, гідрометеорологічні, топогеодезичні підрозділи і тил Сухопутних військ.

Вивчаючи основи сучасного загальновійськового бою, необхідно пам’ятати, що наука і техніка постійно розвиваються, на озброєння надходять нові зразки зброї. У зв’язку з цим безупинно удосконалюються і способи ведення бою.

Сучасний бій вимагає від командирів і військ умілого застосування всіх засобів ураження, бойової і спеціальної техніки, високої організованості, напруги моральних і фізичних сил особового складу з’єднань, частин, підрозділів.

Для успішного ведення бойових дій від воїнів потрібна відмінна виучка, висока військова дисципліна і фізичне загартування, вміння використовувати всю міць озброєння і техніки, застосовувати засоби захисту і маскування.

Тому вимоги Міністра Оборони до Сухопутних військ „... продовжувати опановувати і вести пошук нових, розробляти і оволодівати найбільш сучасними способами застосування зброї, бойової техніки і ведення бойових дій ...”, як ніколи, є актуальними. Ви, як майбутні офіцери, повинні Знати склад Збройних Сил України і розуміти природу сучасного загальновійськового бою – єдиного способу досягнення перемоги у збройній боротьбі з противником.

Дати відповіді на запитання і завдання на самостійну підготовку.

Розробив професор кафедри, к.в.н., доцент П.Є.Трофименко

Лекція обговорена і схвалена на засіданні кафедри

Протокол № _____ від _____

Додатки: 1 – похідний порядок ЗгВП;

2 – передбойовий порядок ЗгВП;

3 – бойовий порядок ЗгВП.

БІЙ МОЖЕ БУТИ

Склад Збройних Сил України

Бойовий порядок мр, що наступає у пішому порядку. Положення взводів-уступом праворуч

Бойовий порядок мр, що наступає на бойових машинах піхоти. Положення взводів - у лінію

Бойовий порядок мр, що наступає у пішому порядку. Положення взводів - у лінію

Бойовий порядок мр, що наступає у пішому порядку. Положення взводів - у лінію

Шикування бойового порядку батальйону у передовому загоні

Шикування похідного порядку танкової роти на дії у похідній заставі

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]