Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольна робота.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
22.15 Кб
Скачать

План

1. Поняття зберігання предметів під митним контролем.

2. Типи складів тимчасового зберігання товарів.

3. Порядок передачі та зберігання товарів під митним контролем.

4. Операції, які дозволяється проводити з товарами до закінчення граничного терміну зберігання.

1. Поняття зберігання предметів під митним контролем

Товари і транспортні засоби з моменту пред'явлення митному органу і до їх випуску відповідно до обраного митного режиму можуть перебувати на тимчасовому зберіганні під митним контролем. Такі товари і транспортні засоби до завершення митного оформлення з дозволу відповідного митного органу розміщуються на складах тимчасового зберігання. Митний режим щодо зазначених товарів і транспортних засобів обирається під час передачі цих товарів і транспортних засобів на тимчасове зберігання і не може змінюватися їх власником або уповноваженою ним особою без погодження з відповідним митним органом до закінчення строку тимчасового зберігання.

Власник СТЗ забезпечує окреме зберігання партій товарів.

Дозволяється спільне зберігання партій товарів окремих категорій за умови документального підтвердження виготовлення їх одним виробником із застосуванням єдиного технологічного процесу та притаманності цим товарам однакових фізичних і якісних характеристик.

Дозволяється спільне зберігання протягом не більше двох діб товарів, що перебувають під митним контролем, і товарів, оформлених у відповідному митному режимі.

За наявності на СТЗ систем відеоспостереження власник СТЗ зобов'язаний на вимогу керівництва митного органу забезпечити доступ до них посадових осіб цього органу.

СТЗ повинен мати одну поштову адресу (якщо склад складається з одного складського приміщення, резервуара чи майданчика) або розташовуватися в межах нерозривно огородженої за периметром території (якщо склад складається з декількох складських приміщень, резервуарів, майданчиків, що мають різні поштові адреси, зокрема номери корпусів, будівель тощо).

На СТЗ відкритого типу повинен бути розташований підрозділ митного органу, який здійснює митний контроль і митне оформлення. У разі надходження товарів на СТЗ автомобільним транспортом територія СТЗ повинна бути внесена до Переліку місць прибуття автотранспорту, затвердженого наказом Держмитслужби України від 15.11.99 N 721.

2. Типи складів тимчасового зберігання товарів

Склад тимчасового зберігання (далі - СТЗ) - спеціально визначені й обладнані складське приміщення, резервуар, критий чи відкритий майданчик, що призначені для зберігання товарів і транспортних засобів і розміщуються в межах огородженої території;

транспортні засоби - будь-які засоби повітряного, водного, залізничного, автомобільного транспорту, що використовуються для перевезення товарів через державний кордон України, а також транспортне обладнання (контейнер, клітка, знімна цистерна або інший подібний пристрій).

СТЗ можуть бути закритого та відкритого типів.

СТЗ може бути розташований:

- у зоні діяльності митного органу, у якому перебуває на обліку одержувач або відправник товарів і транспортних засобів (за погодженням із Держмитслужбою України СТЗ закритого типу може розташовуватися в зоні діяльності іншого митного органу);

- в аеропорту, порту, на аеродромі, залізничній станції, що відкриті для міжнародного чи міждержавного сполучення та здійснюють прийняття, навантаження, вивантаження й видачу товарів, переміщуваних через державний кордон України;

- у безпосередній близькості до пункту пропуску через державний кордон України для міжнародного чи міждержавного автомобільного сполучення;

- на територіях, унесених до Переліку місць прибуття автотранспорту, затвердженого наказом Держмитслужби України від 15.11.99 № 721, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 06.12.99 за № 839/4132.

У межах СТЗ створюється зона митного контролю. Дозвіл видається на одне або декілька складських приміщень, резервуарів, майданчиків митним органом, у зоні діяльності якого вони розташовані.

Строк тимчасового зберігання товарів і транспортних засобів на СТЗ починається з дня їх фактичного розміщення на СТЗ і закінчується днем завершення митного оформлення відповідно до заявленого митного режиму або днем передання їх на склад митного органу.

При переміщенні товарів з одного СТЗ на інший строк зберігання товарів не переривається.