Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BUBU_SamRab_11-12Stud.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
740.86 Кб
Скачать

4

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ЗАПОРІЗЬКИЙ ІНСТИТУТ ЕКОНОМІКИ ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Кафедра бухгалтерського обліку

ІНДИВІДУАЛЬНЕ ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ

з дисципліни

«ОБЛІК В БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВАХ»

на тему:

«Обліковий процес в бюджетній установі

(на прикладі обліку господарських операцій ВНЗ)»

для студентів денної форми навчання напрямів підготовки:

6.050100 «Облік і аудит»;

5.03050901 «Бухгалтерський облік»

Запоріжжя

2012

ВСТУП

Ефективність проведення реформ в країні залежить від стану фінансів держави, в тому числі від їх складової - бюджету. Цей факт обумовлено тим, що через бюджет держава акумулює кошти для фінансування пріоритетних напрямків виробництва, соціального розвитку, активізує заходи щодо надходження коштів й їхньої економії.

Бюджетні відносини вимагають державного регулювання, що досягається шляхом чіткої регламентації бюджетної діяльності через проведення зваженої державної фінансової політики на всіх стадіях бюджетного процесу.

Одним з елементів системи державного фінансового контролю, на основі інформаційних джерел якого держава будує ефективну бюджетну політику, є система бухгалтерського обліку і звітності суб’єктів державного сектора.

Предметом дослідження у межах даної роботи є відображення даних про господарські операції в системі обліку і звітності бюджетного суб’єкта.

Об’єкт дослідження – відображення господарської діяльності бюджетної установі в системі бухгалтерського обліку і звітності.

Метою виконання даної роботи є формування у студентів системи теоретичних знань і практичних навичок з практики організації і ведення бухгалтерського обліку в бюджетних установах.

Завданнями, що ставляться перед роботою, є:

- формування і усвідомлення студентами теоретико-методичних основ бухгалтерського обліку в державному секторі;

- застосування цих знань на практиці з урахуванням досвіду вивчення дисциплін «Основи бухгалтерського обліку», «Фінансовий облік», «Фінанси», «Бюджетна система», «Казначейська справа» та ін.;

- практичне опрацювання особливостей обліку бюджетних установах і вироблення на цій основі навичок визначення результатів виконання планових показників діяльності і їх аналізу.

Вихідні практичні дані для виконання контрольної роботи

Київський юридичний університет (код бюджетної установи — 480) є навчальним закладом ІІІ рівня акредитації. Він готує спеціалістів за державним замовленням і за кошти юридичних та фізичних осіб. ВНЗ в особі ректора є розпорядником коштів ІІІ ступеня. Фінансування видатків установи здійснюється із державного бюджету через органи Державного казначейства згідно із Порядком обслуговування державного бюджету за видатками від 25.05.2004 року № 89. Головним розпорядником коштів є Міністерство освіти і науки України (код відомчої класифікації — 220), код функціональної класифікації видатків — 0942 «Вищі навчальні заклади III і IV рівнів акредитації». У Печерському відділенні Державного казначейства України університету відкрито реєстраційний рахунок № 2015683243 і спеціальний реєстраційний рахунок № 392182644265.

Кошторис доходів і видатків університету на поточний рік складено згідно із Порядком складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2002 року № 228. Планування видатків та їх аналітичний облік здійснюють відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 27.12.2001 року. № 604 із подальшими змінами та доповненнями.

Таблиця 1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]