Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Laboratorna_robota_1-2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
211.46 Кб
Скачать

Вивчення гармонійного сигналу і його спектру

  1. Включити модель і спостерігати гармонійний сигнал на вході осцилографа А (в режимі DC), встановивши необхідні значення довжини (Timebase) і дільників напруги (Scale).

  2. Віключить модель незадовго до моменту повного ходу променя осцилографа.

  3. Включити транспонування осцилограм в графіки MathCad шляхом послідовного натиснення кнопок TransferExport Simulation Result to MathCadContinue. Розташувати вікно карафи в нижньому лівому куті монітора таким чином, щоб зображення схеми моделі било доступно.

  4. Копіювати графік у відповідний розділ звіту.

Клацнути лівою кнопкою миші на табло Simulate і на по вкладці, що з'явилася, вибрати шлях AnalysesFourier analyses.Після клацання на останньому табло повинна з'явитися тека установок Фурье – аналізу.

  1. Натискувати кнопку Simulate. Протягом 1 хвилини на моніторі повинні з'явитися результати моделювання у вигляді графіків. Якщо цього не відбулося, звернутися до лаборанта або викладача.

  2. Копіювати графік амплітудного спектру у відповідний розділ звіту.

  3. Закріть вікно Analysts Graphs.

Вивчення сигналу колоколообразної форми і його спектру

  1. Підключити до виходу генератора діод натисненням клавіші Space на клавіатурі компь'ютера.

  2. Включити модель і спостерігати сигнал колоколообразної форми на вході осцилографа В (в режимі DC), встановивши необхідне значення тривалості розгортки (Timebase) і дільників напруги (Scale).

  3. Віключить модель незадовго до моменту повного ходу променя осцилографа.

  4. Включити транспонування осцилограм в графіки MathCad шляхом послідовного натиснення кнопок TransferExport Simulation Result to MathCadContinue.

  5. Копіювати графік у відповідний розділ звіту.

  6. Клацнути лівою кнопкою миші на табло Simulate і на по вкладці, що з'явилася, вибрати шлях AnalysesFourier analuses. Після клацання на останньому табло повинна з'явитися тека установок Фурье – аналізу.

  7. Відкрийте вкладку Output variables і в правому вікні, що з'явилося, виділити номер досліджуваного раніше вузла схеми. Перенести вказаний номер в ліве вікно натисненням кнопки Remove.

  8. У лівому вікні виділити номер досліджуваного вузла схеми, до якого підключений анод діода D1. Перенести вказаний номер в праве вікно натисненням кнопки Plot during simulation.

  9. Натискувати кнопку Simulate. Протягом 1 хвилини на моніторі повинні з'явитися результати моделювання у вигляді графіків.

  10. Копіювати графік амплітудного спектру у відповідний розділ звіту.

Вивчення сигналу трикутної форми і його спектру

  1. Перемкнути генератор в режим сигналу трикутної форми.

Встановити коефіцієнт заповнення генератора сигналу трикутної форми відповідно до варіанту завдання, вказаним вчителем і табл. 2.

Таблиця 2

Варіанти завдань коефіцієнта заповнення сигналів

Номер варіанту

К оефіцієнт заповнення (Duty Cycle) %

1

50

2

30

3

25

4

35

5

65

6

70

7

45

8

20

9

4 0

1 0

60

  1. Клацнути лівою кнопкою миші на чорному полі моделі, вільному від яких-небудь компонентів.

  2. Включити модель і спостерігати сигнал трикутної форми на вході осцилографа В (в режимі DC), встановивши необхідні значення тривалості розгортки (Timebase) і дільників напруги (Scale).

  3. Вимкнути модель незадовго до моменту повного ходу променя осцилографа.

  4. Включити транспонування осцилограм в графіки MathCad шляхом послідовного натиснення кнопок Transfer—Export Simulation Results to MathCad—Continue.

  5. Копіювати графік у відповідний розділ звіту.

  6. Клацнути лівою кнопкою миші на табло Simulate і на вкладці, що з'явилася, вибрати шлях Analyses — Fourier analyses. Після клацання на останньому табло повинна з'явитися тека установок Фурье-аналізу.

  7. Натискувати кнопку Simulate. Протягом 1 хвилини на моніторі повинні з'явитися результати моделювання у вигляді графіків.

  8. Копіювати графік амплітудного спектру у відповідний розділ звіту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]