Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПрогрМПС_РР_розрах..docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
43.94 Кб
Скачать

Регістр статусу spi - spsr

Біти

7

6

5

4

3

2

1

0

$0E ($2E)

SPIF

WCOL

-

-

-

-

-

SPI2X

SPSR

Читання/Запис

R

R

R

R

R

R

R

R/W

Початковий стан

0

0

0

0

0

0

0

0

  • Bit 7 - SPIF: SPI Interrupt Flag - Прапорець переривання по SPI

Біт SPIF очищується апаратно при виконанні підпрограми обробки відповідного вектора переривання. Біт SPIF може бути очищений також при першому зчитуванні стану регістра статусу SPI, з установленим бітом SPIF, з наступним зверненням до регістра даних SPI (SPDR).

  • Bit 6 - WCOL: Write Collision flag - Прапорець помилки при запису

Біт WCOL встановлюється, якщо в процесі передачі даних виконувався запис до регістру даних (SPDR). Зчитування вмісту регістра даних, як і запис до нього, виконані під час пересилки даних, можуть привести до невірного результату. Біт WCOL (і біт SPIF) апаратно очищаються при першому зчитуванні регістра статусу SPI, з встановленим WCOL, з наступним зверненням до регістра даних SPI (SPDR).

  • Bit 0 - SPI2X: Double SPI Speed Bit

  1. Порядок виконання роботи.

    1. Розрахувати часові затримки.

    2. Розробити програму формування на виводі порту послідовності імпульсів заданої тривалості і періоду (фонова програма).

    3. Розробити підпрограму ініціалізації порту SPI.

    4. Розробити підпрограму передачі (прийому) через SPI-порт масиву даних. Дані знаходяться (розташувати) в резидентній пам'яті даних. Передачу (прийом) здійснювати із застосуванням переривань.

Примітка. Варіант завдання, тактова частота (fclk), номер лінії порту, тривалість (τімп), період (Тімп), полярність імпульсів, послідовний порт, напрям та швидкість передачі даних, кількість байт для різних варіантів наведені в Додатку 1: