Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРАКТ12.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
290.3 Кб
Скачать

Самостійна робота студентів

з/п

Назва теми

Завдання

Год.

2

3

4

Розділ 1. Знайомство з програмою практики зі спеціальності

1

Тема 1.1. Знайомство з програмою практики

зі спеціальності

Визначити основні завдання та мету практики зі спеціальності. Ознайомитись з критеріями оцінювання знань та вмінь з практики зі спеціальності. Скласти індивідуальний план. Підібрати перелік нормативно-правових актів.

5

Розділ 2. Знайомство з базою практики

2

Тема 2.1. Ознайомлення з відділом ДРАЦС районного (міськрайонного) управління юстиції

Засвоїти положення Закону України “Про державну реєстрацію актів цивільного стану” від 1 липня 2010 року N 2398–VI; приписи наказу Міністерства юстиції України “Про затвердження Типового положення про районний, районний у місті, міський (міста обласного значення) відділ реєстрації актів цивільного стану” від 17 квітня 2002 року № 30/5.

Ознайомитись з посадовою інструкцією спеціаліста першої та другої категорії відділу ДРАЦС.

Ознайомитись з правилами техніки безпеки.

5

Розділ 3. Проходження практики на посаді спеціаліста першої та другої категорії відділу ДРАЦС

3

Тема 3.1. Загальні положення реєстрації народження та визначення походження дитини

Засвоїти розділ 1 Правил реєстрації актів цивільного стану в Україні. Удосконалити знання щодо підстав для реєстрації народження дитини.

5

4

Тема 3.2.Правила реєстрації народження дитини, у разі народження дитини жінкою, якій в організм було перенесено ембріон людини, зачатий подружжям в результаті застосування допоміжних репродуктивних технологій

Засвоїти Правила реєстрації народження дитини, у разі народження дитини жінкою, якій в організм було перенесено ембріон людини, зачатий подружжям в результаті застосування допоміжних репродуктивних технологій.

Визначитись, який документ подається такою жінкою до органу ДРАЦС одночасно з документом, що підтверджує факт народження нею дитини.

Визначитись, який запис робиться у графі “Для відміток” актового запису про народження.

5

5

Тема 3.3. Правила реєстрації народження підкинутої або знайденої дитини, коли її батьки невідомі

Засвоїти Правила реєстрації народження підкинутої або знайденої дитини, коли її батьки невідомі. Поглибити знання стосовно правил реєстрації народження та визначення походження дитини, коли її батьки невідомі. Визначитись, у якому порядку провадиться реєстрація народження підкинутої або знайденої дитини, коли її батьки невідомі.

Визначитись яким чином присвоюється прізвище, ім’я, по батькові дитині у випадку, коли батьки підкинутої чи знайденої дитини невідомі.

5

6

Тема 3.4. Правила реєстрації народження дитини, у разі коли обидва батьки чи один з них не досягли 18-річного віку

Поглибити знання щодо правил реєстрації народження дитини, у разі коли обидва батьки чи один з них не досягли 18-річного віку.

Ознайомитись з нормативно-правовими актами стосовно правил реєстрації народження та визначення походження дитини.

5

7

Тема 3.5. Правила реєстрації народження дітей, народжених при

багатоплідних пологах

Удосконалити знання щодо правил реєстрації народження дітей при багатоплідних пологах. Ознайомитись з нормативно-правовими актами стосовно правил реєстрації народження та визначення походження дитини.

6

8

Тема 3.6. Правила реєстрації народження дитини, яка народилася до спливу десяти місяців від дня припинення шлюбу (смерті, розірвання шлюбу) або визнання його недійсним

Засвоїти правила реєстрації народження дитини, яка народилася до спливу десяти місяців від дня припинення шлюбу (смерті, розірвання шлюбу) або визнання його недійсним.

Ознайомитись з нормативно-правовими актами стосовно правил реєстрації народження та визначення походження дитини. Визначитись, який запис робиться у графі “Для відміток” актового запису про народження такої дитини.

6

9

Тема 3.7. Загальні положення реєстрації шлюбу

Поглибити знання щодо правил реєстрації шлюбу; засвоїти перелік документів, які подаються одночасно з заявою про реєстрацію шлюбу та терміни реєстрації шлюбу.

Ознайомитись з нормативно-правовими актами стосовно правил реєстрації шлюбу.

6

10

Тема 3.8. Правила реєстрації шлюбу з особою, якій відповідно до Сімейного кодексу України знижено шлюбний вік

Удосконалити знання щодо правил реєстрації шлюбу з особою, якій відповідно до Сімейного кодексу України знижено шлюбний вік. Ознайомитись з нормативно-правовими актами стосовно правил реєстрації шлюбу. Визначитись, який запис робиться у графі “Для відміток” актового запису про шлюб.

6

11

Тема 3.9. Правила реєстрації шлюбу у разі реєстрації факту шлюбу на судні капітаном судна

Засвоїти правила реєстрації шлюбу у разі реєстрації факту шлюбу на судні капітаном судна. Визначитись, який запис робиться у графі “Для відміток” актового запису про шлюб та у графі "Зареєстрували шлюб" свідоцтва про шлюб.

6

12

Тема 3.10. Загальні положення реєстрації розірвання шлюбу

Засвоїти розділ 4 Правил реєстрації актів цивільного стану в Україні. Визначитись, що є підставою для державної реєстрації розірвання шлюбу, які терміни реєстрації розірвання шлюбу, які ставки державного мита встановлені за реєстрацію розірвання шлюбу.

Визначити місце державної реєстрації розірвання шлюбу.

6

13

Тема 3.11. Правила реєстрації розірвання шлюбу на підставі рішення суду

Удосконалити знання щодо правил та термінів реєстрації розірвання шлюбу на підставі рішення суду. Засвоїти розділ 4 Правил реєстрації актів цивільного стану в Україні.

6

14

Тема 3.12. Правила реєстрації розірвання шлюбу за заявою одного із подружжя, якщо інший із подружжя визнаний у встановленому законом порядку безвісно відсутнім, недієздатним, засуджений за вчинення злочину до позбавлення волі на строк не менше як три роки

Поглибити знання щодо правил реєстрації розірвання шлюбу за заявою одного із подружжя, якщо інший із подружжя визнаний у встановленому законом порядку безвісно відсутнім, недієздатним, засуджений за вчинення злочину до позбавлення волі на строк не менше як три роки.

Засвоїти розділ 4 Правил реєстрації актів цивільного стану в Україні.

Визначити місце проведення реєстрації розірвання шлюбу за заявою одного із подружжя, якщо інший із подружжя визнаний у встановленому законом порядку безвісно відсутнім, недієздатним, засуджений за вчинення злочину до позбавлення волі на строк не менше як три роки.

6

15

Тема 3.13. Правила реєстрації розірвання шлюбу за заявою подружжя, яке не має дітей, за взаємною згодою, відповідно до статті 106 Сімейного кодексу

Засвоїти правила реєстрації розірвання шлюбу за заявою подружжя, яке не має дітей, за взаємною згодою відповідно до статті 106 Сімейного кодексу України.

Ознайомитись з нормативно-правовими актами стосовно правил реєстрації розірвання шлюбу.

6

16

Тема 3.14. Загальні положення реєстрації смерті

Поглибити знання щодо правил реєстрації смерті особи та підстав і термінів реєстрації смерті.

Засвоїти розділ 2 Правил реєстрації актів цивільного стану в Україні. Скласти проект витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання

(додаток 33).

6

17

Тема 3.15. Правила реєстрації смерті особи, оголошеної судом померлою

Удосконалити знання щодо правил реєстрації смерті особи, оголошеної судом померлою.

Засвоїти розділ 2 Правил реєстрації актів цивільного стану в Україні.

Визначитись, яким чином провадиться реєстрація смерті особи. Оголошеною судом померлою.

6

18

Тема 3.16. Правила реєстрації смерті невпізнаних осіб

Проаналізувати правила реєстрації смерті невпізнаних осіб. Визначити проблемні моменти.

Засвоїти розділ 2 Правил реєстрації актів цивільного стану в Україні.

6

19

Тема 3.17. Правила реєстрації смерті осіб, які загинули в період проходження військової або альтернативної служби в мирний час

Засвоїти розділ 2 Правил реєстрації актів цивільного стану в Україні.

Визначити особливості складання актового запису про смерть особи, яка загинула в період проходження військової або альтернативної служби в мирний час.

6

20

Тема 3.18. Загальні положення зміни прізвища, власного імені, по батькові фізичної особи - громадянина України

Ознайомитись з нормативно-правовими актами стосовно правил реєстрації зміни імені фізичної особи - громадянина України.

Засвоїти положення Постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2007 р. № 915

“Про затвердження Порядку розгляду заяв про зміну імені (прізвища, власного імені, по батькові) фізичної особи”.

Проаналізувати підстави для відмови у наданні дозволу на зміну прізвища, власного імені, по батькові фізичної особи – громадянина України.

6

21

Тема 3.19. Правила та терміни розгляду заяви фізичної особи - громадянина України про зміну прізвища, власного імені, по батькові

Засвоїти порядок та терміни розгляду заяв про зміну прізвища, власного імені, по батькові фізичної особи – громадянина України, визначити ставки державного мита за зміну прізвища, власного імені, по батькові фізичної особи – громадянина України.

Засвоїти розділ 5 Правил реєстрації актів цивільного стану в Україні

6

22

Тема 3.20. Правила реєстрації зміни прізвища, власного імені, по батькові фізичної особи - громадянина України

Засвоїти розділ 5 Правил реєстрації актів цивільного стану в Україні.

6

23

Тема 3.21. Порядок внесення змін до актових записів цивільного стану заявника та його малолітніх дітей, а також неповнолітніх дітей щодо відомостей про батьків, на підставі складеного актового запису про зміну прізвища, власного імені, по батькові

Засвоїти порядок внесення змін до актових записів цивільного стану заявника та його малолітніх дітей, а також неповнолітніх дітей щодо відомостей про батьків, на підставі складеного актового запису про зміну прізвища, власного імені, по батькові фізичної особи - громадянина України.

Ознайомитись з нормативно-правовими актами стосовно правил реєстрації зміни імені фізичної особи - громадянина України.

6

24

Тема 3.22. Порядок ведення Державного реєстру цивільного стану громадян

Засвоїти положення Інструкції з ведення

Державного реєстру актів цивільного стану громадян, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 24 липня 2008 року N 1269/5.

6

25

Тема 3.23. Правила заповнення бланків актових записів цивільного стану та свідоцтв, що видаються на підставі вчинення актових записів, у державних органах реєстрації актів цивільного стану

Засвоїти положення наказу Міністерства юстиції України від 01 грудня 2003 року N 148/5.

6

Всього

144 год.