Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
C3. Admin.process.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
788.99 Кб
Скачать

Тема 2.8. Заходи процесуального примусу, що застосовуються в адміністративному судовому процесі. Акти адміністративного судочинства (лекція - 2 години)

Поняття та види заходів процесуального примусу в адміністративному процесі. Підстави та порядок застосування заходів процесуального примусу. Загальна характеристика окремих заходів процесуального примусу в адміністративному процесі. Попередження. Видалення із зали судового засідання. Тимчасове вилучення доказів для дослідження судом. Привід.

Поняття та види судових рішень. Вимоги, що висуваються до судових рішень. Порядок ухвалення судових рішень. Постанови адміністративного суду. Ухвали адміністративного суду. Додаткове судове рішення. Окремі ухвали суду. Роз’яснення судового рішення.

Тема 2.9. Особливості провадження в окремих категоріях адміністративних справ (лекція - 4 години)

Особливості провадження у справах щодо оскарження нормативно-правових актів. Особливості провадження адміністративних справ, пов’язаних із застосуванням виборчого законодавства України. Особливості провадження у справах щодо скасування реєстрації кандидата на пост Президента України. Особливості провадження у справах про дострокове припинення повноважень народного депутата України в разі невиконання ним вимог щодо несумісності.

Особливості провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації, підприємств, установ, організацій, їхніх посадових та службових осіб, творчих працівників засобів масової інформації, які порушують законодавство про вибори та референдум. Особливості провадження у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності державної виконавчої служби.

Особливості провадження у справах за адміністративними позовами суб’єктів владних повноважень про обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання. Особливості провадження у справах за адміністративними позовами про усунення обмежень у реалізації права на мирні зібрання.

Тема 2.10. Апеляційне провадження (лекція - 2 години)

Поняття апеляційного провадження та об’єкт перегляду. Право на апеляційне оскарження. Процесуальний порядок апеляційного оскарження. Заява про апеляційне оскарження та вимоги до неї. Повноваження суду першої інстанції при одержанні апеляційної карги. Попередній розгляд апеляційної карги. Правила та порядок розгляду апеляційної скарги по суті. Повноваження апеляційного суду. Рішення апеляційного суду: постанови, ухвали.

Тема 2.11.Касаційне провадження (лекція - 2 години)

Суть і значення касаційного провадження в адміністративному суді. Право на звернення до касаційного суду. Порядок перегляду рішень в касаційному провадженні. Компетенція суду касаційної інстанції. Судові рішення суду касаційної інстанції.

Тема 2.12. Провадження за винятковими та нововиявленими обставинами. (лекція - 2 години)

Зміст та підстави перегляду справи за винятковими обставинами. Порядок звернення із скаргою про перегляд за винятковими обставинами. Розгляд скарги про перегляд за винятковими обставинами по суті. Рішення суду за результатами перегляду справи за винятковими обставинами. Повноваження Верховного Суду України за наслідками провадження за винятковими обставинами.

Підстави перегляду справи за нововиявленими обставинами. Порядок звернення із скаргою про перегляд за нововиявленими обставинами. Розгляд скарги про перегляд за нововиявленими обставинами по суті. Рішення суду за результатами перегляду справи за нововиявленими обставинами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]