Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
C3. Admin.process.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
788.99 Кб
Скачать

Тема 1.8. Провадження у справах про адміністративні проступки (лекція - 4 години)

Поняття і особливості провадження у справах про адміністративні правопорушення. Правове регулювання та види проваджень у справах про адміністративні правопорушення. Звичайне, спрощене та особливе провадження у справах про адміністративні правопорушення. Завдання та принципи провадження у справах про адміністративні правопорушення. Суб’єкти та учасники провадження у справах про адміністративні правопорушення. Їх правовий статус.

Тема № 1.9. Провадження у справах про дисциплінарні проступки (лекція - 2 години)

Дисциплінарна відповідальність в адміністративному праві. Підстави дисциплінарної відповідальності в адміністративному праві. Види дисциплінарних процедур. Дисциплінарна процедура стосовно державних службовців. Службове розслідування. Дисциплінарна процедура стосовно працівників прокуратури. Дисциплінарна процедура стосовно суддів. Дисциплінарна процедура стосовно працівників органів внутрішніх справ. Дисциплінарна процедура стосовно військовослужбовців. Дисциплінарна процедура стосовно осіб, що відбувають покарання у виправно-трудових установах. Стадії дисциплінарних процедур.

Тема № 1.10. Адміністративні процедури виконавчого провадження. (лекція - 2 години)

Поняття виконавчого провадження. Правові засади виконавчого провадження. Рішення, що підлягають примусовому виконанню. Суб’єкти виконавчого провадження. Їх правовий статус. Поняття виконавчих документів та вимоги до них. Стадії виконавчого провадження. Строки у виконавчому провадженні. Обставини, які виключають здійснення виконавчого провадження. Відстрочка та розстрочка виконання. Зупинення виконавчого провадження. Закінчення виконавчого провадження і його наслідки. Витрати виконавчого провадження.

Порядок звернення стягнення на майно боржника. Порядок звернення стягнення на майно боржника – юридичної особи. Звернення стягнення на заробітну плату та інші види доходів боржника. Виконання рішень у немайнових спорах. Виконання рішення про поновлення на роботі. Виконання рішення про відібрання дитини. Виконання рішення про виселення боржника. Відповідальність за невиконання законних вимог державного виконавця.

Розділ іі. Адміністративне судочинство.

Модуль ІІІ. Загальні засади адміністративного судочинства.

Тема 2.1. Теоретичні питання адміністративного судочинства. (лекція - 2 години)

Поняття адміністративного процесу та адміністративного судочинства. Поняття адміністративної юстиції. Розвиток адміністративної юстиції як інституту адміністративного права. Принципи адміністративного судочинства: принцип верховенства права; законності; рівності усіх учасників процесу перед законом і судом; змагальності, диспозитивності та офіційного з’ясування всіх обставин у справі; гласності і відкритості адміністративного процесу; забезпечення апеляційного та касаційного оскарження рішень адміністративного суду; обов’язковості судових рішень.

Тема 2.2. Система адміністративних судів України. Адміністративна юрисдикція і підсудність адміністративних справ (лекція - 4 години)

Становлення адміністративних судів в Україні. Система адміністративних судів в Україні. Організація діяльності адміністративних судів. Вищий адміністративний суд України. Структура ВАСУ. Повноваження ВАСУ. Апеляційні адміністративні суди. Структура апеляційного адміністративного суду. Місцеві адміністративні суди: окружні адміністративні суди, місцеві загальні суди як адміністративні суди.

Поняття адміністративної юрисдикції. Підсудність: поняття та значення. Публічно-правовий спір, як предмет адміністративного судочинства. Характеристика категорій адміністративних спорів, віднесених до адміністративної юрисдикції. Адміністративний договір. Співвідношення адміністративної юрисдикції з іншими судовими юрисдикціями.

Поняття та види підсудності адміністративних справ. Територіальна, предметна, інстанційна підсудність та їх різновиди. Правила визначення підсудності. Наслідки недодержання правил підсудності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]