Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Франция (Лекция по внешней политике).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
70.66 Кб
Скачать

2. 5 Великих департаментів:

Генеральний департамент політичних проблем і питань безпеки – загальні стратегічні питання, питання роззброєння, розвиток європейських інститутів, підготовку і проведення всіх заходів в рамках об’єднаної Європи.

Генеральний департамент міжнародного співробітництва і розвитку організує надання допомоги на двосторонній основі країнам, з якими у Франції налагоджуються близькі, дружні відносини. Існують окремі відділи з конкретних напрямків допомоги: технічний, науково-дослідницький, університетський, культурний, засоби комунікації.. Департамент був створений в 1999 в ході серйозної реформи, що означала перехід Франції від вузько спрямованого співробітництва з країнами «свого табору» (колишні колонії і заморськими територіями) до співробітництва з всіма країнами, що представляли для них інтерес.

Департамент економічних і фінансових проблем – аналіз динаміки світової економіки і світових фінансів, вивчення стану економіки і фінансів в конкретних країнах. В його рамках в 1998 був створений спеціальний відділ по работі з крупними французькими фінансово-пормисловими групами з метою надання їм інформаційної допомоги.

Департамент Європи і географічних відділів. До реформи 1993 Департамент Європи охоплював весь простір від Атлантики до Владивостока. В ході реформ 1993 і 1998 сфера його інтересів була звужена. Сьогодні займається відносинами з країнами Європейського Союзу, виділяючи особливо відносини з країнами, що раніше входили до СРСР і Югославії. + існують 4 відділи за географічними напрямками – Північної Африки і Близького Сходу, Африки на південь від Сахари, Америки і Карибських островів, Азії і Океанії.

Департамент, що займається справами французів за кордоном і іноземців у Франції – здійснювати допомогу і захищати французьких громадян, що живуть за кордоном, а з іншої – допомагати іноземцям, що приїжджають у Франції. З весни 1999 він став регулярно публікувати на одному з сайтів МЗС інформацію, необхідну для мандруючих французів.

3. Загально міністерські служби – генеральне адміністративне управління, юридичний відділ, архів, протокольний відділ..