Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичні рекомендації.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
361.65 Кб
Скачать

4. Складання плану курсової роботи

Виходячи з мети і завдань дослідження, студент під керівництвом викладача економічних дисциплін коректує проект плану та визначає етапи написання курсової роботи.

Курсова робота повинна складатися зі вступу, основної частини, висновків і пропозицій, списку використаної літератури і додатків.

Кожний розділ курсової роботи має свою назву і включає окремі пункти.

План курсової роботи коректують у процесі ознайомлення зі спеціальною літе­ратурою, а його зміст залежить від теми дослідження. Питання плану повинні перед­бачати послідовний, логічно взаємопов'язаний виклад результатів дослідження і стис­ло відображати зміст курсової роботи.

При розробці плану курсової роботи одні питання можуть уточнюватись, інші — виключатися чи бути введені заново. У плані повинні знайти відображення ступеня вивчення та висвітлення досліджуваної проблеми в літературі.

  • Структура курсової роботи повинна бути наступною:

  • Титульна сторінка (див. додаток А).

  • Зміст.

  • Вступ.

  • Основні розділи курсової роботи (робота структурується студентом самостійно).

  • Висновки.

  • Список використаної літератури.

  • Додатки (за потребою).

5. Вказівки до виконання окремих розділів курсової роботи

Обсяг курсової роботи 40-50 сторінок, виконаних за допомогою коми комп’ютерної техніки. Узагальнені вимоги до змісту курсової роботи наступні:

Титульний лист — містить повну назву навчального закладу.

- назву теми курсової роботи

- прізвище та ініціали студента, шифр групи:

- науковий ступінь, вчене знання, прізвище та ініціали викладача.

Зміст - подають на початку курсової роботи. Він містить найменування та но­мери початкових сторінок усіх розділів та пунктів (якщо вони мають заголовок), зок­рема вступу, розділів основної частини курсової робот, висновків, додатків (якщо во­ни є), списку літератури.

Вступ - містить обґрунтування обраної теми на підставі її актуальності та прак­тичної значущості; визначає мету і а завдання роботи, а також предмет та об'єкт дослі­дження.

Основна частина — складається з розділів.

Розділи курсової роботи студент структурує самостійно на підставі опрацьова­ної літератури та лекційних і практичних занять. В розділах подаються основні теоретичні положення, при цьому відображаються наступні питання: основні категорії та терміни, система показників, сутність, значення, класифікації, методи, методики, а та­кож викладається сучасний стан та тенденції вирішення відповідних проблем економі­ки. Розділи виконуються з використанням різноманітних літературних джерел (вказу­ються посилання на список літератури).

Висновки - містять найбільш важливі отримані результати. Подаються у стислій формі результати основних розділів курсової роботи.

Список використаної літератури - подається одним із таких способів: у по­рядку появи посилань у тексті (найбільш зручний для користування), в алфавітному порядку прізвищ авторів або заголовків, у хронологічному порядку.

При описанні літературного джерела вказуються прізвище та ініціали авторів (не бі­льше трьох), повна назва праці, місце видання, видавництво, рік видання, обсяг (у сторін­ках). Поданий список літератури послідовно нумерується. на присвоєний порядковий но­мер в тексті курсової роботи даються посилання на літературне джерело.

Додатки подаються в разі необхідності за бажанням студента (проміжні розрахунки до обґрунтувань, до апатичних таблиць, схеми тощо).