Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Itogovyy_modulnyy_kontrol.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
152.06 Кб
Скачать

1. Опанування навичками ведення хворих в амбулаторних умовах.

2. Виявляти наявність основних клінічних симптомів та синдромів при первинному контакті з пацієнтом.

3. Вміти проводити збір анамнез захворювання, життя, страхового анамнезу, епідеміологічного анамнезу.

4. Застосування об’єктивних методів обстеження: загальний огляд, перкусія, аускультація та пальпація органів з метою виявлення загальних та специфічних ознак захворювань.

5. Проводити диференційний діагноз, вміти обґрунтовувати його при найбільш поширених захворюваннях терапевтичного профілю.

6. Визначення необхідного обсягу показань та протипоказань до лабораторних, інструментальних, апаратних досліджень. Організація своєчасного виконання і знання правил підготовки хворого до обстеження. Інтерпретація результатів досліджень крові, сечі, кома, калу, харкотиння,спинномозкової рідини, кислотно-лужного балансу, даних функціональних досліджень органів дихання,кровообігу,травлення, печінки, нирок та інших органів та систем,даних ультразвукового та рентгенологічних досліджень.

7. Встановлення клінічного діагнозу, визначення тактики ведення хворого.

8. Обґрунтування плану і показів до медикаментозного або оперативного лікування хворого з урахуванням його стану. Визначення показів до госпіталізації хворих та її організація. Організація стаціонару вдома. Застосування методів реабілітації.

9. Взаємодія сімейного лікаря з вторинним і третинним рівнями надання медичної допомоги.

10. Проведення медико-соціальної та трудової експертизи непрацездатності в амбулаторних умовах. Заповнення необхідних документів на ЛКК та медико-соціальну експертну комісію.

Скласти практичні завдання за основними терапевтичними захворюванням

  1. Оформити направлення на консультацію до судинного хірурга пацієнта з діагнозом: облітеруючий атеросклероз судин нижніх кінцівок.

  2. Заповнити лікарняний листок згідно умов ситуаційної задачі.

  3. Оформити документи для проходження хворим санаторно-курортного лікування.

  4. Оформити направлення на стаціонарне лікування хворого на не госпітальну пневмонію.

  5. Скласти програму ведення в амбулаторних умовах хворого на гіпертонічну хворобу ІІ стадії, 2 ступеня, помірного ризику (стать – чоловік, вік 45 років).

  6. Скласти програму ведення в амбулаторних умовах хворого на ІХС: постінфарктний кардіосклероз. Постійна форма фібриляції передсердь. СН І ст. ІІ ФК. (стать – жінка, вік 65 років).

  7. Скласти програму ведення в амбулаторних умовах пацієнта з цукровим діабетом 2 типу, середньої тяжкості, стадія субкомпенсації. (стать – чоловік, вік – 55 років).

  8. Скласти програму ведення в амбулаторних умовах хворого на хронічний неатрофічний гастрит, асоційований з H. рylori (стать – чоловік, вік – 30 років).

  9. Скласти програму ведення в амбулаторних умовах хворого на хронічне обструктивне захворювання легень ІІ ст. (стать – чоловік, вік – 48 років).

  10. Скласти програму ведення в амбулаторних умовах пацієнта з хронічним вторинним пієлонефритом, латентним перебігом, догіпертензіивна стадія (стать – жінка, вік 25 років).

Відповіді на тестові завдання.

Підсумковий рівень. 1.1 Г. 1.2. В. 1.3. В. 1.4. Б. 10. В.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]