Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
прак 4 2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
758.78 Кб
Скачать

Розрахунок

Задача 9.

Працівниця вищої школи йде у декретну відпустку на період із 2 березня по 05 червня поточного року. За розрахунковий період (вересень-грудень минулого року та січень-лютий поточного року) вона працювала всі робочі дні. Загальна сума нарахованої заробітної плати за розрахунковий період 15636,00 грн.

Визначити суму допомоги по вагітності та пологах, відповідні утримання та нарахування. Зробити бухгалтерські проводки з обґрунтуваннями нормативними документами.

Розрахунок

Зміст операції

Документи

Сума, грн.

Д-т

К-т

Задача 10.

Визначити посадовий оклад головної медичної сестри на дату виконання задачі, яка має вищу кваліфікаційну категорію та стаж роботи 15 років та працює в шкідливих і важких умовах, за які встановлюється надбавка до посадового окладу 15 %. Зробити бухгалтерські проводки.

Розрахунок

Зміст операції

Документи

Сума, грн.

Д-т

К-т

Задача 11.

Старшого викладача, який має вчений ступінь кандидата наук та стаж науково-педагогічної роботи 10 років з 23 числа поточного місяця переведено на посаду доцента. Розрахувати заробітну плату викладача, відповідні утримання та нарахування за поточний місяць та зробити бухгалтерські проведення, пов’язані з її нарахуванням.