Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка2011(12 лаб)_декабрь.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
1.1 Mб
Скачать

Завдання 2

  1. Розробити функцію, яка формує новий двовимірний масив з усіх додатних елементів кожного рядка двовимірного динамічного масиву та їх порядкових номерів.

  2. Розробити функцію, яка формує новий двовимірний масив з усіх від’ємних елементів кожного рядка двовимірного динамічного масиву та їх порядкових номерів.

  3. Розробити функцію, яка формує новий двовимірний масив з усіх додатних елементів кожного стовпця даного двовимірного динамічного масиву та їх порядкових номерів.

  4. Розробити функцію, яка формує новий двовимірний масив з усіх від’ємних елементів кожного стовпця даного двовимірного динамічного масиву та їх порядкових номерів.

  5. Розробити функцію, яка створює новий масив з суми і кількості всіх додатних елементів кожного рядка даного двовимірного динамічного масиву.

  6. Розробити функцію, яка створює новий масив з суми усіх від’ємних елементів кожного рядка даного двовимірного динамічного масиву і їх кількості в кожному рядку.

  7. Розробити функцію, яка створює новий масив з середніх арифметичних значень всіх додатних елементів кожного стовпця з даного динамічного масиву.

  8. Розробити функцію, яка створює новий масив з середніх арифметичних значень всіх від’ємних елементів кожного стовпця з даного динамічного масиву.

  9. Розробити функцію, яка створює новий масив з суми усіх додатних елементів верхньої і нижньої трикутних матриць даного двовимірного динамічного масиву та їхньої кількості в кожній.

  10. Розробити функцію, яка створює новий масив з суми усіх від’ємних елементів верхньої і нижньої трикутних матриць даного двовимірного динамічного масиву і їх кількості в кожній.

  11. Розробити функцію, яка створює новий масив з вихідного двовимірного динамічного масиву, перетвореного таким чином, що кожен стовпець матриці упорядкований за зростанням методом бульбашки.

Завдання 3

  1. Розробити функцію для визначення числа кратного п’яти і функцію, що її використовує для визначення кількості і суми елементів даного одновимірного динамічного масиву, кратних п’яти.

  2. Розробити функцію для визначення числа кратного cеми і функцію, що її використовує для визначення кількості і суми елементів даного одновимірного динамічного масиву, кратних cеми.

  3. Розробити функцію для визначення числа кратного дев’яти і функцію, що її використовує для визначення кількості і суми елементів даного одновимірного динамічного масиву, кратних дев’яти.

  4. Розробити функцію для визначення числа кратного одинадцяти і функцію, що її використовує для визначення кількості і суми елементів даного одновимірного динамічного масиву, кратних одинадцяти.

  5. Розробити функцію для визначення числа кратного дванадцяти і функцію, що її використовує для визначення кількості і суми елементів даного одновимірного динамічного масиву, кратних дванадцяти.

  6. Розробити функцію для визначення кубічного кореня з заданого числа і функцію, що її використовує для перетворення кожного елемента даного одновимірного динамічного масиву.

  7. Розробити функцію для визначення квадратного кореня з заданого числ і функцію, що її використовує для перетворення кожного парного елемента одновимірного динамічного масиву.

  8. Розробити функцію для визначення а3 для заданого числа а, і функцію, що її використовує для перетворення кожного елемента заданого одновимірного динамічного масиву.

  9. Розробити функцію для визначення а2 для заданого числа а, і функцію, що її використовує для перетворення кожного елемента заданого одновимірного динамічного масиву.

  10. Розробити функцію для визначення парного числа і функцію, що її використовує для визначення суми, кількості і середнього арифметичного значення всіх парних елементів динамічного масиву.

  11. Розробити функцію для визначення непарного числа і функцію, що її використовує для формування нового динамічного масиву, що містить тільки парні елементи вихідного одновимірного динамічного масиву.