Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BS-MV-SR-2010.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
507.39 Кб
Скачать

3.1. Теми рефератів

  1. Порівняльна характеристика функціонування системи місцевих фінансів в Україні та зарубіжних країнах.

  2. Організація бюджетного процесу в Україні та зарубіжних країнах.

  3. Ретроспективний аналіз становлення та розвитку бюджетної системи України.

  4. Функціонування внутрішнього державного кредиту в Україні.

  5. Управління державним боргом в Україні.

  6. Обслуговування зовнішнього державного боргу в Україні.

  7. Місце бюджетної системи у суспільному секторі економіки держави.

  8. Функціонування органів оперативного управління бюджетним процесом в Україні.

  9. Історичний розвиток бюджетної системи України.

  10. Співробітництво України з міжнародними фінансовими інститутами.

  11. Організація державного фінансового контролю на всіх стадіях бюджетного процесу.

  12. Порівняльна характеристика бюджетних систем України та зарубіжних країн.

  13. Характеристика бюджетної політики України на сучасному етапі.

  14. Місцеві бюджети як фінансова база розвитку регіонів.

  15. Організація казначейського обслуговування місцевих бюджетів.

  16. Касове виконання державного бюджету органами Державного казначейства.

  17. Вплив податкової політики на функціонування бюджетної системи.

  18. Характеристика учасників бюджетного процесу в Україні.

  19. Організація міжбюджетних відносин в Україні та зарубіжних країнах.

  20. Дієвість системи фінансового вирівнювання в Україні.

  21. Податкові надходження як основне джерело доходів бюджету.

  22. Неподаткові джерела формування дохідної бази державного бюджету.

  23. Досвід зарубіжних країн у формуванні дохідної бази бюджетів.

  24. Правове регулювання формування доходів бюджету.

  25. Система видатків бюджету України.

  26. Бюджетне фінансування економіки на сучасному етапі розвитку.

  27. Бюджетне фінансування агропромислового комплексу в Україні та зарубіжних країнах.

  28. Політика державної підтримки малого підприємництва в Україні.

  29. Бюджетне фінансування науково-дослідних робіт на сучасному етапі в Україні.

  30. Організація бюджетного трансфертування в міжбюджетних відносинах.

3.2. Ситуаційне завдання

  1. Проаналізувати динаміку витрат державного бюджету та їх питомої ваги в загальному обсязі видаткової частини на утримання законодавчої влади за кілька останніх років.

  2. Проаналізувати динаміку витрат державного бюджету та їх питомої ваги в загальному обсязі видаткової частини на утримання виконавчої влади за кілька останніх років.

  3. Проаналізувати динаміку витрат державного бюджету та їх питомої ваги в загальному обсязі видаткової частини на утримання Президента України за кілька останніх років.

  4. Проаналізувати динаміку витрат державного бюджету та їх питомої ваги в загальному обсязі видаткової частини на утримання судової влади за кілька останніх років.

  5. Проаналізувати динаміку витрат державного бюджету та їх питомої ваги в загальному обсязі видаткової частини на освіту за кілька останніх років.

  6. Проаналізувати динаміку витрат державного бюджету та їх питомої ваги в загальному обсязі видаткової частини на державне управління за кілька останніх років.

  7. Проаналізувати динаміку витрат державного бюджету та їх питомої ваги в загальному обсязі видаткової частини на охорону здоров'я за кілька останніх років.

  8. Проаналізувати динаміку витрат державного бюджету та їх питомої ваги в загальному обсязі видаткової частини на соціальний захист та соціальне забезпечення за кілька останніх років.

  9. Проаналізувати динаміку витрат державного бюджету та їх питомої ваги в загальному обсязі видаткової частини на обслуговування зовнішнього боргу за кілька останніх років.

  10. Проаналізувати динаміку витрат державного бюджету та їх питомої ваги в загальному обсязі видаткової частини на національну оборону за кілька останніх років.

  11. Проаналізувати динаміку витрат державного бюджету та їх питомої ваги в загальному обсязі видаткової частини на правоохоронну діяльність за кілька останніх років.

  12. Проаналізувати динаміку витрат державного бюджету та їх питомої ваги в загальному обсязі видаткової частини на міжнародну діяльність за кілька останніх років.

  13. Проаналізувати динаміку витрат державного бюджету та їх питомої ваги в загальному обсязі видаткової частини на фізичну культуру і спорт за кілька останніх років.

  14. Проаналізувати динаміку витрат державного бюджету та їх питомої ваги в загальному обсязі видаткової частини на культуру і мистецтво за кілька останніх років.

  15. Проаналізувати динаміку податкових надходжень та їх питомої ваги в загальному обсязі дохідної бази державного бюджету за кілька останніх років.

  16. Проаналізувати динаміку надходжень від прямих податків та їх питомої ваги в загальному обсязі дохідної бази державного бюджету за кілька останніх років.

  17. Проаналізувати динаміку надходжень від непрямих податків та їх питомої ваги в загальному обсязі дохідної бази державного бюджету за кілька останніх років.

  18. Проаналізувати динаміку неподаткових надходжень та їх питомої ваги в загальному обсязі дохідної бази державного бюджету за кілька останніх років.

  19. Проаналізувати динаміку доходів від операцій з капіталом та їх питомої ваги в загальному обсязі дохідної бази державного бюджету за кілька останніх років.

  20. Проаналізувати динаміку бюджетних трансфертів та їх питомої ваги в загальному обсязі дохідної бази державного бюджету за кілька останніх років.

  21. Проаналізувати динаміку надходжень від податку на прибуток підприємств та їх питомої ваги в загальному обсязі дохідної бази державного бюджету за кілька останніх років.

  22. Проаналізувати динаміку надходжень від ПДВ та їх питомої ваги в загальному обсязі дохідної бази державного бюджету за кілька останніх років.

  23. Проаналізувати динаміку надходжень від акцизів та їх питомої ваги в загальному обсязі дохідної бази державного бюджету за кілька останніх років.

  24. Проаналізувати динаміку надходжень від податку на доходи громадян та їх питомої ваги в загальному обсязі дохідної бази державного бюджету за кілька останніх років.

  25. Проаналізувати динаміку надходжень від митних платежів та їх питомої ваги в загальному обсязі дохідної бази державного бюджету за кілька останніх років.

  26. Проаналізувати динаміку надходжень від приватизації та їх питомої ваги в загальному обсязі дохідної бази державного бюджету за кілька останніх років.

  27. Проаналізувати динаміку надходжень до Пенсійного фонду та їх питомої ваги в загальному обсязі дохідної бази державного бюджету за кілька останніх років.

  28. Проаналізувати динаміку дефіциту зведеного та Державного бюджетів України за кілька останніх років в абсолютному значенні та у відсотковому значенні від ВВП.

  29. Проаналізувати динаміку обсягів дохідної та видаткової частин державного бюджету за кілька останніх років з урахуванням їх розподілу на загальний та спеціальний фонди.

  30. Скласти порівняльну таблицю системи соціального страхування на випадок безробіття Швеції, США та України. Розкрити перспективи розвитку соціального страхування на випадок безробіття в цих країнах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]