Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Діловий лист.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
865.28 Кб
Скачать

Діловий лист-прохання З метою ознайомлення з асортиментом продукції, що випускається Вами продукції просимо направити нам каталоги жіночого взуття з зазначенням розміру відпускних цін. Директор Н.В. Васильєв Діловий лист-відповідь У відповідь на ваш лист від 25.01.03 повідомляємо, що, на жаль, не можемо вислати Вам каталог жіночого взуття, так як він ще перебуває у пресі. Директор В.В. Іванов

На Прикарпатті оголошено штормове попередження: дощ, вітер і підняття рівня води

 

Протягом доби 5 грудня на Прикарпатті та Івано-Франківську очікується сильний дощ, посилення південно-західного вітру 17-22 м/с, у високогір’ї Карпат пориви до 30-35 м/с. В Карпатах дуже сильні опади.

 

5 грудня на ріках області очікується підвищення рівня води  на 0,3 – 1 м.

Микола сингаївський дощ із краплі починається

Все — із доброго чи злого — Починається з малого. Листя виросте з листочка, З нитки витчеться сорочка. З пагінця чи з бруньки — гілка, З гілки — дудочка-сопілка. Хліб — з маленької зернини, Дощ — із чистої краплини. Пагорбок стає горою, А роса стає водою. Навіть річечка-ріка Починається з струмка. День турботою почнеться, Кожен за своє береться. Проганяй мерщій дрімоту І рукам давай роботу. І роби невтомно, вміло Хоч мале, та добре діло.

Дощ — рідкі опади, що випадають з хмар у вигляді крапель діаметром від 0.5 мм і більше.

Зміст

 [сховати

Рідкі опади з меншим діаметром крапель називаються мрякою. Краплі з діаметром, більшим за 6-7 мм, розбиваються при випаданні на менші краплі. Інтенсивність дощу коливається від 0.25 мм/год (мжа) до 100 мм/год (злива).

Дощ випадає, зазвичай, зі змішаних хмар , що містять за від'ємних температур переохолоджені краплі та кристали льоду. Пружність насичення водяної пари над краплями більша, ніж над крижаними кристалами за тієї ж температури; тому хмара, навіть не насичена водяною парою відносно крапель води, буде перенасиченою відносно кристалів. Це призводить до росту кристалів при одночасному випаровуванні крапель. Збільшуючись й набираючи вагу, кристали випадають із хмари, приморожуючи до себе при цьому переохолоджені краплі. Входячи в нижній частині хмари або під нею в шари з плюсовою температурою повітря, вони тануть, перетворюючись у краплі дощу. Менша роль в утворенні дощу належить злиттю хмарних крапель між собою.

Дощ при сонці, не закритому хмарами, називається сліпим (іноді — грибним).

Тривала відсутність дощу призводить до посухи. У багатьох культурах виконується спеціальний обряд викликання дощу, що виконується під час посухи з метою виклику дощу.

[Ред.] Механізм утворення

Дощ випадає, як правило, зі змішаних хмар (переважно шарувато-дощових та високошаруватих), що містять при температурах нижче 0° C переохолоджені краплини і льодяні кристали. Пружність насичення водяної пари над краплями більша, ніж над крижаними кристалами при тій же температурі, тому хмара, навіть не насичена водяною парою по відношенню до крапель води, буде перенасичена по відношенню до кристалів. Це призводить до зростання кристалів при одночасному випаровуванні крапель. Укрупняясь і обтяжуючи, кристали випадають з хмари, приморожуючи до себе при цьому переохолоджені краплини. Входячи у нижню частину хмари або в шари під нею з температурою 0° C вони тануть, перетворюючись на дощові краплини. Менша роль в утворенні дощу належить злиттю хмарних крапель між собою.

Якщо сонце освітлює дощові краплини, що летять, то за певних умов можна спостерігати веселку.

[Ред.] Умови утворення

Дощ як явище може бути присутнім на планетах лише при певних температурних умовах в їх атмосферах. Планети Земля і Титан (супутник Сатурна) володіють такими умовами. Суть їх зводиться до того, що температурні умови в нижніх шарах атмосфер зазначених планет можуть підтримувати речовину у двох, або в трьох агрегатних станах. На Землі це вода, нижні шари її атмосфери дозволяють перебувати воді в усіх трьох агрегатних станах. На Титані температурні умови сприяють випаданню метанових дощів, тому що метан в таких умовах може бути і рідиною і газом.

Наш сайт купує конспекти уроків з української та зарубіжної літератури Реферат, курсова, контрольна, дипломна робота, твір. Скористайтесь пошуком. Ви знайдете всі необхідні матеріали. =>>>>>>>>