Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломна робота Горкавої.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
651.26 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Управління освіти і науки України Житомирської облдержадміністрації

ДПТНЗ «Житомирське вище професійне училище сервісу і дизайну»

Дипломна робота

на тему:

«Справочинство в роботі асистента референта. Діловий етикет»

Виконала:

________

(підпис)

Горкава Світлана Вікторівна

учениця групи №18

професія: «Оператор комп’ютерного набору; асистент референта».

Перевірив:

________

(підпис)

Викладач Мосейчук Світлана Олександрівна

________

(підпис)

Майстер виробничого навчання

Савченко Леся Сергіївна

Вступ

Актуальність дипломної роботи пов’язана з тим що на сучасних організаціях існує посада асистента референта який займається її справочинством. Крім того асистент за дорученням керівника опрацьовує відповідні інформаційні матеріали, проекти доповідей. Постає завдання розкрити роль справочинства на підприємстві, пояснити роль асистента референта при введені діловодства, встановити значення етикету у міжнародному бізнесі.

У сучасному діловому світі робота підприємства, установи чи організації залежить не лише від успішної управлінської діяльності. Вона ґрунтується не лише на якості чи міжнародному рівні підприємства, а й від якісно сформованого справочинства регулювання якого входить в обов’язки асистента-референта. Для того щоб правильно організувати справочинство необхідно володіти знаннями роботи з ПК, знати законодавство, діловодство, правила експлуатації офісної техніки. Асистент референта повинне знати, закони постанови, стандарти, інструкції за якими встановлено порядок складання документів та роботи з ними. Здійснення передачі інформації по підрозділу підприємства також можна назвати справочинством адже асистент повинен знати як за індексом направлення передачі по підрозділу.

Широкомасштабна діяльність сучасного бізнесу не можлива без присутності певних загальних етичних норм. Зміни у сучасному діловому світі привели до розуміння того, що підготовленість працюючих у сфері етикету підвищує їх продуктивність, задоволення від роботи, зменшує кількість психологічного роду конфліктів на робочих місцях, від чого виграють самі люди і справа, яку вони роблять. Практика свідчить, що організація при прийомі на роботу нових співробітників все частіше звертають увагу на їхнє знання надзвичайно важливого елементу корпоративної культури – ділового етикету. Для того, щоб представити себе у найвигіднішому світлі необхідно знати, що наші манери впливають на те, яким чином нас сприймають інші, незважаючи на посаду. Багато людей вважають свої професійні знання та вміння найбільш важливим фактором для отримання бажаної роботи та для досягнення успіхів у просуванні по кар’єрній драбині. Водночас не менша кількість людей вважає, що вміння співпрацювати, знаходити спільну мову з колегами та клієнтами є найбільш важливими тому, що це допомагає встановлювати необхідні зв’язки та контакти. Ввічливість була і залишається обов’язковою нормою як світського, так і ділового етикету.