Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_kursova_robota_Svitova_ekonomika.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
1.06 Mб
Скачать

1 Методичні вказівки до виконання курсової роботи

1.1 Загальні положення

Методичні рекомендації щодо виконання курсової роботи розроблені на підставі Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України № 161 від 02.06.93 р.

1.2 Мета і виконання курсової роботи

Виконання курсової роботи з дисципліни «Світова економіка» є складовою навчального процесу. Курсова робота – це самостійне науково-практичне дослідження студента, яке дає змогу оцінити якість його знань.

Метою курсової роботи з дисципліни «Світова економіка» є застосування набутих теоретичних знань, систематизування практичного досвіду до потреби конкретного підприємства. Студент повинен показати знання методології економіки, вміти володіти навичками практичної роботи, давати рекомендації щодо поліпшення світової економіки на підприємстві.

Курсова робота повинна відповідати таким вимогам:

  • бути самостійним дослідженням, присвяченим вирішенню актуальних питань в області економіки;

  • відповідати загально прийнятим правилам використання літературних джерел, опублікованих матеріалів, а також базуватися на широкому використанні типових рішень;

  • використовувати в роботі практичний матеріал підприємств, організацій та установ;

  • розробки мають бути направлені на вивчення малодосліджених питань податкової системи та вдосконалення вже діючих.

Курсова робота свідчить, наскільки знання, здобуті студентами в процесі вивчення курсу «Світова економіка», є глибокими і фундаментальними; характеризує вміння студентів самостійно дослідити поставлені питання обраної теми.

В методичних вказівках наведені основні вимоги до курсових робіт, їх підготовки: послідовність виконання, вибір теми, вивчення та використання наукової літератури та практичного матеріалу, використання ПЕВМ, оформлення та захист курсової роботи.

1.3 Загальні вимоги до курсової роботи

У курсовій роботі студент має показати:

  • знання і правильне розуміння закономірностей, що складаються у фінансовій сфері;

  • уміння працювати з інформаційними джерелами, користуватись законодавчим та інструктивним матеріалом, викладати свою точку зору на проблемні питання та робити обґрунтовані висновки щодо поліпшення фінансових відносин і вдосконалення фінансової системи;

  • здатність використовувати здобуті теоретичні знання у процесі аналізу та узагальнення цифрового матеріалу, застосовувати сучасну методику дослідження з використанням таблиць, графіків, схем, діаграм та інших графічних рисунків.

У курсовій роботі студент повинен глибоко і всебічно розкрити зміст обраної теми, показати розуміння конкретних форм організації фінансів у різних сферах суспільної діяльності. Особливу увагу слід приділити дискусійним питанням теорії і практики фінансових відносин. Якщо в економічній літературі відсутня єдина точка зору з питань, які досліджуються, слід навести думки кількох авторів, дати їх критичну оцінку та висловити свої міркування з даних питань. Це допоможе більш глибокому засвоєнню матеріалу.