Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Питання до модуля ПС.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
82.94 Кб
Скачать

Змістовний модуль 6

Тема 6. Податок на прибуток підприємств.

Прибуткове оподаткування в системі податків з підприємств. Загальна характеристика прибутку як об’єкту оподаткування. Бюджетне значення податку на прибуток підприємств. Податок на прибуток як регулюючий чинник. Переваги і недоліки податку на прибуток підприємств.

Платники і ставки податку на прибуток. Об'єкт оподаткування. Поняття доходу звітного періоду. Порядок визначення доходів та їх склад. Перелік надходжень, які враховуються і які не враховуються для визначення об’єкта оподаткування. Порядок визнання доходів.

Склад витрат та порядок їх визнання. Перелік витрат, які враховуються і які не враховуються при визначенні оподатковуваного прибутку. Особливості визнання витрат подвійного призначення.

Об’єкти амортизації. Класифікація груп основних засобів та інших необоротних активів. Методи нарахування амортизації. Визначення вартості об’єктів амортизації.

Податкова база. Ставки податку на прибуток та порядок його обчислення. Пільги по податку на прибуток. Особливості оподаткування операцій особливого виду та окремих платників.

Податкові періоди. Складання та подання декларації з податку на прибуток, строки сплати податку до бюджету. Відповідальність платників податку.

Змістовний модуль 7

Тема 7. Фіксований сільськогосподарський податок.

Необхідність застосування спеціального режиму оподаткування сільськогосподарських товаровиробників. Перелік податків і зборів, в рахунок яких сплачується фіксований сільськогосподарський податок.

Платники фіксованого сільськогосподарського податку. Об’єкт оподаткування та ставки фіксованого сільськогосподарського податку. Особливості оподаткування сільськогосподарських виробників, які здійснюють сільськогосподарську діяльність на гірських та поліських територіях. Податковий (звітний) період.

Порядок нарахування та строки сплати фіксованого сільськогосподарського податку. Порядок набуття та скасування статусу платника податку.

Змістовний модуль 8

Тема 8. Податок на доходи фізичних осіб

Податок на доходи фізичних осіб як форма індивідуального прибуткового оподаткування. Бюджетне і соціальне значення податку. Переваги і недоліки прибуткового оподаткування громадян.

Платники податку на доходи фізичних осіб. Об’єкт та база оподаткування. Загальний оподатковуваний дохід. Податкова знижка та податкові соціальні пільги. Ставки податку.

Порядок нарахування, утримання та сплати (перерахування) податку до бюджету.

Особливості нарахування та сплати окремих видів доходів. Особливості оподаткування окремих операцій. Порядок подання річної декларації про майновий стан і доходи (податкової декларації).

Обов’язки платників податку та відповідальність за порушення порядку нарахування та сплати податку в бюджет.

Змістовний модуль 9

Тема 9. Оподаткування підприємницької діяльності

Особливості оподаткування доходів громадян від заняття підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи. Порядок визначення оподатковуваного доходу. Порядок нарахування та строки сплати авансових платежів. Порядок та строки подання декларації про фактично отримані доходи. Порядок перерахунків по податку.

Необхідність запровадження спрощеної системи оподаткування суб'єктів малого підприємництва (єдиного податку). Перелік юридичних і фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності, які мають право перейти на сплату єдиного податку. Перелік податків і зборів, в рахунок яких сплачується єдиний податок.

Порядок переходу платників до спрощеної системи оподаткування.

Особливості нарахування і сплати єдиного податку для юридичних осіб. Ставки єдиного податку для суб'єктів підприємницької діяльності – юридичних осіб. Порядок зарахування податку до бюджетів та державних цільових фондів.

Особливості у нарахуванні і сплаті єдиного податку для фізичних осіб – суб'єктів підприємницької діяльності.

Ставка єдиного податку для суб'єктів підприємницької діяльності і порядок сплати та подання розрахунків для фізичних осіб. Порядок зарахування податку до бюджету.