Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Реклама 13, 14, 28.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
37.67 Кб
Скачать

Виконала: сілецька людмила сдд-52

  1. Основні учасники рекламного процесу

Основними учасниками рекламного процесу є:

Рекламодавці - організації та фірми, приватні особи, які є ініціаторами рекламного процесу і, як правило, оплачують його.

Основними функціями рекламодавця є визначення об'єкта реклами та особливостей його рекламування; розробка рекламного бюджету; формулювання цілей і завдань рекламних заходів (рекламної кампанії); підготовка вихідних текстів з акцентуванням на головних достоїнства і особливості рекламованого об'єкта; підготовка та укладення договорів з рекламним агентством про створення рекламних матеріалів та розміщення реклами в засобах поширення реклами, надання допомоги виконавцю реклами в ході розробки рекламної кампанії; оплата виконаних робіт.

Рекламні посередники - незалежні підприємства, що займаються за дорученням рекламодавця або засоби поширення рекламної інформації діяльністю з розробки рекламної кампанії, виробництва рекламної продукції та / або її розміщення в засобах поширення рекламної інформації.

До рекламних посередникам ставляться рекламні агентства, агентства-байєри і агентства-селлери. Найбільш поширеними на рекламному ринку посередницькими структурами є рекламні агентства.

Рекламні агентства займаються розробкою стратегії і тактики рекламної кампанії, створюють рекламну продукцію, розміщують рекламну продукцію в засобах поширення реклами.

Рекламні агентства умовно поділяються на агентства з повним циклом послуг і агентства, що спеціалізуються на наданні тільки окремих послуг.

Рекламні агентства здійснюють взаємини із засобами розповсюдження реклами, розміщуючи в них замовлення і контролюючи їх виконання; створюють рекламну продукцію; розробляють плани рекламних кампаній і окремих рекламних заходів; ведуть розрахунки з рекламодавцями та ЗМІ; співпрацюють з дослідницькими та маркетинговими організаціями, друкарнями, студіями, позаштатними фахівцями.

Медіабайєр надають послуги із закупівель рекламного простору (теле-і радіоефіру і площ у пресі та на носіях зовнішньої реклами) в засобах поширення реклами з метою розміщення реклами.

Медіаселлери надають послуги з продажу рекламного простору коштів поширення реклами від імені та за дорученням власника засобів розповсюдження реклами.

Засоби поширення реклами - фізичні або юридичні особи, що мають місце і час для рекламних звернень з метою донесення їх до цільової аудиторії.

Споживачі реклами - фізичні або юридичні особи, до яких доводиться рекламна інформація.

Під час здійснення рекламного процесу в нього включаються й інші учасники, що сприяють функціонуванню ринку в цілому. До них можна віднести:

Дослідницькі, маркетингові, консалтингові організації, що забезпечують рекламодавців та рекламних посередників інформацією про стан ринку в цілому та окремих його сегментів, наданні сприяння у визначенні способів впливу на споживачів, виборі оптимальних засобів розповсюдження рекламної інформації та ін. Виробничі структури, що займаються виготовленням рекламної продукції (друкарні, кіно-, відео-, аудіо-, фото-та дизайн-студії).

Організації, що регулюють рекламну діяльність на державному (урядові заклади) і суспільному (всілякі асоціації та спілки рекламодавців, рекламних агентств, засобів масової інформації, споживачів і т. д.) рівнях.