Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KIPS 2012.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
48.34 Кб
Скачать

НАЦІОНАЛЬНИЙ АВІАЦІЙНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра комп’ютеризованих систем захисту інформації

Звіт

На тему:«Виставка kips 2012»

Роботу виконав студент:

Панадій Віталій

I курс, група 141

”___”__________2012p.

Викладач _____________

(підпис)

КИЇВ 2012

Розділи виставки kips 2012:

  1. Технічні засоби забезпечення безпеки

  2. Охоронне телебачення і спостереження

  3. Пожежна безпека та аварійно-рятувальна техніка

  4. Cardex & IT Security: Захист інформації. Смарт карти. ID-технології. Банківське обладнання

Розділи і тематики виставки Технічні засоби забезпечення безпеки

Інтегровані системи безпеки - призначені для комплексного захисту підприємств, установ та інших об'єктів на основі сучасних систем контролю та управління доступом (СКУД), охоронно-пожежної сигналізації (ОПС), систем відеоспостереження (CCTV). Інтегрована система безпеки поєднує всі розрізнені системи безпеки в єдиний комплекс і забезпечує їх злагоджену роботу на основі єдиного програмного комплексу з єдиною базою даних. Це можливо за рахунок використання новітніх алгоритмів інтелектуальної обробки інформації.

Базовий набір підсистем, що входять в інтегровану систему безпеки можна представити таким чином:

  • Система пожежної охоронної сигналізації;

  • Система контролю і управління доступом;

  • Система відеоспостереження;

  • Система управління інженерними комунікаціями будівель і споруд (ліфти, вентиляція, кондиціонування, тощо).

системи охоронної сигналізації та тривожного сповіщення - електронний пристрій, який дозволить Вам завжди бути впевненим у безпеці Вашого будинку, офісу, квартири, складу, виробничого приміщення і т.д. Охоронна система розрахована на попередження несанкціонованого доступу в приміщення.

Вона складається з охоронної панелі (централі) - приладі, який збирає і аналізує інформацію, що надійшла від охоронних датчиків. Ця ж централь виконує заздалегідь запрограмовані в ній функції, виконувані при спрацювання датчиків. Також до складу устаткування входить пульт управління, який відображає стан сигналізації, служить для її програмування і здійснює постановку і зняття об'єкту з охорони. У мінімальний набір обладнання також необхідно включити джерело безперебійного живлення (ДБЖ), кабельну мережу і, звичайно ж, охоронні датчики.

Датчики бувають кількох видів, залежно від того, на який чинник вони реагують. Найбільш поширені з них - об'ємні інфрачервоні (ІЧ-датчики), магнитоконтактні (геркони), акустичні, вібраційні, ультразвукові, променеві, ємнісні, а також датчики з спрямованої діаграмою виявлення.

системи контролю та управління доступом - сукупність програмно-апаратних технічних засобів безпеки, що мають на меті обмеження / реєстрацію входу-виходу об'єктів (людей, транспорту) на заданій території через двері, ворота, прохідні (т. зв. «точки проходу»).

Основні завдання:

  • обмеження доступу на задану територію;

  • ідентифікація особи, яка має доступ на задану територію;

  • управління доступом на задану територію (кого, в який час і на яку територію пускати).

захисні споруди / конструкції - це засоби колективного та індивідуального захисту. Вони здатні найбільш надійно захистити населення від зброї масового ураження, сучасних засобів нападу і стихійних лих. Ці споруди в залежності від захисних властивостей поділяють на притулку, протирадіаційні укриття, а також найпростіші укриття.

обладнання та системи зв'язку - один з напрямків діяльності, що забезпечує якісну розробку та впровадження рішень по створенню мережевої інфраструктури на підприємстві замовника. Наш департамент мережевих технологій надає весь комплекс послуг: проектування, монтаж, налагодження та обслуговування комп'ютерних мереж і зовнішніх мереж зв'язку.

засоби особистої безпеки - засоби, які дозволяють активно захищатися проти зазіхання на ваше життя бандита. І навіть атакувати його. Такі як: вогнепальна зброя, електрошокер, газові балончики, газові пістолети, зброя з гумовими кулями, світлошумові ефекти, сигналізатори.

спец.транспорт;

антитерористичне і доглядове обладнання - такі як детектори вибухових речовин, металодетектори, сігналізатори іонізуючих випромінювань.

безпеку вантажів, пасажирів, транспорту - у автомобілях бічні елементи, що проходять до переднього бампера, можуть поглинати високі значення сил, що діють в поздовжньому напрямку. Випробування на статичні і динамічні напруження, ударну міцність передньої і задньої поверхонь кабіни, а також на вплив таких навантажень на дах дозволяють моделювати напруги, одержувані під час реальних зіткнень.

протидія промислового шпигунства - один з якіх є переносний пристрій придушення цифрових і кінематичних диктофонів і блокування роботи закладних пристроїв (аудіо та відео передавачів), що використовують для передачі інформації канали систем мобільного зв'язку всіх відомих стандартів GSM-900/1800, E-GSM, AMPS / DAMPS, CDMA, CDMA2000 1X, NMT-450i.

Для зручності експлуатації прилад закамуфльований в аташе-кейс і забезпечений 2 пультами дистанційного управління по радіоканалу.

Відмінною особливістю приладу є можливість нав'язування музичної або спілкуючих перешкод, що істотно знижує залишкову розбірливість вихідної мови.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]