Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
graphika.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
1.31 Mб
Скачать

Додаток №2

Картинки з колекції кліпів MS Office

Картинки з колекції кліпів MS Office

Картинки з колекції кліпів MS Office

1

автобус

11

клоун

21

студенты

2

автопогрузчики

12

кола

22

танк

3

амбары

13

компьютеры

23

телевизор

4

аргументы

14

кошка

24

телефоны

5

будда

15

ксерокс

25

тигр

6

будильник

16

микроскоп

26

трактор

7

велосипед

17

пирамиды

27

тягачь

8

врачь

18

самальот

28

цветы

9

выпускники

19

скорая

29

чашки

10

диск

20

солнце

30

экскаватор

Завдання №2.

Створити зображення банера у графічному редакторі Gimp для переходу на сайт Житомирського державного університету ім. І. Франка. В банері використати зображення мікроскопа, яке знаходиться в колекції MS Office. Розміри банера – 468х60 пікселів. Зберегти створений банер у ім’ям baner.xcf у робочу папку Lab_graphika_nv_ng (де ng – номер групи, nv – номер варіанту).

Приклад виконаного завдання.

Методика виконання.

  1. Завантажити програму Gimp.

  2. Створити нове зображення і розмірами згідно додатку №1.

    У вікні GIMP Файл Створити в діалоговому вікні «Створення нового зображення» встановити параметри розміру згідно додатка №1, роздільна здатність – 72 dpi, тип зображення – RGB, колір фону – «білий» Гаразд.

  3. Збережіть створене зображення.

    У вікні «Название» вибрати меню Файл Зберегти як… у діалоговому вікні «Збереження зображення» перейти у робочу папку вибрати тип файлу для збереження XCF ввести ім’я файлу «Baner» Зберегти

  4. Змінити фон зображення та рамки.

    В програмі GIMP вибрати інструмент «Градієнт». Для відображення його параметрів виконати клацання маніпулятором миша по кнопці «Градієнтне заповнення» Градієнт в області «Параметри інструменту» встановити градієнт «Caribbean Blues» у вікні Baner виконати протягування миші від середини (по вертикалі) правої межі до середини лівої межі області зображення. (Натиснути і утримувати ліву кнопку миші перемістити вказівку миші до середини лівої межі відпустити кнопку миші).

    У вікні Baner вибрати меню Виділення Усе Виділення Зменшення у діалоговому вікні «Скорочення виділення» встановити значення параметру 3 пікселя (точок растру) та натиснути Гаразд Колір Інвертувати .

  5. Створимо текст.

    Подвійним клацанням у вікні GIMP вибрати інструмент Текст в області «Параметри інструменту» встановити такі параметри: шрифт, колір тексту згідно додатку №1, розмір від 20 – 32 (пт) в залежності від величини прізвища, натиснути на зображення та використовуючи діалогове вікно «Текстовий редактор GIMP» створити напис як показано у прикладі (Прізвище Ім’я та По батькові особи та, що виконує роботу).

    Використовуючи інструмент домогтися розташування тексту по центру зображення із невеликим зміщенням в ліву сторону.

    Використовуючи «Скрипт-Фу» створити ефект відкидання тіні від тексту. Фільтр Світло і тінь Падаюча тінь в діалоговому вікні «Скрипт-Фу: Падаюча тінь» встановити такі параметри: зсув по X–4, зсув по У–4, радіус розмивання 20, колір – чорний, непрозорість – 100, зняти прапорець «дозволити зміну розмірів» Гаразд.

  6. Доповнення зображення картинкою з колекції MS Office

    Завантажити програму MS Word Вставка Рисунок Картинки Коллекция картинок в стрічці «искать» набрати з клавіатури назву необхідної картинки згідно додатка №2 натиснути кнопку «Начать» вибрати необхідну картинку клацнувши по ній лівою кнопкою миші.

    Далі безпосередньо в документі MS Word змінити розміри картинки до розмірів Вашого зображення в документі MS Paint, бажано ще зменшити на декілька пікселів (клацнути лівою кнопкою миші на картинці в контекстному меню вибрати «Формат рисунка…» размер … Ok ).

    Якщо картинка виступає або змінює розміри зображення то необхідно виконати ряд дій: Шар Розмір шару Висота виставити на 4 пікселі меншим в розмір висоти банера Гаразд.

    Скопіюємо в буфер обміну картинку В GIMP вставимо зображення (Правка Вставити) змістимо картинку в праву частину.

  7. Знищення білого фону:

  1. Збережіть зміни у файл Baner.xcf.

  2. Експорт зображення банера у файли форматів jpeg та png:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]