Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод.реком.по напис.магістерських.робіт2011.МЗ...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
153.09 Кб
Скачать
  1. Вимоги до оформлення магістерської роботи

Робота може бути надрукованою машинописним способом або за допомогою комп’ютера на одній сторінці аркуша білого паперу формату А4 (210х297). З полями: зліва - 30 мм, справа - 10 мм, відстань першого рядка від верхнього краю 20 мм, останнього – від нижнього краю 20 мм. За необхідності допускається аркушів формату А3 (297х420мм). За машинописного способу виконану роботу друкують через 2 інтервали; за комп’ютерного – через 1,5 інтервали на одній сторінці має розміщуватися 28- 32 рядків за умови рівномірного її заповнення.

При застосуванні комп’ютерного друку бажано використовувати шрифти текстового редактора Word розміру 14.

Під час виконання роботи необхідно дотримуватися рівномірної щільності, контрастності й чіткості зображення впродовж усієї роботи. Всі лінії, літери, цифри та знаки повинні бути однаково чорними в продовж усієї роботи. Окремі слова, формули, знаки, які вписують чорнилом, тушшю, пастою у надрукований текст мають бути чорного кольору, при цьому щільність вписаного тексту має максимально наближуватися до щільності основного тексту. Помилки, описки та графічні неточності можна виправляти підчищенням або зафарбуванням коректором та нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого тексту машинописним способом або від руки. Виправлене повинне бути чорного кольору.

Вступ, кожен розділ, Висновки, Список використаної літератури та Додатки повинні починатись з нової сторінки, мати відповідні заголовки та друкуватись великими літерами, без крапки в кінці, не підкреслюючи.

Наприклад:

1.СВІТОВИЙ ДОСВІД УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ПІДПРИЄМСТВ З ІНОЗЕМНИМИ ІНВЕСТИЦІЯМИ.

Кожний підрозділ в розділах має подвійну нумерацію: перша цифра визначає номер розділу, а друга - номер параграфу в розділі. Параграфи нумеруються цифрою відповідного розділу через крапку, при цьому першою цифрою позначається номер розділу, а другою – параграфу. Наприклад: 1.1.; 2.1.

Відстань між заголовком (за винятком заголовка пункту) і подальшим чи попереднім текстом має бути 2 інтервали.

Не допускається розміщувати назву розділу, параграфу, а також пункту і підпункту у нижній частині сторінки, якщо після неї розміщено не більше як один рядок тексту.

Допускається включення до роботи сторінок, виконаних методом репрографії.

Роздруковані на ЕОМ програмні документи повинні відповідати формату А4 (мають бути розрізаними), їх включають до загальної нумерації сторінок роботи і розміщують, як правило, в додатках.

Назви установ, організацій, фірм, програмних засобів, прізвища та інші власні назви у тексті роботи наводять мовою оригіналу. Допускається транслітерувати власні назви і наводити назви організацій у перекладі на мову роботи (при першій згадці потрібно навести оригінальну назву).

Сторінки роботи нумеруються арабськими цифрами на верхньому полі в правому куті. Нумерація має бути наскрізною, починаючи з титульної сторінки. Причому номери сторінок на титульному аркуші та на аркуші "ЗМІСТ" не проставляються, а порядковий номер ставиться починаючи з третьої сторінки (розділ "ВСТУП").

Стиль магістерської роботи - науковий, чіткий. Пряме переписування у роботі матеріалів з літературних джерел не припустиме. Якщо в роботі використовується цитата з літературного джерела, вона має бути взята в лапки, а після цитати стояти в дужках посилання на літературне джерело, що знаходиться під відповідним номером в списку використаної літератури та вказана сторінка, на якій знаходиться цитата. Номер сторінки проставляється через кому, після номера джерела. Наприклад: "Планування - це функція управління, яка…" [14, с. 143]. Це означатиме, що на сторінці 143 в літературному джерелі, що стоїть під номером 14, знаходиться дана цитата.

Усі ілюстрації (таблиці, рисунки, графіки та ін.) розміщуються відразу після посилання на них в тексті і повинні мати заголовки чи підписи і нумерацію, подану арабськими цифрами. Нумерація складається також із двох цифр: перша - номер розділу, друга - номер ілюстрації в розділі, яка ставиться через крапку після номеру розділу. Кожний вид ілюстрації має свою нумерацію (рисунки окрему, таблиці окрему і т.д.).

При розміщенні таблиць, слово "Таблиця" та її номер розташовуються над заголовком ліворуч.

Наприклад:

Таблиця 2.3.