Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Типова навчальна програма з (мех ск).docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
25.02 Кб
Скачать

Тема 8. Загальне складання, регулювання і випробування машин

Основні види загального складання. Вплив типів виробництва на методи складання. Методи складання при індивідуальному, серійному і масовому типу виробництва.

Організація складального цеху при індивідуальному і серійному складанні; зв’язок із заготівельними цехами, організація доставки деталей на складання. Раціоналізація індивідуального складання; організація вузлового складання; організація доставки вузлів на загальне складання, розподіл праці і спеціалізація складальних бригад.

Приймально-транспортні пристосування, що застосовуються при складанні агрегатів.

Риштовання, підмостки, стелажі та інші пристосування щодо розташування матеріалів, інструментів, пристроїв деталей і для робітників.

Випадки і правила застосування складальних пристосувань. Безпека праці при роботі з пристосуваннями на риштованнях, підмостках та інше.

Поточний метод складання. Його характеристика і переваги. Принцип організації поточного методу складання. Транспортні пристосування.

Випробування складених агрегатів. Поняття про діагностику.

Випробування на холостому ходу, його завдання. Види дефектів у роботі заново складених агрегатів, їх прикмети і причини. Усунення дефектів.

Остаточне регулювання агрегату.

Випробування агрегату під навантаженням, його завдання.

Дефекти у роботі агрегату. Інструменти і пристосування щодо виявлення дефектів. Прийоми усунення дефектів. Остаточне регулювання агрегату. Опоряджання агрегату після складання. Розбирання агрегату, упакування його частин для відправлення на місце роботи.

Монтаж агрегату на місці роботи. Встановлення фундаментів. Вимоги до фундаменту. Встановлення верстата. Монтажна розмітка. Встановлення вузлів і агрегату, випробування і регулювання. Безпека праці.

Тема 9. Будова і складання заводської продукції

Види заводської продукції. Види і типи продукції, що складається на підприємстві. Будова і принцип роботи. Технічні вимоги до продукції, що випускається. Основні вузли. Призначення вузлів, їх будова. Взаємозв’язок і характерні механізми у вузлах. Кінематичні схеми. Документація до складеної продукції, її призначення.

Складання заводської продукції. Існуючі методи складання на даному підприємстві, їх характеристика і недоліки.

Організація процесу складання. Ознайомлення з темпом, ритмом і циклом складання. Організація робочого місця, інструмент і пристосування, що застосовуються при складанні продукції на даному підприємстві.

Подача деталей і вузлів на складання. Транспорт і допоміжні засоби, що застосовуються при транспортуванні деталей, комплексів і вузлів.

Розбір технологічного процесу складання вузлів і механізмів. Роботи, що виконуються складальником при складанні даної продукції. Регулювання, контроль і здавання готової продукції.

Передові методи роботи.

Безпека праці при виконанні складальних робіт.

Вправи. Вивчення технологічної схеми загального складання заводської продукції.