Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт1.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
1.5 Mб
Скачать

41

ЗМІСТ

ВСТУП 4

І. ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ДІЯЛЬНОСТІ КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ 5

1.1 Загальна інформація про діяльність банку 5

1.2 Організаційна структура банку 9

ІІ. АНАЛІЗ ФІНАНСОВОГО СТАНУ КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ 16

2.1 ЕкономічнІ нормативи діяльності АТ «ОТП Банк» 16

2.2 Аналіз ліквідності АТ ОТР «Банк» 19

ІІІ. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЛІКВІДНОСТІ ТА ПЛАТОСПРОМОЖНОСТІ БАНКУ 23

ВИСНОВКИ 34

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 37

ДОДАТКИ 38

ВСТУП

І. ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ДІЯЛЬНОСТІ КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ

1.1 Загальна інформація про діяльність банку

Публічне акціонерне товариство «ОТП Банк» є дочірньою структурою Відкритого Акціонерного Товариства „Центральна Ощадна каса і Комерційний Банк” – найбільшого банку в Угорщині, що має долю ринку майже 25%. АТ «ОТП Банк» є одним з лідерів вітчизняного банківського сектору, що за основними фінансовими показниками входить у першу десятку банків країни. Це універсальний банк, який встановлює

  • довгостроковi взаємовигідні вiдносини з клiєнтами;

  • надає повний спектр фiнансових послуг найвищої якостi корпоративним і приватним клієнтам, представникам малого та середнього бізнесу;

  • демонструє високі стандарти професіоналізму та інноваційності;

  • як дочірня структура Відкритого Акціонерного Товариства „Центральна Ощадна каса і Комерційний Банк” (Угорщина) тiсно спiвпрацює з материнським банком та іншими членами фінансової групи;

  • заохочує креативність та iнiцiативнiсть спiвробiтникiв, створює умови для найбільш повного розкриття їхнього потенціалу.

Метою діяльності банку є надання повного кола банківських послуг в рамках банківської ліцензії, наданої Національним банком України, високоякісне обслуговування клієнтів та одержання прибутку в інтересах акціонерів.

07 листопада 2006 року до державного реєстру банків здійснено запис про реєстрацію нової редакції статуту Закритого акціонерного товариства «ОТП Банк» у зв’язку зі зміною назви банку зАкціонерний комерційний банк «Рай ффайзенбанк Україна» на Закрите акціонерне товариство «ОТП Банк».

Дана подія відбулась після завершення процедури придбання Відкритим Акціонерним Товариством «Центральна Ощадна каса і Комерційний Банк» (Угорщина) Акціонерного комерційного банку «Райффайзенбанк Україна», що був створений на підставі Договору про створення та діяльність Акціонерного комерційного банку „Райффайзенбанк Україна” від 13 листопада 1997 року та рішення Установчих зборів банку від 28 листопада 1997 року. Угорський банк став стовідсотковим власником „Райффайзенбанк Україна”, і банк, відповідно, було перейменовано в «ОТП Банк».

Сьогодні Публічне акціонерне товариство «ОТП Банк» – один з найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектору України. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

Протягом останніх двох років регіональна організаційна структура банку зазнала суттєвих змін.

Спочатку у 2009 році АТ «ОТП Банк» завершило процес створення централізованої бухгалтерської служби з метою оптимізації обліку і контролю господарських операцій та інвестицій.

Якщо до початку процесу централізації регіональна організаційна структура банку мала наступний вигляд (див. схему):

Рис. 1.1 Регіональна організаційна структура банку до початку процесу централізації

то після його завершення у 2009 році вона набула наступної форми:

Рис. 1.2 Регіональна організаційна структура банку після завершення процесу централізації

Протягом 2010 року процес оптимізації регіональної організаційної структури продовжився. Для забезпечення ефективної роботи усіх підрозділів та отримання максимального кінцевого результату в банку запроваджено нову організаційну модель управління, яка передбачає:

  • забезпечення ефективної взаємодії між Головним офісом і регіонами;

  • збільшення обсягів продажу банківських продуктів шляхом покращення співпраці між різними бізнес-напрямками;

  • чіткий розподіл функцій продажу та функцій підтримки.

Згідно з новою стратегією АТ «ОТП Банк» протягом 2010 року завершив процес реорганізації регіональної мережі шляхом створення 12 регіональних дирекцій:

Рис. 1.3 Регіональноі дирекцій

Таким чином, після завершення усіх процесів оптимізації регіональна організаційна структура банку тепер має наступний вигляд (див. схему):

Рис. 1.4 Регіональна організаційна структура банку після завершення усіх процесів оптимізації

У своїй діяльності банк керується Законом України „Про банки та банківську діяльність”, Законом України „Про господарські товариства”, Законом України „Про цінні папери та фондову біржу”, Законом України „Про національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні”, іншим чинним законодавством України. Банк виконує вимоги нормативно-правових актів Національного банку України, користується єдиними правилами бухгалтерського обліку в банках на базі комплексної автоматизації і комп`ютеризації, подає Національному банку України звітність та інформацію в установлених останнім формах і обсягах.

АТ «ОТП Банк» є банком зі 100% іноземним капіталом. Станом на кінець дня 31 грудня 2010 року його єдиним акціонером виступає Відкрите Акціонерне Товариство „Центральна Ощадна каса і Комерційний Банк” (надалі – OTP Bank Plc.) – юридична особа за законодавством Угорщини.

Статутний капітал банку формується за рахунок власних коштів акціонерів і на кінець 2010 року складає 2868190521,75 грн. (примітка 21). Наразі статутний капітал АТ «ОТП Банк» розділений на 231475 штук (двісті тридцять одну тисячу чотириста сімдесят п’ять) простих іменних акцій номінальною вартістю 12390,93 грн. (дванадцять тисяч триста дев'яносто гривень 93 копійки) кожна. Всі акції випущенні у бездокументарній формі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]