Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
економика_диплом.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
250.88 Кб
Скачать

5.3. Визначення ефективності дослідження

Ефективність науково-дослідної роботи характеризують сумарні витрати на неї, ціна її реалізації (продажу), одержуваний (планований) економічний ефект та термін окупності (1-6). Розрахункова формула ціни, зазвичай, залежить від групи, до якої можна віднести науково-дослідну роботу.

У нашому випадку – ІІ група: пошукові;

Для 2-ої групи НДР вартість розраховують на основі витрат на дослідження нормативної рентабельності без нарахування податку на додану вартість, як такі роботи, що фінансуються з держбюджету:

, (5.13)

де Ц – ціна дослідження, грн.;

Р – нормативна рентабельність, %; Р = 30%;

С – витрати на дослідження, грн.;

5.4. Висновок

Кошторис витрат на дослідження рівний 3395,71 грн.. Загальний час проведення роботи становить 81 день. Критичний шлях, який визначає термін усіх досліджень складає 69 днів. До критичного шляху входять наступні роботи: огляд існуючих методів фазоутворення при синтезі складних пігментів, складання плану проведення дослідження, опрацювання методик дослідження, підготовка розчинів необхідної концентрації, які будуть використані в експерименті, проведення синтезу пігментів дією на розчини сульфатів заліза (ІІ) та цинку гідроксидом натрію, проведення синтезу пігментів дією на розчини сульфатів заліза (ІІ) та цинку ультразвуком, дослідження фазоутворення при високотемпературному синтезі пігментів, отримання основних кінетичних параметрів отриманих систем, огляд патентної літератури та пошук інформації в Інтернеті, визначення залежності параметрів отриманих систем від методу фазоутворення, обробка експериментальних даних, оформлення звіту, оформлення організаційно-економічної частини, перевірка написання роботи.