Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курс лекцій з цифрової фот.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
158.21 Кб
Скачать

Розвиток

Досконалості немає межі. Це ясно. Інша справа темпи. Плівкова технологія за сто із гаком літ наблизилася до деякої верхньої межі, і процес розвитку її не так помітний останнім часом. "Цифра" ж, здається, розвивається семимильними кроками, але колись і вона досягне своєї межі. До того ж темпи розвитку, засобів обробки і зберігання інформації поки відстають. Колись зважиться і ці проблеми, і монітори з дозволом 1600х1200, і фотошоп, завантажуючий картинку за десятки секунд, тоді здаватимуться нам архаїчними.

Консерватизм

Думаю, що якщо цей текст отримає розповсюдження, то швидше за все, в сітях глобальної павутини. Тому скажу, що існує паралельний світ, де фотографи нічого не знають ні про комп'ютери, ні про глобальні мережіі. Зате вони чудово знають, що таке Роллей, Мамія 6 (7), Хассельблад і т.д. Вони просто фотографують.

Висновки

Зробити вибір непросто. П'ять років тому я однозначно вибрав дзеркалку. Що буде через п'ять років - ніхто не знає. Що вибрати зараз? Подаруй я не відповім на це питання. Якби були поширені і доступні "цифрові задники", тоді може бути це питання і не задавався. Потрібно вибирати систему і апарат по своїх потребах і задачах, якщо Ваші запити великі і Вам здається, що плівка або цифра не повністю Вас задовольняють, а в засобах ви не обмежені - беріть обидва. В теперішній час некоректно ставити питання "або-або. Все-таки поки це два різні напрями, які швидше за все не виключають, а доповнюють один одного. Загалом, висновки робіть для себе самі, ретельно зваживши всі достоїнства і недоліки, і вибравши те, що для вас важливіше.

13