Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет_рекоменд_вимоги_ДП_КНУКiМ_redact.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
436.22 Кб
Скачать

Критерії оцінки знань студентів

Підсумковий рейтинговий бал

Підсумкова оцінка за шкалою ECTS

Традиційна екзамен. оцінка

Традиційна залікова оцінка

91 <= RD =100

A – Відмінно

Відмінно

Зараховано

84 <= RD <= 90

B – Дуже добре

Добре

76 <= RD <= 83

C – Добре

66 <= RD <= 75

D – Задовільно

Задовільно

61 <= RD <= 65

E – Достатньо (задовольняє мінімальні критерії)

21<= RD < 60

FХ – Незадовільно

Незадовільно

Не зараховано

0 =RD < 20

F – Незадовільно

Не допущено

Не допущено

Оцінки „А- Відмінно” ставиться студенту, який твердо знає програмний матеріал, показав глибоке знання теоретичних основ, правильно відповів на всі запитання, не припустив вагомих неточностей, проявив при цьому вміння логічно мислити, чітко і конкретно відповідати на запитання.

Оцінки „В –Дуже добре” ставиться студенту, який твердо знає програмний матеріал, показав глибоке знання теоретичних основ, правильно відповів на всі запитання, не припустив вагомих неточностей, проявив при цьому вміння логічно мислити, чітко і конкретно відповідати на запитання, але має незначні зауваження щодо оформлення матеріалів дипломного проекту.

Оцінки „С-Добре” ставиться студенту, який твердо знає програмний матеріал, вірно відповів на всі запитання, але не повно висвітлив теоретичні передумови.

Оцінки „Д-Задовільно” ставиться студенту, який знає тільки основний програмний матеріал, правильно відповів не менше як на 50% запитань, допустив неточності при висвітленні теоретичних і практичних питань.

Оцінки „Е-Достатньо” ставиться студенту, який знає тільки основний програмний матеріал, правильно відповів не менше як на 40% запитань, допустив неточності при висвітленні теоретичних і практичних питань.

Оцінки FХ-Незадовільно” ставиться студенту, який не засвоїв значну частину програмного матеріалу, не вірно відповів більш як на 50% запитань.

При визначенні оцінки проекту також приймається до уваги загальний рівень теоретичної, та практичної підготовки студента, його вміння давати вичерпні і точні відповіді на запитання.

Результати захисту дипломних проектів оформляються протоколами ДЕК, візуються членами комісії та затверджуються її головою в день захисту.

Студентові, що захистив дипломний проект, рішенням ДЕК присвоюється кваліфікація «фахівець з інформаційних технологій», вручається диплом.

Студентам, які здали не менш 75% усіх дисциплін навчального плану на "відмінно", а інші – тільки на "добре", захистили дипломні проекти з оцінкою "відмінно", проявили себе в науковій роботі, видається диплом з відзнакою.

Рішення про оцінки проекту, про присвоєння кваліфікації і видачі випускникам дипломів (з відзнакою або без відзнаки) приймаються ДЕК на закритому засіданні відкритим голосуванням простою більшістю голосів членів комісії, що брали участь у засіданні. При рівному числі голосів остаточна оцінка визначається головою.

Протоколи засідання ДЕК оформляє секретар комісії. У протоколах фіксуються задані питання, відповіді студента, оцінка відповідей, особлива думка членів ГЭК, оцінка дипломного проекту. Окремо виділяється думка членів ДЕК про практичну цінність проекту. Протоколи підписуються головою і членами ДЕК, що брали участь у засіданні. Після повідомлення дипломникам рішення закритої наради ДЕК голова висловлює зауваження комісії щодо організації і ходу захисту, рівня підготовки випускників і поздоровляє їх з успішним закінченням університету.

У тих випадках, коли захист дипломного проекту визнається незадовільним, ДЕК визначає, чи може студент представити до повторного захисту той же проект із доробкою, обумовленою комісією, або зобов'язаний розробити нову тему, яка визначиться випускаючою кафедрою. Дане рішення заноситься до протоколу.

Студент, що отримав на захисті дипломного проекту незадовільну оцінку, відраховується з університету. У цьому випадку йому видається відповідна академічна довідка.

Студентам, що не захистили дипломного проекту з поважних причин, які підтверджені документально, ректором університету може бути перенесений термін захисту проекту на наступний період роботи ДЕК.

В день захисту, після оголошення рішення Державної екзаменаційної комісії, секретар ДЕК передає дипломні проекти до архіву університету, про що складається відповідний акт.

По закінченні роботи ДЕК її голова складає звіт та у двотижневий термін подає його ректору університету.

У звіті голови ДЕК відображаються: рівень підготовки фахівців з даної спеціальності в університеті, якість виконання проектів, відповідність тематики дипломних проектів профілеві підготовки фахівців і сучасному стану розвитку комп’ютерної техніки та інформаційних технологій, кількість дипломних проектів, що рекомендуються комісією до впровадженню на підприємствах, установах та організаціях, недоліки у підготовці студентів з окремих дисциплін. В звіті також даються рекомендації з подальшого удосконалення підготовки фахівців.

Підсумки роботи ДЕК обговорюються на засіданні Вченої ради університету.