Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РГР ПДВ.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
129.02 Кб
Скачать

Вибір варіанту роботи

Таблиці 2 та 3 мають рядки, значення яких заповнюються по мірі виконання роботи. В таких рядках по графі 3 міститься позначка „розрахунок”.

Реєстри операцій поставок та постачання за січень містить “змінні” рядки, значення яких необхідно обирати у відповідності до варіанту завдання.

Змінні рядки у таблиці 2:

1.1.1., 1.2.1., 1.3.2., 1.4.1., 4.1.

Змінні рядки у таблиці 3:

2.1.1., 2.2.2.

Початкові дані у таблицях 2 та 3 відповідають 1 варіанту. Значення “змінного” рядка для кожного варіанту визначається за допомогою таблиць 4 та 5.

Вибір варіанту проводиться за номером прізвища студента по списку групи.

Визначення розміру податку на додану вартість

Умовно приймається, що ТОВ “Полісся” має місяний податковий період для сплати податку на додану вартість (ПДВ).

При виконанні цього розділу необхідно визначити загальний обсяг оподатковуваних операцій для розрахунку сум податкових зобов’язань та операцій, по яких виникає право на отримання податкового кредиту. Приймається умова, що підприємство має всі необхідні податкові накладні від постачальників.

Складання декларації з податку на додану вартість необхідно з врахуванням вимог „Порядку заповнення та подання податкової декларації з податку на додану вартість, затвердженої наказом Державної податкової адміністрації України від 25.01.2011. № 41.

З цією метою необхідно визначити розмір податкових зобов’язань та податкового кредиту.

1.1. Порядок визначення податкових зобов’язань

Податкові зобов’язання з податку на додану вартість визначаються шляхом аналізу операцій реалізації, які наведено у Таблиці 2 „ Реєстр операцій поставок за січень”.

Спочатку необхідно виписати на кожну операцію поставки, по якій виникають податкові зобов’язання, податкову накладну.

Податкова накладна заповнюється у відповідності до вимог „Порядку заповнення податкової накладної”, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 21.12.2010 № 969.

Оформлені податкові накладні обов’язково додаються до виконаної розрахунково-графічної роботи.

Податкові накладні виписуються лише у випадку виникнення податкових зобов’язань.

В загальному випадку дата виникнення податкових зобов'язань визначається на підставі п. 1 статті 187 ПКУ, а саме - датою виникнення податкових зобов'язань з поставки товарів (робіт, послуг) вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше:

або дата зарахування коштів від покупця (замовника) на банківський рахунок платника податку як оплата товарів (робіт, послуг), що підлягають поставці, а у разі поставки товарів (робіт, послуг) за готівкові грошові кошти - дата їх оприбуткування в касі платника податку, а при відсутності такої - дата інкасації готівкових коштів у банківській установі, що обслуговує платника податку;

або дата відвантаження товарів, а для робіт (послуг) - дата оформлення документа, що засвідчує факт виконання робіт (послуг) платником податку.

Датою виникнення податкових зобов'язань у разі постачання товарів/послуг з оплатою за рахунок бюджетних коштів є дата зарахування таких коштів на банківський рахунок платника податку або дата отримання відповідної компенсації у будь-якій іншій формі, включаючи зменшення заборгованості такого платника податку за його зобов'язаннями перед бюджетом.

Якщо встановлено факти недостачі (крадіжки), то з метою оподаткування такі товари/послуги вважаються проданими за їх звичайною ціною у податковому періоді, на який припадає таке використання або переведення, але не нижче ціни їх придбання (виготовлення, будівництва, спорудження), у тому випадку, якщо платник податку скористався правом на податковий кредит за цими товарами/послугами.

Якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов'язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]