Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма_Дек МАГІСТР.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
125.44 Кб
Скачать

Методика викладання соціально-педагогічних дисциплін

  1. Значення соціально-педагогічних дисциплін в професійній підготовці соціального педагога.

  2. Методика викладання соціально-педагогічних дисциплін як наука і навчальна дисципліна.

  3. Система стандартів вищої освіти України. Галузевий стандарт підготовки соціального педагога.

  4. Характеристика основних форм навчання у ВНЗ.

  5. Процес навчання у ВНЗ, його функції та принципи.

  6. Особливості змісту освіти та навчання у підготовці соціального педагога.

  7. Вимоги до навчального плану і навчальних програм підготовки соціального педагога.

  8. Підручники, навчально-методичні посібники та інші навчальні книги у підготовці соціального педагога.

  9. Лекційно-практична система навчання та основні форми організації навчання у підготовці соціального педагога.

  10. Дидактично-методичні вимоги до підготовки і проведення лекції з соціально-педагогічних дисциплін.

  11. Семінарські, практичні і лабораторні заняття як форми організації навчання у ВНЗ.

  12. Дидактично-методичні вимоги до проведення тренінгових занять в процесі підготовки соціального педагога.

  13. Основні вимоги до організації, проведення та підведення підсумків різних видів практик в підготовці соціального педагога.

  14. Дидактично-методичні вимоги до проведення фронтальної, індивідуальної та індивідуалізованої форм організації навчальної діяльності студентів в процесі підготовки соціального педагога.

  15. Дидактично-методичні вимоги до проведення колективної, групової та парної форм організації навчальної діяльності студентів.

  16. Вимоги до написання плану-конспекту семінарських, практичних, лабораторних занять з соціально-педагогічних дисциплін.

  17. Логічне структурування змісту навчального матеріалу у процесі викладання соціально-педагогічних дисциплін.

  18. Особливості роботи з поняттями і термінами під час вивчення соціально-педагогічних дисциплін.

  19. Роль ТНЗ, комп’ютерної і цифрової техніки у викладанні соціально-педагогічних дисциплін.

  20. Дидактично-методичні вимоги до використання графічної наочності у викладанні соціально-педагогічних дисциплін.

  21. Соціально-педагогічні задачі як засіб фахової підготовки соціальних педагогів. Дидактично-методичні вимоги до їх використання.

  22. Багатомірність методів навчання у ВНЗ.

  23. Дидактично-методичні вимоги до використання розповіді та бесіди як методів навчання у підготовці соціального педагога.

  24. Дидактично-методичні вимоги до використання рольової, ділової ігри у викладанні соціально-педагогічних дисциплін.

  25. Прийоми навчання та їх використання в процесі проведення лекційних, семінарських, практичних, лабораторних занять з соціально-педагогічних дисциплін.

  26. Роль самостійної роботи студентів в професійній підготовці. Її організація в процесі вивчення соціально-педагогічних дисциплін.

  27. Організація науково-дослідної роботи студентів в процесі вивчення соціально-педагогічних дисциплін.

  28. Дидактично-методичні вимоги до використання контроль під час вивчення соціально-педагогічних дисциплін.

  29. Оцінювання знань та умінь студентів під час вивчення соціально-педагогічних дисциплін.

  30. Способи активізації навчальної діяльності студентів під час вивчення соціально-педагогічних дисциплін.

  31. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з педагогіки та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  32. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з вступу до спеціальності та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  33. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з основ соціалізації особистості та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  34. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття соціальної педагогіки та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  35. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з теорії та історії соціального виховання та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  36. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з технології роботи соціального педагога та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  37. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з етики соціально-педагогічної діяльності та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  38. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з етнопедагогіки та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  39. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з соціальної молодіжної політики та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  40. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з основ соціально-правового захисту особистості та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  41. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з психолого-педагогічних засад міжособистісного спілкування та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  42. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з педагогіки сімейного виховання та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  43. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з соціальної роботи у сфері дозвілля та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  44. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з основ сценарної роботи соціального педагога та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  45. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з екокультури особистості та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  46. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з технології соціально-педагогічної діяльності та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  47. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з теорії та методики роботи з дитячими та молодіжними організаціями та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  48. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з менеджменту соціальної роботи та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  49. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з основ профорієнтаційної роботи та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  50. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з технології соціальної роботи в зарубіжних країнах та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  51. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з соціального супроводу сім’ї та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  52. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з основ соціально-педагогічних досліджень та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  53. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з технології соціального виховання та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  54. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з соціально-педагогічної профілактики правопорушень та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  55. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з позашкільної педагогіки та аргументуйте його дидактично-методичну доцільність.

  56. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з профілактики девіантної поведінки.

  57. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з інформаційних технологій в соціально-педагогічній сфері.

  58. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з основ педагогічної конфліктології.

  59. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з історії соціально-педагогічної роботи.

  60. Представте алгоритм підготовки і проведення практичного (семінарського) заняття з роботи в літньому оздоровчому таборі.