Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фінансова звітність_Відпов.на пит.на залік.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
142.3 Кб
Скачать

II. Елементи операційних витрат

У цьому розділі відображають витрати операційної ді­яльності: матеріальні витрати, витрати на оплату праці, відрахування на соціальні заходи, амортизацію, інші

Ш. Розрахунок показників прибутковості акцій

Цей розділ заповнюють акціонерні товариства, акції яких відкрито продаються або купуються на фондових біржах.

11. Визначення та оц. Доходів і витрат у Зпро фр.

оцінка доходу може бути достовірно визна-чена; в момент збіль-шення активів, (крім ак-тивів, що забезпечують вигоди протягом декі-лькох звітних періодів або) зменшення зобов’я-зань, які призводять до збільшення власного капіталу (крім зростан-ня капіталу за рахунок внесків власників)   ― оцінка витрат може бути достовірно визначе-на в момент зменшення активу, (крім активів, що забезпечують вигоди протягом декількох звітних періодів) або збільшення зобов’язання, які призводять до зменшення власного капіталу (крім зменшення капіталу за рахунок його вилу-чення або розподілу власниками); за активами, які забезпечують економічні вигоди протягом декількох звітних періодів (календарних років), витрати відображаються в Звіті про фінансові результати на основі систематичного та раціо-нального їх розподілу (амортизації, зносу) про-тягом тих звітних періодів, коли підприємство отримує економічні вигоди; ― витрати також слід негайно відображати у Звіті про фінансові результати, якщо економічні вигоди не відповідають або перестають відпові-дати такому стану, за якого вони визнаються як активи підприємства. 12.класиф.доходів і витрат у ЗпроФР.

13.Визнач. Чистого прибутку(збитку) звітного періоду.

12. Доходи і витрати, які відповідають критеріям, викладеним вище, наводять у Звіті про фінансові результати з метою визначення чистого прибутку або збитку звітного періоду (крім випадків, коли відповідні положення (стандарти) передбачають винятки з цього правила).

13. У статті "Доход (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг)" відображається загальний доход (виручка) від реалізації продукції, товарів, робіт або послуг, тобто без вирахування наданих знижок, повернення проданих товарів та непрямих податків (податку на додану вартість, акцизного збору тощо). Організації, основною діяльністю яких є торгівля цінними паперами, у цій статті відображають вартість, за якою реалізовано цінні папери, та суму винагороди за виконання інших операцій, пов'язаних з розміщенням, купівлею і продажем цінних паперів.

14. У статті "Податок на додану вартість" відображається сума податку на додану вартість, яка включена до складу доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг).

15. У статті "Акцизний збір" підприємства - платники акцизного збору відображають суму, яка врахована у складі доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг).

16. Підприємства, які сплачують інші збори або податки з обороту, показують їх суму у вільному рядку звіту про фінансові результати. Зокрема, у цьому рядку відображаються належні до сплати безпосередньо Пенсійному фонду України збори на обов'язкове державне пенсійне страхування з торгівлі ювелірними виробами із золота (крім обручок), платини і дорогоцінного каміння, надання послуг стільникового рухомого зв'язку. У цьому рядку підприємства - платники відповідного податку, збору (обов'язкового платежу) наводять належні до сплати суми податку з реклами, збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, рентної плати за нафту, природний газ і газовий конденсат тощо. ……