Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
0279.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
114.18 Кб
Скачать

Індивідуальна робота з навчальної дисципліни

політологія”

Методичні поради та завдання (відповідно до вимог естs) для студентів іv курсу денних факультетів

2008

Індивідуальна робота з навчальної дисципліни Політологія: методичні поради та завдання (відповідно до вимог ECTS) для студентів ІV курсу денних факультетів / Уклад. М.П. Требін, Л.М.Герасіна, Г.Ю.Васильєв та ін. – Х.: Нац. юрид. акад. України, 2008 р. – 23 с.

У к л а д а ч і: М.П. Требін

Л.М. Герасіна

Г.Ю. Васильєв

О.В. Волянська

В.Я. Зимогляд

І.В. Підкуркова

О.М. Сахань

О.В. Ставицька

Рекомендовано до видання редакційно-видавничою радою академії (протокол № 5 від 27.08.2008 р. )

© Національна юридична академія України, 2008

ЗМІСТ

1. Загальні методичні поради………………………………….3

2. Тематика індивідуальних науково-дослідних

завдань та методичні поради до них……………………….5

2.1. Анотування прочитаної додаткової літератури

з курсу “Політологія”............................................................5

2.2. Есе, етюди, реферати………………………………….........6

2.3. Складання термінологічних словників з політології……14

2.4. Бібліографічний опис літератури з політології………….20

1. Загальні методичні поради

Приєднання України до Болонської угоди суттєво змінює парадигму сучасної освіти, коли значна увага приділяється самостійній роботі студентів.

Процес навчання в цих умовах набуває особистісно-орієнтований характер, в якому індивідуальна робота студента має величезне значення, тому що вона сприяє глибокому засвоєнню навчального матеріалу, формуванню креативності мислення студентів.

Мета індивідуальної роботи з політології – самостійне вивчення окремих проблем навчальної дисципліни, систематизація, поглиблення, узагальнення, закріплення та практичне застосування отриманих знань з певної теми політології та розвиток евристичних здібностей студента.

Індивідуальна робота з політології є видом позааудиторної самостійної роботи студента науково-дослідницького характеру, що здійснюється у формі виконання індивідуального науково-дослідницького завдання (надалі ІНДЗ). За змістом ІНДЗ – це завершена теоретична або практична робота в межах навчальної програми курсу, що виконується на основі знань, умінь і навичок, одержаних у процесі лекційних, семінарських занять, і охоплює окрему проблему курсу політології.

Відповідно до “Положення про організацію навчального процесу в кредитно-модульній системі підготовки фахівців” індивідуальна робота студентів з політології включає до себе:

– анотування прочитаної додаткової літератури з курсу;

– написання етюдів, есе, рефератів;

– складання термінологічних словників (тезаурусу);

– бібліографічний опис літератури.

Зазначені види індивідуальної роботи виконуються письмово, тому мають відповідати вимогам наукової роботи, а саме: при цитуванні обов’язково посилатися на автора; дотримуватися адекватності переказу точки зору того чи іншого автора, його поглядів, ідей, висунутих проблем і положень; достовірності посилань тощо.

Оформлення роботи має бути таким:

а) перша сторінка є титульною, не нумерується і не входить у загальну кількість сторінок;

б) текст друкується з одного боку стандартного аркуша через 1,5 інтервала з полями не менше 3 см зліва, 1,5 см справа, 2 см зверху і знизу. У рядку має бути не більше 65 символів (з урахуванням літер, пропусків, розділових знаків); шрифт – Тіmеs Nеw Rоmаn, 14. Кількість рядків на сторінці не повинна перевищувати 30;

в) посилання на авторів літератури, що цитуються, вказуються в тексті у квадратних дужках, наприклад [12, с. 33], де перша цифра означає порядковий номер джерела зі списку, друга – сторінку;

г) список літератури, що вивчається й цитується, складається з нумерацією відповідно до порядку її використання або в алфавітному порядку, наприклад:

14. Піча В.М., Хома Н.М. Політологія: Підруч. – К.: Каравела, 2001. – 417с.

Якщо використано статтю збірника, енциклопедії тощо, то послідовність запису джерела така:

17. Рудич Ф.М. Політичні партії України: політологічний контекст // Вибори і референдуми в Україні: проблеми теорії і практики. – К.: Центр. виборча комісія, 2001. – C. 52–61;

Статтю періодичного видання слід наводити таким чином:

15. Пономарьова Г.П. До питання про законодавчі обмеження розвитку партійної системи // Пробл. законності. – Х.: Нац. юрид. акад. України, 2006. – Вип. 80. – C. 197–202.

Більш докладні приклади оформлення бібліографічного опису в списку літератури, який наводиться в рефераті, можна знайти у виданні: Довідник здобувача наукового ступеня. – К.: Бюл. ВАК України, 2000;

д) на останній сторінці списку літератури автор ставить дату і свій підпис;

е) робота має бути написана грамотно, літературною мовою та ретельно вичитана;

є) надається на папері та електронному носії.

Вибір студентом ІНДЗ відбувається за погодженням з кафедрою на початку навчального семестру. Організацію, контроль та оцінювання якості виконання індивідуальної роботи студентів здійснює науковий керівник, закріплений кафедрою за академічною групою.

ІНДЗ подається на кафедру не пізніше двох тижнів до екзамену.

Як індивідуальна робота може бути зарахована у студентському науковому гуртку (проблемній групі) з політології, участь у наукових конференціях (з опублікуванням тез), конкурсах, олімпіадах.

За виконання індивідуальної роботи студент одержує 10 балів.

РОЗПОДІЛ БАЛІВ, ЯКІ МОЖУТЬ ОТРИМАТИ СТУДЕНТИ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ “ПОЛІТОЛОГІЯ”

Модуль 1

(поточне тестування)

Модуль 2

(індивідуальна робота)

Підсумковий іспит

Сума

ЗМ 1

ЗМ 2

10

50

100

20

20

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]