Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 6.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
111.62 Кб
Скачать

Тема 6. Застосування в бюджетному процесі комплексного нормативного обліку за бюджетами

1. Принципи побудови комплексного нормативного обліку на підприємстві.

2. Формування нормативів на стадіях заготівлі та збереження матеріальних оборотних коштів.

3. Формування нормативів на стадії виробництва.

4. Формування нормативів на стадіях випуску та зберігання готової продукції, відвантаження та реалізації, розрахунків та сплати податків.

5. Формування страхового запасу в бюджеті матеріальних витрат.

6. Складання бюджету прямих витрат на оплату праці.

7. Складання бюджету загальногосподарських витрат підприємства.

8. Розрахунок за нормативними бюджетами собівартості випуску продукції.

1. Принципи побудови комплексного нормативного обліку на підприємстві.

Складання зведеного бюджету компанії неможливо без наявності відповідної інформації:

фактичної й планової інформації виконання бюджету за минулі бюджетні періоди;

інформації про зовнішнє (макро-) середовище, у першу чергу, про стан ринкової кон'юнктури.

Інформація про зовнішнє середовище необхідна для прогнозування обсягу продажів. Тому збір даних по динаміці ринкової кон'юнктури здійснюється управлінням маркетингу збуту або виділеним у його складі бюро стратегічного й поточного прогнозування ринку. Основний же масив облікових інших становить внутрішня інформація (про динамік фінансового й виробничого стану самого підприємства). Облікові дані необхідні не тільки на стадії складання зведеного бюджету, але й на наступних стадіях бюджетного циклу - при контролі й план-факт аналізі виконання бюджетних показників.

Для забезпечення адекватних даних для складання бюджетів і отримання необхідного масиву інформації для прийняття управлінських рішень в сфері управління витратами застосовується система, яка має назву “стандарт-костинг”.

Управлінська система “стандарт-костинг” достатньо широко застосовується в західних країнах з розвитий ринковою економікою, у Росії та Україні на її основі був розроблений і вдало використовується метод нормативного обліку витрат на виробництво. Незамінний у галузях, де ціни на ресурси відносно стабільні, а самі вироби не змінюються протягом тривалого часу - на підприємствах обробних галузей, швейного, взуттєвого, меблевого виробництва й ряду інших.

Сутність Стандарт-костинг (standart costіng) - система обліку витрат і калькуляції собівартості з використанням нормативних витрат. "Стандарт" - кількість необхідних для виробництва одиниці продукції витрат; "костинг" - грошове вираження цих витрат. Система з'явилася в Америці на початку 30- х років двадцятого століття, коли США переживали економічну кризу.

В основу системи Стандарт-костинг покладені наступні принципи:

1. попереднє нормування витрат за елементами і статтями витрат;

2. складання нормативних калькуляцій на виріб і його складові частини;

3. роздільний облік нормативних витрат і відхилень;

4. аналіз відхилень;

5. уточнення калькуляцій при зміні норм.

Нормування витрат здійснюється попередньо (до початку звітного періоду) за статтями витрат: основні матеріали; оплата праці виробничих робітників; загальвиробничі витрати (амортизація встаткування, орендні платежі, зарплата допоміжних робітників, допоміжні матеріали й інші); комерційні витрати (витрати по реалізації продукції).

Нормативні витрати базуються на очікуваних витратах ресурсів, необхідних для виробництва продукції. Норми витрат ресурсів установлюються розраховуючи на один виріб (одну одиницю продукції). За загальвиробничими витратами, які складаються з декількох різнорідних статей, норми розробляються на певний період у грошовій оцінці й розраховуючи на запланований обсяг виробництва.

Протягом звітного періоду ведеться облік відхилень фактичних витрат від нормованих витрат. Суми відхилень фіксуються на спеціальних рахунках. Наприкінці звітного періоду відхилення списуються на фінансові результати. Виробляється аналіз відхилень. Далі приймається рішення щодо коректування встановлених норм і нормативів.