Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 4.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
90.11 Кб
Скачать

Тема 4. Регламентація процесу бюджетування на підприємстві

1. Цільова функція бюджету.

2. Фінансова структура підприємства в бюджетуванні

3. Бюджетна структура підприємства та бюджетне управління

3. Розробка концепції бюджетного управління на підприємстві.

4. Документування бюджетного процесу.

5. Учасники процесу бюджетного управління

  1. Цільова функція бюджету.

Результатом діяльності (або цільовою функцією} підприємства як правило є показники кінцевих фінансових результатів:

- відносний (чистий прибуток / власні засоби);

- абсолютний (величина чистого прибутку за бюджетний період).

Однак метою управління бізнесом компанії є не просто отримання за всяку ціну максимального прибутку за бюджетний період. Власники (акціонери) і керівництво компанії зацікавлені в довгостроковому прибутковому функціонуванні свого підприємства. Головна умова життєздатності підприємства - це підтримка на будь-який момент часу прийнятного рівня фінансової стійкості, що виражається в таких характеристиках, як платоспроможність (ліквідність) та забезпечення власними коштами.

Таким чином, цільова функція бюджету промислового підприємства містить у собі функцію максимізації кінцевих фінансових результатів і ряд обмежень, що накладаються факторами фінансової стійкості:

нормативні значення ліквідності;

нормативні значення показників фінансової стійкості.

контрольовані зовнішні впливи;

неконтрольовані зовнішні впливи (прогнозовані тенденції зовнішньої кон'юнктури).

Ключовим поняттям бюджетного планування є поняття сукупного ефекту окремого управлінського рішення. Сукупний ефект містить у собі безпосередню зміну параметра господарської діяльності в результаті "крапкового" зовнішнього впливу (контрольований або неконтрольованого) плюс зміна "сполучених" параметрів господарської діяльності відповідно до функціональних зв'язків економічної системи підприємства.

Вищесказане має саме безпосереднє відношення до розуміння специфічних моментів процедури складання зведеного бюджету підприємства. Системний підхід у бюджетуванні припускає об'єкт бюджетування (підприємство) як цілісну модель, що складається з обмеженого числа параметрів (бюджетних показників). Таким чином, складання зведеного бюджету на поточний період є не що інше, як моделювання, де в якості вихідних беруться параметри стану підприємства на початок бюджетного періоду. Вихідним пунктом бюджетного циклу є план - факт аналіз виконання бюджету попереднього періоду, на базі якого й складається бюджет поточного періоду. Результатом проведення план - факт аналізу виконання зведеного бюджету попереднього періоду (і, зокрема , проведення комплексного маркетингового дослідження стану зовнішнього економічного й правового середовища як невід'ємної складової частини план - факт аналізу) є:

а) кількісна специфікація впливу ймовірних неконтрольованих зовнішніх впливів (кон'юнктурних факторів) на зміну стану підприємства за поточний бюджетний період.

Основними кон'юнктурними факторами є "середній по ринку рівень цін на готову продукцію й закуповувані матеріальні й трудові ресурси", "еластичність попиту за ціною, методам платежу (надання товарного кредиту)", "показники конкуренції якості (співвідношення " ціна-якість" на сегментованому (неоднорідному) ринку і ін. На базі кількісної специфікації неконтрольованих зовнішніх впливів розраховуються основні міжфакторні зв'язки, що закладаються в бюджетну модель. У першу чергу, це стосується розрахунку функції маржинального доходу, що лежить в основі проведення аналізу “витрати-обсяг-прибуток" з метою визначення оптимального обсягу продажів на бюджетний період;

б) визначення оптимальних значень основних взаємозалежних бюджетних параметрів на бюджетний період за критерієм максимізації кінцевих фінансових результатів з урахуванням обмежень, що накладаються нормативними значеннями показників фінансового стану. Більша частина кількісно специфікованих міжфакторних зв'язків виражається у вигляді функцій (функції маржинального доходу в розрізі видів продукції на базі визначення еластичності попиту за ціною; функції виробничих витрат за видами продукції; на основі системи технологічного нормування прямих витрат; функції виторгу; функції прямих комерційних витрат та ін.).

Застосування функцій, що описують взаємозв'язки ключових бюджетних параметрів, є основою основ моделювання господарської діяльності підприємства на бюджетний період. При цьому, критерієм вибору оптимальної величини й структури комплексу взаємозалежних бюджетних параметрів, що складають поняття "господарська діяльність підприємства", є максимізація кінцевих фінансових результатів (чистого прибутку за бюджетний період) за умови підтримки коефіцієнтів фінансового стану (ліквідності, фінансовій маневреності, загальній платоспроможності й ін.) на рівні встановлених нормативних значень;

в) розробка на основі пункту "б" переліку управлінських заходів (контрольованих зовнішніх впливів) для досягнення встановлених оптимальних значень бюджетних параметрів. Управлінські заходи розробляються в розрізі окремих підрозділів підприємства (центрів відповідальності), що й дозволяє забезпечити директивний (обов'язковий) характер бюджету який приймається.