Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
общая_2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
133.63 Кб
Скачать

Апаратна частина пк та периферійних пристроїв.

  1. Перевірка шлейфів, кабельних з’єднань, чистка корпуса.

  2. Поновлення драйверів, BIOS.

  3. Настройка монітору (фокус, зведення промінів).

  4. Охолодження процесорів. Діагностика CPU.

  5. Профілактична чистка CD-ROM, DVD-ROM, FDD.

  6. Чистка встановлених контролерів від статичного пилу.

  7. Діагностика складових частин комп’ютерів MB, CPU, RAM, HDD, контролери VIDEO, SCSI, інтерф. портів Com, LPT, USB.

  8. Запуск паралельних програм на багатопроцесорних системах. Тестування потужності багатопроцесорних систем.

  9. Діагностика й тестування роботи принтерів. Очистка вузлів від просипаного тонеру. Чистка, змащення, регулювання транспортного тракту паперу.

  10. Діагностика й тестування сканерів. Очищення вузлів від пилу.

  11. Діагностика й тестування факсів, копірів, принтерів.

  12. Профілактика блоків живлення, змазка вентилятору, чистка корпуса.

  13. Налагодження Web-камери до роботи.

  14. Вибір та встановлення необхідного драйвера периферійного пристрою на ПЕОМ. Вибір та встановлення необхідного ПЗ.

Питання з програмного забезпечення та комп’ютерних мереж

1)Виконати опис інфраструктури комп’ютерної мережі підприємства (фізичної та логічної). Виконати планування мережної інфраструктури обчислювального центра з урахуванням креслення фізичної інфраструктури, вимог, які пред’являють користувачі до мережі, а також специфікацій програмних та апаратних компонентів мережі.

2)Виконати найбільш оптимальний вибір протоколів канального та фізичного рівня для мережі обчислювального центра (типа середовища передачі інформації). Визначити апаратний склад та схему з’єднання апаратури. Визначити схему розташування компонентів мережі та користувачів, серверів, периферійних пристроїв, обгрунтувати свій вибір. Визначити основні характеристики, позитивні та негативні сторони середовища передачі інформації. Визначити схему кабельних з’єднань, технологію монтажу мережних компонентів

3)Визначити основні функції мережних адаптерів. Виконати вибір мережних карток для вузлів (хостів, серверів та периферійних пристроїв) мережі в залежності від інфраструктури обчислювального центра. Визначити основні види мережних карток. Визначити етапи встановлення та конфігурування мережних карток для вузлів, серверів та периферійних пристроїв. Описати способи тестування мережних карток. Пояснити призначення МАС-адрес. Як виявити МАС-адресу встановленого мережного адаптера. Визначити вузли, які виконували обмін інформації з поточним вузлом у останній час.

4)Визначити призначення та позитивні сторони використання бездискових робочих станцій. Для інфраструктури обчислювального центра спроектувати систему завантаження бездискових робочих станцій. Визначити етапи встановлення DHCP на сервері для конфігурування клієнтів та оповіщення клієнтів по місце розташування файлів завантаження. Визначити етапи встановлення ТFTP на сервері для транспортування файлів завантаження для клієнтів. Визначити етапи конфігурування BIOS для клієнтів з мережними картками з BootROM та без BootROM.

5)Визначити основні види концентраторів (hub, switch, комутатор). Пояснити принципи роботи hub, switch, коммутатор. Визначити основні характеристики та принципи передачі інформації hub, switch, коммутатор. Для інфраструктури обчислювального центра виконати оптимальний вибір hub, switch, коммутаторів. Визначити призначення концентраторів, що нарощуються, виконати вибір таких концентраторів для підприємства, на якому проводиться технологічна практика. Пояснити принципи розташування та монтажу концентраторів для підприємства та обчислювального центра

6)Визначити принципи монтажу Wi-Fi апаратури. Скласти алгоритм з’єднання ПК-ПК в обчислювальному центрі через адаптери, принципи налагодження конфігурації вузлів. Скласти алгоритм з’єднання ПК-ПК через точку доступу в обчислювальному центрі, принципи налагодження конфігурації вузлів, можливість під’єднання Wi-Fi мережі жо кабельної мережі.

7)Визначити основні функії та характеристики маршрутизаторів та шлюзів. Створити мережну структуру підприємства з використанням маршрутизаторів та шлюзів. Виконати вибір маршрутизаторів та шлюзів та обґрунтувати вибір. Визначити технологію монтажу шлюзів та маршрутизаторів. Визначити способи та етапи налагодження таблиць маршрутизації для мережі підприємства. Програмне налагодження маршрутизаторів та шлюзів.

8)Визначити призначення DHCP-сервера. Пояснити способи налагодження сервера. Для інфраструктури обчислювального центра розробити алгоритм встановлення та настроювання DHCP-сервера та клієнтів. Розглянути можливість видачі постійних конфігураційних даних та динамічних конфігураційних даних для клієнтів. Обрати в залежності від інфраструктури обчислювального центра спосіб конфігурування. Які вимоги виставляються при вборі апаратних та програмних складових DHCP-сервера

9)Визначити призначення FTP-сервера та способи роботи із сервером (через командний рядок, через графічний інтерфейс). Для інфраструктури обчислювального центра розробити алгоритм встановлення та настроювання FTP -сервера та клієнтів. Визначити принципи передачі інформації між сервером та клієнтом. Які вимоги виставляються при виборі апаратних та програмних складових FTP –сервера. Визначити засоби захисту та резервного копіювання для FTP –сервера.

10)Визначити призначення DNS-сервера та способи роботи із сервером (через командний рядок, через графічний інтерфейс). Для інфраструктури обчислювального центра розробити алгоритм встановлення та настроювання DNS -сервера та клієнтів. Визначити принципи роботи протоколу в мережі обчислювального центру. Визначити засоби захисту та резервного копіювання для DNS –сервера.

11)Визначити призначення Web-сервера та способи роботи із сервером. Для інфраструктури обчислювального центра розробити алгоритм встановлення та настроювання Web -сервера та клієнтів. Які вимоги виставляються при виборі апаратних та програмних складових Web –сервера. Розробити інформаційний сайт обчислювального центра, пояснити принципи розташування його на сервері та користування у внутрішній мережі. Розробити інформаційний сайт підприємства. Визначити принципи розташування його на сервері для користування ним в мережі Internet.

12)Визначити алгоритм організація поштового сервера для підприємства. Робота з SMTP та POP протоколами. Електронна адреса може бути виділена як спул однойменних адрес для декількох споживачів в межах підприємства, або як ряд окремих адрес та поштових серверів для споживачів в межах підприємства.

13)Визначити призначення мережі Internet. Визначити різновиди ліній для глобальних мереж. Визначити призначення, функції та види модемів. Пояснити принципи підключення модемів для окремих вузлів. Виконати вибір провайдера для окремого робочого місця обчислювального центра. Виконати вибір модему для окремого робочого місця обчислювального центра. Створити алгоритм встановлення модему на окремий робочий вузол. Виконати тестування роботи модему.

14)Визначити призначення мережі Internet. Визначити призначення, функції та види router для підключення до глобальної мережі. Пояснити принципи підключення router для вузлів всього обчислювального центра. Виконати вибір провайдера. Виконати вибір router для обчислювального центра. Створити алгоритм встановлення router та налагодження вузлів обчислювального центра. Виконати тестування роботи router. Захист та керування доступом до Internet. Усунення несправностей доступу в Internet.

15)Пояснити призначення та види мережних операційних систем. Виконати вибір мережної операційної системи для серверів. Визначити алгоритм встановлення мережної операційної системи для сервера обчислювального центра.

16)Пояснити призначення та види операційних систем. Виконати вибір операційної системи для вузлів обчислювального центра. Визначити алгоритм встановлення операційної системи для вузлів обчислювального центра.

17)Визначити призначення технології віддаленого доступу. Використовуючи засоби Windows здійснити керування віддаленим хостом (керування програмними та апаратними ресурсами). Скласти алгоритм. Використовуючи засоби програмного забезпечення Remote Administrator здійснити керування віддаленим хостом (керування програмними та апаратними ресурсами). Скласти алгоритм.

18)Організувати віддалений доступ за допомогою (Routing and Remote Access, RRAS). Визначити етапи встановлення та налагодження RRAS –сервера. Створити політику віддаленого доступу для користувачів домену обчислювального центра. Створити політику віддаленого доступу для адміністраторів домену.

19)Пояснити призначення Active Directory. Визначити поняття домен, організаційна одиниця, група. Визначити принципи створення доменів, організаційних одиниць, груп для обчислювального центра за допомогою Active Directory.

20)Пояснити призначення групових політик в Windows Server 2003. Визначити основні можливі принципи роботи з об’єктами групових політик. Визначити основні інструментальні засоби для роботи з груповими політиками. Визначити основні етапи керування мережними клієнтами за допомогою групових політик.

21)Визначити засоби та алгоритми резервного копіювання та аварійного відновлення серверної операційної системи в обчислювальному центрі місця практики.

22)Організувати інфраструктуру безпеки для обчислювального центра (вибрати ОС та обладнання, визначити вимоги до обладнання, визначити засоби безпеки інфраструктури, визначити засоби безпеки файлової системи, безпеки доступу до реєстру, вибрати політику облікових записів).

23) Які можуть виникати загрози даним, які передаються по мережі. Призначення протоколу IPSec. Пояснити термін фільтрація пакетів. Пояснити призначення протоколів IP Authentication Header, Encapsulating Security Payload. Визначити основні компоненти IPSec. Як здійснюється політика з IPSec. Створити для свого вузла нову політику по відношенню до всих останніх вузлів обчислювального центра.

24) Які можуть виникати загрози даним, які передаються по мережі. Визначити призначення брандмауерів. Пояснити етапи створення фільтрів засобами Windows. Створити для свого вузла новий фільтр по відношенню до всих останніх вузлів обчислювального центра.

25)Визначити програмне забезпечення підприємства та обчислювального центра. Визначити специфічне програмне забезпечення та зробити документацію по роботі з цією програмою для користувача та адміністратора.

26)Визначити методи діагностики та діагностичного обладнання з метою швидкого пошуку та усунення пошкоджень ПК, периферійних пристроїв та мережної апаратури. Створити алгоритмів пошуку пошкодження. Використання контрольно-вимірювальні пристроїв для виявлення пошкоджень в мікросхемах, мишах, клавіатурах.

27)Визначити види обслуговування комп’ютерної техніки та мережної апаратури, переліку робіт та їх періодичність. Використовуючи нормативно-технічну документацію, довідкову літературу, методи ремонту і монтажу, за допомогою контрольно-вимірювальних пристроїв, електромонтажного інструменту скласти план профілактичних робіт та планово-попереджувальних ремонтів ПК, комплектуючих, периферійних пристроїв, мережного обладнання.

28)Визначити основні види програм діагностики та усунення несправностей ПК та комплектуючих, периферійних пристроїв та мережної апаратури (визначення несправностей при початковому завантаженню ПК за допомогою POST, 3DMARK, Sisoft Sandra, Norton Utilities, CPU-Z, Everest, FreePC Audit, HWINFO32, PCMARK, Science Mark). Визначити алгоритм діагностики апаратури за допомогою програмних тестових засобів. Використовуючи програму Sniffer, роз’ємів-заглушок, розширеного тестера кабеля, рефлектометра, мережного аналізатора, цифрового вольтметра для діагностики мережного обладання визначити алгоритм діагностики апаратури та програмних засобів.

29)Створити алгоритм ведення спостереження за мережним трафіком (Network Monitor, System Monitor), пошуку вузьких місць пов’язаних з процесором, пам’яттю, дисковим простором, мережею. Визначити стратегію архівування та відновлення мережних даних.