Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Спец_альн_сть менеджер.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
56.32 Кб
Скачать

2. Когнітивні уміння та навички з предметної області

- Навики використання сучасних методик і інформаційних систем для здійснення з позицій системного підходу комплексного аналізу діяльності організації.

- Навики розроблення стратегічних цілей функціонування організації.

- Навики аналізу продуктивності праці та розроблення заходів щодо її підвищення.

- Вміння на основі статистичної звітності та бухгалтерського обліку з основних господарських операцій оцінювати виробничо-економічний потенціал підприємства, розраховувати обсяги діяльності та динаміку розвитку здійснювати достроковий прогноз.

- Навики на основі даних контролінгу та аудиту здійснювати формування програм та проектів науково-технічного та соціального розвитку організації.

- Вміння здійснювати планування інноваційної діяльності організацій (щодо вдосконалення моделей корпоративного управління, корпоративної реструктуризації, нових технологій, нової продукції, організаційних змін) на основі аналізу ринкових тенденцій і змін макросередовища.

- Вміння розробляти план маркетингових досліджень і здійснювати визначення сегмента ринку, потенційних споживачів, їх поведінкових особливостей та мотивації попиту, мережі збуту, комунікаційних заходів.

- Здатність за результатами оцінки й атестації робочих місць розробляти раціональні схеми їх планування та організації, впроваджувати передовий досвід оснащення робочих місць та їх обслуговування, створювати ділянки, служби та підрозділи з урахуванням масштабів діяльності та ротації працівників.

- Вміння структурувати завдання відповідно до чисельності виконавців, визначати черговість робіт, розраховувати термін їх виконання, складати план заходів реалізації рішення, добирати виконавців відповідно до їх кваліфікації та ділових якостей та організовувати їх діяльність щодо виконання рішення, провадити інструктування виконавців.

- Навики на основі використання різних джерел інформації, формувати інформаційне забезпечення управління організацією.

- Здатність забезпечувати ефективну співпрацю з банками, кредитно-фінансовими установами з питань інвестиційного кредитування.

- Вміння з індивідуальних особливостей групової поведінки, сумісності формувати склад колективів.

- Навики забезпечувати узгодження інтересів працівників з інтересами організації, визначати потреби працівників, використовуючи індивідуальний підхід, розробляти і впроваджувати комплексні сучасні багатоаспектні мотиваційні заходи.

- Здатність за допомогою психологічних методів управління регулювати міжособові стосунки між членами трудового колективу, впорядкувати та гармонізувати соціальні стосунки: формувати та підтримувати традиції, обряди, ритуали.

- Навики створювати підлеглим сприятливі умови для навчання та розвитку, виявляти та оцінювати індивідуальні потреби працівників у навчанні, розробляти проекти планів підготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

3. Практичні навички з предметної області

- Уміння здійснювати сценарне бізнес-планування, використовуючи висновки аналізу діяльності організації, маркетингові дослідження та стратегію розвитку.

- Навички на основі сучасних методик визначати ефективність використання ресурсів, обґрунтовувати шляхи їх заощадження.

- Уміння за матеріалами маркетингових досліджень визначати позицію організації на ринку, обирати свій сегмент.

- Уміння підтримувати раціональну структуру та збалансованість поєднання усіх ресурсів організації (підрозділу).

- Уміння з урахуванням індивідуальних особливостей виконавців, групової поведінки, сумісності добирати склад колективів.

- Уміння визначати ефективність використання діючих форм і систем заробітної плати, матеріального стимулювання готувати пропозиції щодо їх удосконалення.