Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Спец_альн_сть менеджер.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
56.32 Кб
Скачать

Спеціальність «Менеджмент організації» дає можливість студентам отримати достатньо широкі економічні теоретичні та практичні знання, щоб надалі бути готовими до виконання функцій, які виділяються відповідно до призначення менеджера і його місцем у системі управління: управлінської, організаційної, економічної, планово-фінансової, маркетингової, інформаційно-аналітичної, проектно-дослідної, діагностичної, інноваційної, методичної, консультаційної, освітньої та ін.

Менеджери однаково добре розбираються в економічній і практичній діяльності компанії, фінансову політику, корпоративній структурі, внутрішніх і зовнішніх процесах життєдіяльності підприємства. В спектрі умінь менеджера - створення ефективних схем функціонування процесів в рамках його компетенції, організація і контроль роботи підрозділів і так далі.

Подібні знання та навички випускників даної спеціальності дозволяють їм претендувати на престижну роботу в серйозних організаціях.

Випускники спеціальності «Менеджмент організації» успішно працюють на керівних посадах у державних, недержавних комерційних установах, у різних об'єднаннях, концернах, холдингах, корпораціях, в системі Міністерства з податків і зборів; в митній службі; підрозділах МВС по боротьбі з економічними злочинами; аудиторських, консалтингових фірмах; інвестиційних та комерційних компаніях.

Спеціальність “Менеджмент організацій”

Метою підготовки фахівців є формування кадрового складу управлінських працівників підприємств, установ і організацій разних форм власності і господарювання.

Фахівець за спеціальністю “Менеджмент організацій” готується до професійної управлінської роботи в органах державного, регіонального і муніципального рівнів; лінійних та функціональних підрозділах підприємств і організацій, на посадах, що вимагають вищої управлінської освіти.

Спеціальність “Менеджмент організацій” надає комплекс знань в області маркетингу, фінансів, менеджменту організацій, стратегічного, інвестиційного, інноваційного, фінансового менеджменту, основ управлінського консультування, корпоративного управління. Спеціальність передбачає також вивчення:

- специфіки управління різновидами підприємств та їх об’єднань;

- суті підприємств, взаємозв’язку його внутрішніх елементів та зовнішнього середовища;

- особливостей менеджменту на різних етапах життєвого циклу підприємства;

- ефективності управління підприємством;

- психологічних аспектів управлінської діяльності,

- стратегій розвитку організації та критеріїв їх вибору;

- напрямків організаційного розвитку підприємства. Професійна діяльність фахівця здійснюється у всіх сферах народного господарства і державного управління. Вона полягає у реалізації всіх загальних функцій управління у повному обсязі шляхом здійснення адміністративних процедур праці, прийнятті стратегічних і тактичних рішень, керівництві підлеглими.

Навчальний план підготовки фахівця об’єднує три цикли дисциплін. Кожен цикл включає дисципліни, обов’язкові для вивчення, а також дисципліни за вибором студента, запропоновані Інститутом.

Дисципліни циклу гуманітарної підготовки складають фундамент науково-теоретичної і гуманітарної підготовки студентів, дозволяють зрозуміти суть і соціальну вагомість майбутньої професії.

Цикл природничо – наукової та загальноекономічної підготовки дає можливість майбутнім фахівцям в області менеджменту організацій оволодіти основами математичного аналізу, теорії імовірності і математичної статистики, мовами програмування і стандартними програмами забезпечення своєї професійної діяльності, отримати поглиблені уявлення про сучасні технології управління.

Цикл професійно-орієнтованої підготовки включає загальнопрофесійні і спеціальні дисципліни, а також дисципліни спеціалізації, згруповані в блок за напрямом спеціалізованого навчання студентів.

Загальнопрофесійні дисципліни дозволяють студентам оволодіти знаннями в області економічної теорії, теорії фінансів і банківської справи, історії економічних учень, світової економіки і міжнародних економічних відносин, менеджменту, маркетингу, прогнозування і планування в умовах ринку, ціноутворення, статистики, бухгалтерського обліку і аудиту, економічного аналізу.

Оволодіння спеціальними дисциплінами передбачає набуття знань за специфічними напрямами економіки, пов’язаними з функціонуванням управлінської сфери діяльності. Дисципліни даного циклу надають можливість студентам:

- оволодіти практичними прийомами і методами управління підприємствами, установами і організаціями реальної економіки та органів місцевого самоврядування;

- освоїти методи та прийоми роботи з виробничими та управлінськими кадрами ;

- детально знати систему сучасного оподаткування та господарське право;

- застосовувати сучасні засоби оргтехніки та інформаційні технології в процесі розробки і прийняття рішень в управлінні;

- навчитись складати та аналізувати бізнес-плани та розробляти заходи по підвищенню конкурентоспроможності підприємств;

- діагностувати фінансовий стан підприємства і у разі необхідності здійснювати антикризове управління.