Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фінансовий норматив бюджетної забезпеченості.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
189.95 Кб
Скачать

Міністерство фінансів україни

Н А К А З

N 129 від 26.02.2002 Зареєстровано в Міністерстві м. Київ юстиції України 1 березня 2002 р. за N 213/6501

Про затвердження Порядку складання, передачі за належністю Протоколу про бюджетне правопорушення та форми Протоколу про бюджетне правопорушення

На виконання статті 124 Бюджетного кодексу України ( 2542-14 )

Н А К А З У Ю:

1. Затвердити Порядок складання, передачі за належністю Протоколу про бюджетне правопорушення, що додається.

2. Затвердити форму Протоколу про бюджетне правопорушення, що додається.

3. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Міністр і.О.Юшко

ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства фінансів України 26.02.2002 N 129

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 1 березня 2002 р. за N 213/6501

Порядок складання, передачі за належністю Протоколу про бюджетне правопорушення

1. Протокол про бюджетне правопорушення (далі - Протокол) - це документ, яким засвідчується факт недотримання учасниками бюджетного процесу установленого Бюджетним кодексом України ( 2542-14 ) та іншими нормативно-правовими актами порядку складання, розгляду, затвердження, унесення змін, виконання бюджету чи звіту про виконання бюджету.

Протокол складається посадовими особами Міністерства фінансів України, органів Державного казначейства України, органів державної контрольно-ревізійної служби України, Міністерства фінансів Автономної Республіки Крим, місцевих фінансових органів, виконавчих органів міських міст районного значення, селищних та сільських рад, які згідно із законодавством уповноважені здійснювати контроль та проводити перевірки дотримання порядку складання, розгляду, затвердження, унесення змін, виконання бюджету чи звіту про виконання бюджету.

2. Протокол оформляється особою, зазначеною в абзаці 2 пункту 1 Порядку, на підставі довідок, що складені за результатами проведених відповідно до законодавства перевірок і засвідчують факт бюджетного правопорушення, та матеріалів звітності, за аналізом яких виявлені бюджетні правопорушення.

У разі складання акта ревізії Протокол не оформляється.

3. У Протоколі зазначаються:

  • дата і місце його складання;

  • посада, прізвище, ім'я, по батькові особи, яка склала протокол;

  • відомості про учасника бюджетного процесу, яким учинене бюджетне правопорушення (повна назва, місцезнаходження, інші реквізити - номер рахунку в банку чи в органі державного казначейства тощо;

  • його підпорядкованість;

  • прізвище, ім'я, по батькові керівника;

  • реквізити відповідного бюджету);

  • час учинення і суть бюджетного правопорушення із зазначенням положень законодавчих або інших нормативно-правових актів, які було порушено;

  • пояснення керівника (або особи, яка виконує його обов'язки) органу, установи, організації, підприємства, де вчинене бюджетне правопорушення;

  • додаток до Протоколу (довідка перевірки, інші матеріали з питань, що перевірялись).

Якщо внаслідок бюджетного правопорушення заподіяно матеріальну шкоду або завдані збитки відповідному бюджету, то про це також зазначається в протоколі.

4. Протокол підписується особою, яка його склала, та передається на строк до двох робочих днів для викладу пояснень та підпису керівником органу, установи, організації, підприємства, де вчинене бюджетне правопорушення.

Якщо керівник органу, установи, організації, підприємства, де вчинене бюджетне правопорушення, відмовляється від підписання Протоколу, то в ньому робиться про це запис. Керівник органу, установи, організації, підприємства, де вчинене бюджетне правопорушення, має право подати пояснення і зауваження щодо змісту Протоколу, що додаються до Протоколу, а також викласти мотиви своєї відмови від його підписання.