Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПІЗ.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
1.09 Mб
Скачать

Характеристика управлінських ролей менеджера

Роль

Опис

Характер діяльності

Міжособисті ролі

Головний

Керівник

Символічний голова виконує звичайні обов’язки правового чи соціального характеру

Дії, що визначаються положенням, клопотання

Лідер

Відповідальний за мотивацію й активізацію підлеглих, за набір, підготовку працівників і пов’язані з цими процесами обов'язки

Фактично всі управлінські дії за участю підлеглих

Сполучна

Ланка

Забезпечує роботу мережі зовнішніх і внутрішніх контактів і джерел інформації, що надають інформацію і послуги

Листування, участь у зовнішніх нарадах, інша робота із зовнішніми організаціями й особами

Інформаційні ролі

Приймач

Інформації

Одержує спеціалізовану інформацію (здебільшого поточну) для використання в інтересах справи; є центром зосередження внутрішньої та зовнішньої інформації, що надходить на підприємство

Обробка всієї пошти і контакти, пов’язані переважно з одержанням інформації (періодичні видання, ознайомлювальні поїздки, Інтернет, бесіди та ін.)

Розповсюджувач

Інформації

Передає інформацію, отриману із зовнішніх джерел або від інших людей, працівникам підприємства; частина цієї інформації є фактичною за характером, інша потребує інтерпретації фактів

Розсилання пошти по підприємствах з метою одержання інформації, вербальні контакти для передання інформації підлеглим (огляди, бесіди)

Представник

Інформації

Передає інформацію для зовнішніх контактів щодо планів, політики дій, результатів роботи підприємства, діє як експерт з питань певної галузі

Участь у засіданнях, звертання через пошту, усні виступи, передання інформації в зовнішні організації та іншим особам

Ролі, пов’язані з видом діяльності

Підприємець

Вишукує можливості як у межах підприємства так і поза ними, розробляє і запускає проекти змін, контролює розробку проектів

Участь у засіданнях, звертання через пошту, усні виступи, передання інформації в зовнішні організації та іншим особам

Той, що ліквідує

перешкоди

Відповідає за корегувальні дії, коли перед підприємством постають важливі та несподівані перешкоди

Обговорення стратегічних і поточних питань, у тому числі проблем і кризових явищ

Той, що

розподіляє

ресурси

Відповідальний за розподіл різних ресурсів підприємства, що передбачає фактичне прийняття або схвалення всіх значущих рішень

Складання графіків, дії, пов’язані

зі складанням і виконанням бюджетів,

програмування роботи підлеглих

Той, що веде

переговори

Відповідальний за представництво підприємства на важливих переговорах

Ведення переговорів

Серед професійних властивостей особистості – спеціаліста в певній галузі важливими є її професійне сприймання як вміння опосередковано відображати явища навколишнього світу, через знання, досвід і професійний інтерес та її досвід, знання, вміння і навички («компетентність»), оскільки саме вони визначають загальну професійну підготовку людини

М. Мірчев і Г. Шереметов визначили основні знання, які мусить мати сучасний менеджер і котрі слід постійно поповнювати й актуалізувати (табл. 8.) [14].

Сучасний ефективний менеджер – це керівник, який є прикладом оптимальної

віддачі на робочому місці і вимагає цього від кожного співробітника. Американський психолог Т. Гелвей вважає, що найбільша перешкода на шляху до найбільш ефективного виконання обов’язків прихована всередині кожного зокрема. Він пропонує власну формулу оптимального рівня діяльності. Формула має такий вигляд:

ОР = П–С,

де ОР – оптимальний рівень діяльності; П – потенціал людини; С самообмеження.

Відповідно до поданої формули, високий потенціал не є достатньою умовою ефективної діяльності особистості, важливе місце посідає відсутність самообмежень, тобто внутрішніх бар’єрів, основою чого є висока адекватна самооцінка, емоційна врівноваженість, стійка система цінностей, чітке бачення мети, творчий підхід до вирішення справ, прагнення саморозвитку і т. д.

Таблиця 8

Система знань сучасного менеджера

Знання менеджера

Характеристика

Про об’єкт управління

Організація як система; організаційні структури та їхній розвиток; види організацій; функціональні галузі в організації, зокрема продаж, логістика, виробництво, інновації; людські ресурси і їхня мотивація; організаційна культура; організаційна поведінка.

Про методи управління

Організаційно-розпорядницькі; економічні; соціально-психологічні; методи мотивації людських ресурсів; методи підготовки і прийняття управлінських рішень та ін.

Про стратегію, політику

Місія, мета і завдання організації; види стратегій; стратегічне планування; способи розробки стратегій; реалізація стратегій; ринок, споживачі, конкуренти, позиція організації на ринку; види політики організації.

Про зовнішнє середовище

Економічний компонент; політичний компонент; соціально-демографічний компонент; техніко-технологічний компонент; екологічний компонент.

Про партнерів

Інші організації; економічні партнери; постачальники; субпідрядники; споживачі; банки; інструкції публічної сфери; синдикати; асоціації та ін.

Беручи до уваги структуру особистості та думки фахівців у сфері менеджменту щодо вимог до сучасного керівника, пропонуємо розробку психологічного профілю ефективного керівника (табл. 9). Ми зосереджуємо увагу не на технічних компетенціях, зумовлених посадою та сферою діяльності, і не стільки на типових функціях менеджменту, скільки саме на психологічній компетенції. Адже, вона є базовою характеристикою індивіда, яка пов’язана з критеріями ефективності чи успішності дій в професійних і життєвих ситуаціях. Тобто, це глибока і стійка частина особистості, що є передумовою відповідної поведінки в переважній більшості ситуацій (професійних чи життєвих). Компетенції, які лягли в основу психологічного профілю ефективного керівника – це набір психологічних та поведінкових характеристик, які є основою в управлінській діяльності.

Таблиця 9.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]