Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова методичка планування.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
254.98 Кб
Скачать
  1. Обсяг, структура і зміст курсової роботи

Обсяг курсової роботи машинописного (комп’ютерного) тексту – 35-45 сторінок,. Об’єм проекту залежить від характеру і ширини теми, що вивчається.

Курсова робота має таку структуру:

    • рецензія на роботу;

    • титульний лист (додаток А);

    • завдання на виконання курсової роботи (додаток Б);

    • зміст ( додаток В);

    • реферат;

    • основна частина;

    • висновки та пропозиції;

    • література;

    • додатки.

Усі наведені елементи курсової роботи прошиваються, окрім рецензії керівника, яка додається до роботи.

Зміст приводиться після завдання та реферату, не нумерується. Містить структурований перелік назв розділів та підрозділів з поданням сторінок, на яких вони розміщені ( додаток В).

Реферат містить відомості про обсяг роботи, кількість малюнків, таблиць, використаних джерел інформації, перелік ключових слів. Перелік ключових слів повинен характеризувати зміст роботи. Він не перевищує 15 слів, надрукованих в рядок, через кому. Реферат розміщується на одній сторінці.

Вступ визначається актуальність обраної теми, її практична значимість для підприємств та організацій, ступінь висвітлення проблеми у вітчизняній та зарубіжній літературі, предмет і об'єкт дослідження, мета і завдання дослідження, сутність, роль і задачі планової діяльності підприємства на сучасному етапі.

Основна частина курсової роботи складається з розділів, підрозділів. Кожний розділ починається з нової сторінки.

В структурі основної частини рекомендується виділяти такі підрозділи (за змістом):

  • Теоретичні підходи до розв'язання проблеми.

  • Аналіз діяльності об'єкта дослідження.

  • Можливі розробки та оцінка пропозицій.

У розділі "Теоретичні підходи до розв'язання проблеми" студент повинен провести повний аналіз досліджень за обраною темою в літературних джерелах вітчизняних та зарубіжних науковців, розглянути якнайбільше сучасних концепцій, ідей та підходів до розв'язання обраної проблеми. Зміст цього розділу залежить від особливостей обраної теми.

У розділі "Аналіз діяльності об'єкту дослідження" наводиться загальна характеристика підприємства, його історія існування; характеристика чинників, які впливають на діяльність об'єкту дослідження, детальний аналіз планової роботи на підприємстві, дослідження та аналіз показників для виявлення тенденцій розвитку підприємства, визначаються проблемні аспекти в діяльності підприємства за обраною темою, які впливають на розробку пропозиції за обраною темою.

У розділі "Можливі розробки та оцінка пропозиції” викладається стислий аналіз діяльності підприємства; вносяться пропозиції та очікувані результати досліджень за обраною темою. Результатом дослідження в роботі може бути розробка нової стратегії діяльності об’єкту, рекомендації щодо удосконалення побудови планування і організації діяльності підприємства, розробка практичних або методичних рекомендацій щодо вирішення обраної проблеми на конкретному підприємстві.

У висновках приводять найбільш важливі результати, які отримані в ході виконання курсового проекту. Ця частина роботи включає підбиття підсумків проведеної роботи. Підсумок носить форму синтезу накопиченої в основній частині інформації. У висновках викладаються найбільш важливі результати роботи. Подається обґрунтоване рішення щодо вибору оптимального шляху досягнення вибраної у роботі мети. Визначаються позитивні та негативні боки запропонованого вирішення проблем, можливості практичного застосування результатів роботи.

Використана література наводиться у виді переліку літературних джерел та інформаційних матеріалів, використаних в курсовій роботі.

Додатки - таблиці, схеми, діаграми, графіки, первинні документи щодо діяльності підприємства, акти про впровадження пропозицій тощо.