Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Oblik_mijnarod_operat.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
470.02 Кб
Скачать

2.6.6. Організація поточного і підсумкового контролю якості знань студентів з дисципліни:

Методичні матеріали розроблені з метою унормування системи контролю якості знань на магістерському рівні підготовки фахівців.

Основними завданням контролю знань магістрів є оцінювання засвоєних ними теоретичних знань та практичних павичок набутих під час проходження практики.

При цьому, контрольні заходи мають:

  • стимулювати систематичну самостійну роботу над навчальним матеріалом;

  • забезпечити закріплення та реалізацію набутих теоретичних знань при виконанні практичних завдань за місцем роботи;

  • прищепити навички відповідального ставлення до своїх обов’язків, самостійного цілеспрямованого пошуку потрібної інформації, чіткої організації свого робочого дня.

Основні засади організації контролю знань студентів магістерського рівня ґрунтуються на особливостях організації навчаль­ного процесу магістрів, орієнтованого на поглиблену практичну підготовку. Це дозволяє перевірити та закріпити засвоєні теоретичні засади навчальних дисциплін під час практичної діяльності на виробництві.

Оцінювання знань студентів з дисципліни здійснюється на основі результатів поточного контролю знань за 100-бальною шкалою.

2.6.6.1. Організація поточного контролю та критерії оцінювання знань студентів з дисципліни

Організація поточного контролю та критерії оцінювання знань студентів денної форми навчання освітньо-кваліфікаційного рівня магістр

Важливим елементом навчального процесу при вивченні дисципліни “Облік міжнародних операцій” є поточне оцінювання рівня знань студентів, що свідчить про засвоєння вивченого матеріалу, рівень підготовки студентів для виконання передбачених завдань.

Система поточного контролю знань магістрів передбачає оцінювання їх за основними напрямками:

а) перевірка теоретичних знань;

б) перевірка виконання індивідуальних практичних завдань

в) виконання модульних контрольних робіт;

г) інші форми контролю.

Об’єктом поточного оцінювання знань студента є виконані домашні письмові роботи (індивідуальні завдання) з дисципліни.

Студент самостійно вибирає тему індивідуальної роботи з теорії курсу та теми індивідуальних робіт для виконання практичного завдання. Тема індивідуальної роботи з теорії курсу та теми індивідуальних практичних робіт повинні відрізнятися.

Виконана індивідуальна робота подається на кафедру в термін, визначений навчальним графіком. Дата подання робіт фіксується на кафедрі в спеціальному журналі. Індивідуальні роботи перевіряє викладач кафедри у семиденний термін.

Якщо рецензія схвальна, то робота допускається до захисту. Під час сесії студенти захищають свої індивідуальні роботи в ході співбесіди з викладачем. Дату і час захисту індивідуальних робіт встановлює кафедра. Робота зараховується лише за підсумками співбесіди її виконавця з викладачем.

Якщо робота не відповідає вимогам методичних вказівок, її повертають студентові на доопрацювання. До другого (доопрацьованого) варіанта роботи студент обов’язково додає рецензію на перший варіант.

Дату і час захисту індивідуальних робіт встановлює кафедра. Робота зараховується лише за підсумками співбесіди її виконавця з викладачем.

Завдання поточного контролю оцінюється в діапазоні від 0 до 100 балів (включно).

Оцінювання рівня засвоєння теоретичних знань здійснюється за результатами виконання та захисту письмової роботи (індивідуальної роботи) з теорії курсу і становить 15 балів (від 0 до 15 балів).

Оцінювання рівня набутих практичних навичок здійснюється за результатами виконання та захисту індивідуального практичного завдання, що складається з трьох тем та виконується студентами на базі матеріалів виробництва (за місцем роботи або за місцем проходження практики).

Виконання та захист практичного завдання по кожній з трьох тем оцінюється від 0 до 5 балів кожна (від 0 до 15 балів у сумі).

Оцінювання комплексного тесту здійснюється в діапазоні від 0 до 50 балів.

За виконання вибіркових завдань для самостійного опрацювання за вибором студента оцінюється в діапазоні від 0 до 20 балів

Додаткові бали, за рішенням кафедри, можуть присуджуватись за позанавчальну наукову діяльність студентів - участь в конференціях, підготовку наукових публікацій тощо. При цьому загальна кількість балів, що вноситься до залікової відомості не може перевищувати 100 балів.

Результати поточного оцінювання знань студентів, які отримали від 0 до 100 балів (включно), вносяться до залікової відомості за поточним модульним контролем з переведенням їх у 4-х бальну шкалу (див. п. 2.6.6.2).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]