Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Політичні новини.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
66.05 Кб
Скачать
  1. Різке потепління призвело до підтоплення декількох населених пунктів у південних районах Одещини, які лежать у низинах, повідомили Gazeta.ua в центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Одеській області в понеділок. У Ренійському районі Одеської області через підтоплення було припинено енергопостачання в п'яти населених пунктах - селах Орлівка, Нагірне, Плавні, Котловина і Новосільське. Отож без електропостачання залишилося близько 5 тис будинків, а також вертолітна станція "Орлівка".

  2. Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко дякує екс-міністру внутрішніх справ Юрієві Луценку за мужність і заявляє, що опозиціонери готові платити своєю свободою за звільнення країни від режиму президента України Віктора Януковича. "Я не буду аналізувати їхні рішення, оскільки абсурд ніякому аналізу не підлягає. Вся країна і весь світ бачить, хто саме в Україні при владі, хто замовляє і штампує політичні вироки. Уже всіх і все названо своїми іменами. Я хочу сказати про інше. День засудження Юрія Луценка - це ще й день проголошення вироку режиму Януковича", - йдеться в коментарі Тимошенко щодо вироку Луценка.

  3. В Осло не підтверджують і не спростовують номінацію Тимошенко на Нобеля. Директор Нобелівського інституту сказав ВВС Україна, що прізвища номінантів на Нобелівську премію миру 2012 року, які розголошені в ЗМІ, не є в списку найважливішими. На найпрестижнішу міжнародну премію цього року номіновано 231 людини, підтвердив Гейр Лундестад, професор історії університету Осло і секретар Норвезького Нобелівського комітету, який присуджує Нобелівську премію миру.

  4. Луценка засудили до 4 років позбавлення волі.

Печерський районний суд Києва визнав винним колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка у скоєнні посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі. Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення колегія суддів під головуванням судді Сергія Вовка оголосила в понеділок.

  1. На засідання Печерського районного суду Києва, де йде оголошення вироку колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку прийшов лідер партії "удар" Віталій Кличко.

  2. Делегація канадських лікарів, яка у складі міжнародної медичної комісії проводила обстеження Юлії Тимошенко, зробила заяву, у якій стан екс-прем'єра названо "незадовільним". Цю заяву зробили всі члени незалежної делегації лікарів з Канади: доктор Крістін Держко, доктор Джорж Рева та доктор Пітер Куйтан.

  3. В опозиції впевнені, що Євросуд визнає Луценка невинним, і обіцяють скасувати йому вирок.

Вирок екс-главі МВС України Юрію Луценку став "сумним апофеозом" дворічного перебування Віктора Януковича на посту президента України, вважає лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко. Голова політради партії "Наша України" Валентин Наливайченко у свою чергу заявив, що після перемоги опозиції на парламентських виборах вироки, винесені Луценку та іншим опозиційним політикам, буде скасовано, передає УНІАН.

Наливайченко наголосив, що "як тільки нинішній режим буде усунуто від влади", не лише буде скасовано незаконні вироки, але чиновники та судді, які причетні до політичних репресій, понесуть покарання.

12. "Перший канал" російського державного телебачення першим повідомив про підготовку замаху проти Володимира Путіна, яку начебто викрили в Одесі спільними зусиллями СБУ та ФСБ.

Речниця СБУ Марина Остапенко підтвердила ВВС Україна інформацію про затримання однієї людини на території України в рамках спецоперації з російськими службами. Вона додала, що російська сторона також проводила операцію на своїй території. Водночас пані Остапенко не коментувала інформацію про підготовку замаху на пана Путіна.

13. У Луценка будуть домагатися визнання невинності екс-міністра: захист подасть апеляцію

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко має намір домагатися визнання своєї невинності.

14. Другу річницю з дня своєї інавгурації президент Віктор Янукович відзначив інтерв'ю, яке дав трьом телеканалам. Прикметно, що ще рік тому Янукович проводив велику прес-конференцію. Цього разу, мабуть, надав перевагу кулуарній обстановці. Втім, теми, які обрав глава держави в розмові з журналістами, загальновідомі: арешт Юлії Тимошенко, робота депутатів і міністрів, ціна на російський газ.

Вирішувати газові питання Віктор Янукович має намір вже з новим президентом Росії. "Я сподіваюся, що після виборів (президента Росії) ми знайдемо відповідь на газове питання. У березні нас чекають складні переговори, - заявив Янукович і повторив: - Ціна на російський газ для України не повинна бути вищою за 250 доларів за тисячу кубометрів".

За його словами, Україна вже почала скорочувати обсяги споживання газу, тому що не може оплачувати передбачені контрактом обсяги

15. Заступник голови правління НАК "Нафтогаз" Вадим Чупрун твердить, що впродовж лютневих морозів українська компанія ретельно дотримувалася усіх зобов’язань щодо транспортування російського газу до Європи.

"Україна не відбирала жодного кубічного метру за рахунок транзиту російського газу до Європи. Ми це заявляємо офіційно, і це підтверджується відповідними документами. Ми чітко і у повному обсязі виконували всі свої контрактні зобов’язання з транзиту російського природного газу до Європи", - цитує слова заступника керівника "Нафтогазу" прес-служба компанії.

Вадим Чупрун також заявив, що відповідні документальні підтвердження того, скільки саме Україна, а відтак, і європейські споживачі недоотримали російського газу під час лютневих морозів, "Нафтогаз" відправив на адресу "Газпрому".

Він також нагадав, що українська компанія пропонувала російському "Газпрому" допомогу у скрутній ситуації.

16. З лікарні під Києвом загадково зникли двоє пацієнтів З лікарні в Боярці під Києвом за півроку зникли двоє пацієнтів. Родичі бояться, що їх викрали для незаконної трансплантації органів. "З палати у відділенні хірургії, на другому поверсі боярської центральної лікарні, в ніч на 23 лютого зник мій чоловік, Володимир Олексюк, який лікував тут виразку", - розповіла дружина зниклого Ганна. Вона була у чоловіка за кілька годин до зникнення.

17. Молодь показала Януковичу "червону" картку Біля будинку Адміністрації президента на вулиці Банковій пройшов мітинг, приурочений до дворіччя інавгурації Віктора Януковича. Молоді активісти опозиційних партій тримали червоні картки, які символізують недовіру президенту. Загалом акція зібрала близько 60 активістів. Організатори пообіцяли, що подібні акції пройдуть всією Україною.

18. Заява Януковича про вихід Клюєва зі штабу "регіоналів" спровокувала чвари в партії Президент і лідер ПР Віктор Янукович заявив, що секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв не керуватиме виборчим штабом партії. Це рішення породило непорозуміння між паном Януковичем та його соратниками. В партії ведеться дискусія про можливість того, що рішення Януковича не буде виконано.

19. Кількість хворих на грип збільшилася на 5%, а на Чернігівщині зареєстровано більш як 40 випадків кору Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні на 8-му тижні 2012 року (17-23 лютого) збільшилася порівняно з 7-м тижнем 2012 року (10-16 лютого) на 5,4%, до 177,783 тис. хворих. За 8-й тиждень 2012 року по всій території України показники захворюваності на грип та ГРВІ були нижчими за епідемічні пороги.

20. У православних та греко-католиків розпочався Великий піст Сьогодні, 27 лютого, у православних та греко-католиків розпочався Великий піст. Він триватиме сім тижнів до Великодня, який цього року святкуватимемо 15 квітня. У перші два дні посту і в Страсну П'ятницю рекомендується утриматися від їжі, а решту часу дотримуватися помірності в їжі – обходитися без м'яса, яєць і молочних продуктів.

21. Завтра Порошенко стане міністром, запевняє Бродський Голова Державної служби з питань регуляторної політики й розвитку підприємництва Михайло Бродський стверджує, що Петра Порошенка призначать міністром економіки 28 лютого. "Завтра Порошенка призначать міністром економічного розвитку й торгівлі", - написав він. 23 лютого лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов заявив про призначення Петра Порошенка міністром економрозвитку як про факт, що відбувся.

22.