Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Політичні новини.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
66.05 Кб
Скачать

Політичні новини.

  1. Комісар єс розповів, що потрібно зробити Україні для інтеграції в Євросоюз.

Комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що 2012 рік стане вирішальним у визначенні майбутнього відносин Україна-ЄС, передає ВВС. Як повідомили в прес-офісі комісара, це він сказав сьогодні, 27 лютого, під час конференції "Відносини Україна-ЄС: шлях вперед", організованій Європейським політичним центром. Фюле також підкреслить низку сфер, які викликають стурбованість ЄС своїм розвитком та діями влади.

  1. Єс не бачить позитивних змін в українській міліції

Серед таких сфер – вибіркове правосуддя, бізнес-клімат та конституційна реформа. "Основним буде те, щоб Україна продемонструвала свою чітку прихильність ключовим цінностям", - сказав комісар. Він наголосив на необхідності реформ на підтримку демократії, прав людини та верховенства права, як основної передумови Європейської політики сусідства та "Східного партнерства".

  1. Фюле також зазначив, що хоча Україна та ЄС в минулому році погодили текст безпрецедентної угоди про асоціацію, однак підписання та ратифікація її залежатиме від того, наскільки успішною буде Україна у здійсненні необхідних реформ. Нагадаємо, Європейський Союз розчарований вироком, винесеним у Києві щодо екс-голови МВС Юрія Луценка, і розцінює його як сигнал про продовження в Україні судової практики, яка не відповідає міжнародним стандартам.

  2. Представник єврокомісара: України поки немає в планах розширення єс.

На шляху більш тісних взаємин України та ЄС стоїть виборче правосуддя щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко та інших колишніх членів її уряду. Так відповів на запитання про перспективу членства України в Європейському Союзі представник європейського комісара з питань розширення і політики сусідства Петер Стано в спеціальній програмі каналу EURONEWS, присвяченій Україна. "Розширення ЄС не залежить від тимчасових рамок; розширення ЄС залежить від того, наскільки країни-кандидати задовольняють критерії у найрізноманітніших галузях, таких як демократія, економіка і т.п. Якщо говорити про Україну, України поки що немає в плані розширення", - повідомив пан Стано.