Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OGROR_kursova_robota.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
451.07 Кб
Скачать

27

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЗАПОРІЗЬКИЙ ІНСТИТУТ ЕКОНОМІКИ та ІНФОРМАЦІЙНИХ

ТЕХНОЛОГІЙ

ЗАТВЕРДЖУЮ

Проректор_________ А.В. Сипко

Методичні вказівки до виконання курсових робіт з дисципліни «обґрунтування господарських рішень і оцінювання ризиків»

для студентів спеціальності:

6.030504 «Економіка підприємства»

Запоріжжя

2011

Методичні вказівки до виконання курсових робіт з дисципліни «Обґрунтування господарських рішень і оцінювання ризиків» для студентів денної форми навчання спеціальності 6.030504 «Економіка підприємства» / укл. ст. викл. Волобоєв В.Д. - Запоріжжя: ЗІЕІТ, 2011. – 27 с.

Укладач: старший викладач Волобоєв Володимир Дмитрович

Затверджена на засіданні

кафедри менеджменту та маркетингу

протокол № ____________

від «____»_________ 2011 р.

Зав. кафедрою ____________

д.е.н, професор Рибінцев В.О.

ЗМІСТ

  1. ЗНАЧЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ У ПІДГОТОВЦІ КВАЛІФІКОВАНИХ СПЕЦІАЛІСТІВ ЕКОНОМІЧНОГО ПРОФІЛЮ………..

4

  1. ПОРЯДОК ФОРМУВАННЯ ТА ЗАКРІПЛЕННЯ ТЕМ

КУРСОВИХ РОБІТ…………………………………………………………………

5

  1. ОРГАНІЗАЦІЯ ВИКОНАННЯ СТУДЕНТАМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ….

6

  1. ЗМІСТ ТА ОБСЯГ КУРСОВИХ РОБІТ…………………………………….

8

  1. СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ…………………………..

20

  1. ДОДАТКИ……………………………………………………………………

21

  1. Значення курсової роботи у підготовці кваліфікованих спеціалістів економічного профілю

Дисципліна «Обґрунтування господарських рішень і оцінювання ризиків» відповідно до учбового плану вивчається на IV курсі і включається в цикл фундаментальних дисциплін. В процесі вивчення даної дисципліни, яка придбала новий сенс у зв'язку з переходом економіки на ринкові умови господарювання, студенти повинні опанувати методи, прийоми і техніку прийняття господарських рішень, оцінки та управління господарським ризиком, виходячи з ринкової концепції управління.

Курсова робота з дисципліни «Обґрунтування господарських рішень і оцінювання ризиків» - необхідна ланка в підготовці фахівців економічного профілю до майбутньої самостійної практичної діяльності. Згідно з учбовим планом курсова робота виконується у VIII семестрі і завершує процес вивчення даної дисципліни. В результаті виконання курсової роботи студенти систематизують і поглиблюють знання не лише в цій дисципліні, але й в інших дисциплінах економічного блоку.

Виконання курсової роботи розвиває у студентів логіку економічного мислення, дозволяє проявити творчі здібності при оцінці рівня господарського ризику на досліджуваному підприємстві, розвиває навики самостійної роботи з літературою, первинними документами, законодавчою базою, внутрішніми нормативними документами аналізованого підприємства.

Виконання практичної частини курсової роботи дозволяє студентам виявити залежності між окремими економічними показниками діяльності підприємствами (доходами, постійними, змінними витратами та прибутком) і розробляти заходи, направлені на поліпшення функціонування внутрішнього економічного механізму підприємства (зокрема відносно зниження рівня господарського ризику).

Таким чином, курсова робота сприяє розвитку у студентів навичок самостійної дослідницької роботи, виховує організованість ініціативу, старанність.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]