Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міжнародне приватне право_Коросташивець doc.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
267.78 Кб
Скачать

КИЇВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТУРИЗМУ, ЕКОНОМІКИ І

ПРАВА

Юридичний факультет

Кафедра цивільного права та правового забезпечення

туризму

МІЖНАРОДНЕ ПРИВАТНЕ ПРАВО

РОБОЧА ПРОГРАМА ЗАЛІКОВОГО КРЕДИТУ ДЛЯ

СТУДЕНТІВ ДЕННОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ

НАПРЯМУ ПІДГОТОВКИ 6.030401

«ПРАВОЗНАВСТВО»

(кредитно-модульна система організації навчального процесу)

Київ-2012

Коросташивець Ю.Г. Міжнародне приватне право: Робоча програма залікового кредиту для студентів денної форми навчання напряму підготовки «Правознавство» 6.030401 (кредитно-модульна система організації навчального процесу). – К.: КУТЕП, 2012. - 42с.

Рецензенти:

Федорченко Н.В. - зав. кафедри цивільного права та правового забезпечення туризму, к.ю.н., доцент, професор КУТЕП.

Робочу програму обговорено і схвалено на засіданні кафедри цивільного права та правового забезпечення туризму від 28 грудня 2011 року, протокол №4.

Робочу програму рекомендовано до друку та допущено до використання у навчальному процесі на засіданні науково-методичної комісії факультету 30 січня 2012 року, протокол № 3.

Опис залікового кредиту Предмет: Міжнародне приватне право

Курс: підготовка (бакалаврів, магістрів, підвищення кваліфікації)

Напрям, спеціальність, освітньо-кваліфікаційний рівень

Характеристика навчальної дисципліни

Кількість кредитів ECTS: 2 кредити

Модулів: 1

Змістовних модулів: 2

Загальна кількість годин: 72

Тижневих годин – 2

Аудиторних -30

Самостійних -35

Індивідуальних - 7

Шифр та назва напрямку: "Правознавство" 6.030401

Освітньо-кваліфікаційний рівень:

- бакалавр, термін навчання 4 роки

Міжнародне приватне право є нормативною дисципліною

Рік підготовки: четвертий

Семестр: 8

Лекції (теоретична підготовка): годин на потік 16

Семінари: годин на групу 14

Самостійна робота: годин 35

Індивідуальна робота: годин 7

Вид контролю: ПМК

ВСТУП

Проведення реформ у різних сферах нашого суспільства і перш за все у сфері зовнішньоекономічної діяльності, перехід до більшої відкритості, поглиблення і розширення відносин грома­дян України, підприємств та організацій з громадянами, фірма­ми й організаціями інших держав у різних сферах суспільного життя викликало нагальну потребу у поглибленому вивченні міжнародного приватного права та підготовці висококваліфікова­них фахівців у цій галузі.

Програма дисципліни складається із загальної та спеціальної частини, які охоплюють 8 тем. У загальній частині розглядають­ся поняття, предмет і методи міжнародного приватного права, його джерела, суб'єкти, міжнародні цивільні правовідносини, вчення про колізійну норму. Спеціальна частина містить на­вчальний матеріал з речового права, права інтелектуальної власності, правового регулювання зовнішньоторговельних договорів, міжнародних кредитно-фінансових відносин, міжнародного сімейного, спадкового, трудового права, міжнародного цивільно­го процесу та міжнародного комерційного арбітражу.

Вивчення курсу передбачає поєднання надання інформатив­ного матеріалу студентам на лекціях, опрацювання на семінарсь­ких заняттях під час дискусій, написання письмових контроль­них робіт і рефератів.

Загальна характеристика залікового кредиту. Навчальна дисципліна "Міжнародне приватне право" є підсум­ковою із запропонованих до вивчення студентами дисциплін цивілістичного циклу. Метою вивчення дисципліни є надати студен­там знання з історії розвитку доктрини міжнародного приватного права, колізійного права, питань міжнародного цивільного процесу, ознайомити з міжнародно-правовими актами і національ­ним законодавством, що регулюють приватно-правові відносини за участю "іноземного елементу"; навчити правильно тлумачити і застосовувати відповідні правові норми.

До студентів пред'являються такі вимоги: знати основні по­няття, предмет і методи регулювання, основні формули прикріплення, міжнародні договори та національне законодавст­во і застосовувати їх норми для розв'язання конкретних завдань і ситуацій.

Зв'язок дисципліни з іншими галузями права. Предметом навчальної дисципліни "Міжнародне приватне право" є правове регулювання приватно-правових відносин за участю "іноземного елементу". Дисципліна "Міжнародне приват­не право" має тісний зв'язок з такими правовими дисциплінами, як теорія держави і права, цивільне право, сімейне право, трудо­ве право, цивільне процесуальне право, і вивчається після за­своєння цих дисциплін.