Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Екзаменаційні питання ткм і м.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
1.45 Mб
Скачать

1) Виготовляються на базі полімерів з лінійною та розгалуженою структурами (вироби з цих пластмас можна розтоплювати та потім формувати нові вироби знову).

2) Полімерні матеріали, виготовлені на основі смол із лінійною структурою.

3) Виготовляються на основі полімерів із сітчастою структурою (вироби з них не можна нагрівати, бо вони не плавляться, а розсипаються на окремі молекули та подальше формування виробів не можливе).

4) Виготовлені з полімеру каучуку.

5) Штучно створені матеріали, що складаються з двох чи більше хімічно різних компонентів, істотно відмінних за властивостями та розділених добре вираженою міжкомпонентною межею.

Завдання № 65

Питання:

Суть обробки металів тиском:

1) Метал переміщується від центру до периферії та заповнює форму, що відповідає формі та розмірам деталі чи заготовки, метал під час обробки не розплавляють, а використовують його пластичність у нагрітому чи холодному стані.

2) Полягає в нагріві металу до пластичного стану та видавлюванні його через отвір у матриці.

3) Лиття, за допомогою якого отримують деталі, що мають вісь обертання та симетрії, при цьому литті форма обертається навколо осі й у центр форми заливають розплавлений метал, що під дією центробіжних сил відкидається до стінок форми.

4) Нагрітий зливок пропускають між двома обертовими валками, метал проштовхують у зазор між ними.

5) Заготовку протягують через отвір в матриці, після чого дріт підлягає низькотемпературному відпусканню.

Завдання № 66

Питання:

Рафінування алюмінію:

1) Розплавляють в електропечі і продувають хлором.

2) Проводять шляхом електролізу при напрузі 0,35 - 0,45В.

3) Дроблять, мелять, випалютьння в електропечах.

4) Вилужують, відокремлення від осаду, зневоднюють та продувають киснем.

5) Відновлення хлористого алюмінію магнієм у закритих ретортах.

Завдання № 67

Питання:

Автоматичне зварювання під шаром флюсу:

1) Електрод у наконечнику подається автоматично по мірі його плавлення, а також автоматично переміщується в напрямку шва.

2) Дуга утворюється між металевим вольфрамовим неплавким електродом і деталлю у струмені захисного інертного газу аргону, що подаються через мундштук, збоку у зварювальну ванну подають присадочний матеріал.

3) Дуга змінного струму протікає металевим плавким електродом та металом, що зварюється, сила струму залежить від матеріалу електрода та деталі, діаметра електрода.

4) Дуга виникає між двома, обєднаними між собою в пучок, електродами та деталлю, що наплавляється, температура дуги може сягати до 2500…3000°С, напруга струму 36 В.

5) Вид зварювання при якому метал розплавляється в місці контакту електрода та деталі за рахунок тепла, що виділяється при проходженні струму по деталі.

Завдання № 68

Питання:

Суть газо-термічного зварювання:

1) Метал у зоні різання попередньо нагрівають газокисневим полумям до температури займання, після чого подають струмінь технічно чистого кисню, в якому згоряє метал і видуваються утворені оксиди, а виділену теплоту використовують, щоб підтримувати горіння.

2) Суть полягає в тому, що кромки деталей розігрівають полумям, що отримують при згоранні водню, ацетилену або природних газів у кисні

3) Вид зварювання, що проводиться у вакуумі, розігрів здійснюється за допомогою індукційних котушок