Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Cеньків Андрій, МЕ-11.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
232.14 Кб
Скачать

Міністерство науки і освіти України

Національний університет “Львівська Політехніка”

Виконав: Студент групи МЕ-11 Сеньків А.Т.

Перевірив: проф. Обшта Анатолій Феліксович

Львів - 2011

2

  1. Загальні відомості про операційну систему (ОС) MS Windows.

  2. Робота з об'єктами в текстовому редакторі (MS Word).

  3. Основні категорії функції. Використання майстра для створення функцій.

  4. Поняття первинного та зовнішнього ключів.

  5. Будування слайдів до презентації. Редагування слайдів. Поняття майстрів і шаблонів. Об'єкти та розмітки. Режими перегляду презинтації.

  6. Функціональні характеристики фінансово аналітичних ІС. Класифікація програмних систем для автоматизації бугалтерських робіт.

  7. CASE – технології BPwin компанії Computer Associates створення моделей AS-IS (як є) та TO-BE (як буде), реінжиніринг бізнес-Еволюція IC: MRP (початок 70-х років ХХ ст.), MRPII (кінець 70-х років ХХ ст.), ERP (кінець 80-х років ХХ ст.), APS та CIM (середина 90-х років ХХ ст.), CSRP, SCI та CRM (друга половина 90-х років ХХ ст.).

3

1.Загальні відомості про операційну систему ms Windows.

Наприкінці 90-х років XX ст. стандартом ОС для 32-розрядних ПК стала система Windows 98. Вона має ряд особливостей:

1.Зручний для користувача графічний інтерфейс. Він дає змогу досить просто керувати роботою комп'ютера, використовуючи такі поняття, як «Мій комп'ютер», «Мережне оточення», «Кнопка Пуск», «Панель задач», «Контекстне меню», «Вікно», «Ярлик», технології «Вкажи і вибери» (Point and Click), «Перенеси і відпусти» (Dragand Drop) і т. д.  2. Вона є об'єктно-орієнтованою ОС для оброблення документів. В ній використовують такі офісні аналогії, як «робочий стіл», «папка», «документ», «кошик» і т. д.  3. Допускає підключення до локальних і глобальних комп'ютерних мереж (електронна пошта, факс, Internet).  4. Містить довгі імена файлів (до 255 символів).  5. Допускає роботу з програмами, розробленими в ін­ших ОС (МS DOS, Windows 3.1, Windows 95, Windows NТ), і виконання їх.  6. Працює в багатозадачному режимі. Використовує процесну форму (паралельно виконується кілька програм) та потокову форму (паралельно виконуються різні части­ни однієї програми). При одному процесорі багатозадачний режим реалізується так: попрацювавши якийсь час, задача у Windows 98 автоматично розвантажується і керу­вання передається наступній задачі. При перебоях під час розв'язування задачі її можна зняти без розвантаження всієї системи.  7. Застосовує пряму адресацію оперативної пам'яті, за­вдяки чому у програмах (додатках) можуть використову­ватися до 4 Гбайт віртуальної пам'яті (оперативна пам'ять і пам'ять на жорсткому диску).  8. Підтримує обмін даними між додатками за допомо­гою OLE-технології (Object Linking and Embedding  — зв'я­зування та вбудовування об'єктів). Наприклад, таблиці, а також діаграми, побудовані в табличному процесорі Ехсеї, можуть використовуватися в документі, створеному в текстовому редакторі Word .  9. Містить ряд стандартних програм (Блокнот, Графічний редактор Раіnt, Калькулятор).

4

2. Робота з об'єктами в текстовому редакторі (ms Word).

Текстовий документ може містити різні об’єкти: картинки, фотографії, гіперпосилання, текстові ефекти, графічні та мультимедійні елементи тощо.

Створені різноманітні тести і таблиці є елементами документа, тому переміщати їх можна тільки через буфер обміну.

Об’єкти мають рамку, яку можна робота кольоровою.

Також об’єкти може обтікати текст. Є декілька стилів обтікання текстом. Ці стилі вибирають з меню Формат-Розташування обтікання.

Також у документ можна заносити різні об’єкти .

Можна занести зображення на екрані в документ. Для цього потрібно натиснути на клавішу Print Screen на клавіатурі, потім запустити графічний редактор, і вставити об’єкт з буфера обміну. Зберігаємо картинку і потім вставляємо її у наш документ.

У MS Word є редактор текстових спец ефектів WordArt. За допомогою нього можна досягнути гарного оформлення документу. Цей редактор працює у двох режимах:

створення ефекту вручну засобами меню і панелі інструментів

використання еталонних зразків ефектів

5

Вручну у Word Art за допомогою меню або кнопок панелі інструментів можна підібрати таке:

  • шрифт, його розмір, стиль написання;

  • тип та колір ліній (Border);

  • кольори букв;

  • колір заливки, а також візерунки або рисунки, які можна використовувати як заливку;

  • повороти та форму накреслення тексту тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]