Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_do_k_r__1 (1).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
4.33 Mб
Скачать

A. Завантаження антивірусної програми.

Для того, щоб завантажити антивірусну програму, потрібно на робочому столі на панелі задач клацнути кнопку «Пуск»  «Все программы»  «avast! Free Antivirus»  «avast! Free Antivirus» З’явиться вікно антивірусної програми (Рис. 19).

Рис. 19 Запуск антивірусної програми

Рис. 20 Вікно антивірусної програми

В. Встановлення параметрів сканування

Встановлюємо наступні параметри сканування: перевіримо всі файли в папці «Солдатенко_завдання_3» на наявність вірусів. У випадку виявлення вірусів, виконали лікування. Якщо їх не можливо вилікувати, то файли видаляємо або використовуємо евристичний аналізатор.

Для того, щоб запустити антивірусну програму, потрібно у вікні цієї програми вибрати «Выберите папку для сканирования» і натиснути кнопку «Пуск». Далі з’явиться діалогове вікно, в якому потрібно обрати необхідну папку для сканування, тобто «Солдатенко_завдання_3»  «ОК» (Рис. 21).

Рис 21. «Выбор области»

Далі антивірусна програма буде працювати в звичайному режимі, якщо знайдеться вірус, буде запропоновано або видалити його, або не чіпати (Рис. 22). У вікні програми можна побачити який файл обробляється в данний момент, скільки часу займе перевірка на вірису, яка швидкість перевірки, скільки файлів і папок перевірено і якиї їх об’єм, а також кількість заражених файлів.

Рис 22. Процес сканування файлів

Після закінчення перевірки антивірусна програма подасть звіт своєї роботи, представлений на скриншоті нижче (Рис. 23).

Рис 23. Звіт про сканування

Щоб зберегти файл звіту про сканування, потрібно спочатку вказати, які саме папки і файли будуть відображені в звіті. Тобто, у вікні антивірусної програми треба натиснути «Настройки сканирования»  «Файл отчета», де обрати потрібні параметри  «ОК»(Рис. 24).

Рис 24. «Настройки сканирования»

Після цього можемо зберегти файл звіту про сканування в папці «Солдатенко_завдання_4».

Висновок

Виконуючи цю контрольну роботу, я значно розширив свої знання по роботі з файлами і папками. Я навчився змінювати розширення документу, створювати ярлики, архівувати інформацію, проводити перевірку на наявність вірусів.

Для того, що зекономити місце на диску, в якому зберігається інформація, її можна архівувати в різних форматах: RAR, ZIP, SFX- архіви. Також її для зручності можна розділити на декілька томів, або розархівувати, чи розпакувати.

Для полегшеного пошуку файлів і папок можна вводити параметри, за якими він здійснюватиметься. Ці вміння я також удосконалив.

Важливою програмою в кожному комп’ютері є антивірусна програма, яка лікує заражені файли і запобігає поширенню вірусів по всьому комп’ютеру.

Отже, ця контрольна робота дала змогу засвоїти багато важливого матеріалу щодо поводження з файлами і папками.

Список використаної літератури

1. О.В. Ярмуш, М.М. Редько. Інформатика і комп’ютерна техніка. К.: Вища освіта, 2006. — с. 7, с. 88, с. 166, с. 173.

2. О.Ф. Клименко, Н.Р. Головко, О.Д. Шарапов. Інформатика та комп’ютерна техніка. К.:, КНЕУ, 2002. — с. 5, с. 70.

3. В.Д. Руденко. Практичний курс інформатики. — К.: Фенікс, 1997.

4. М.М. Коваленко. Комп'ютерні віруси і захист інформації. — К.: Наук. думка, 1999.

5

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]