Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_RGR_6_Tverdohlib.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
404.39 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка

Будівельний факультет

Кафедра будівельної механіки

Розрахунково-графічна робота №6

з дисципліни «Інформатика» на тему:

«Розв’язання інженерних задач мовою програмування vba»

Індивідуальний план №10162

Виконала: студентка групи 207-Б Твердохліб В.

Керівник: Мартьянов В.В.

Полтава 2011

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка

Кафедра будівельної механіки

Факультет: будівельний Курс: 1 Варіант: 18

Група - 207-Б

Студент: Твердохліб В.С.

Дисципліна: Інформатика

Завдання на розрахунково-графічну роботу № 6

Розв’язання інженерних задач мовою програмування VBA”

Строки виконання ргр № 6: початок 07.11.2011 р. Закінчення 02.12.2011 р.

У розрахунково-графічній роботі необхідно виконати розв’язання інженерних задач мовою програмування VBA з використанням алгоритмів ітераційної циклічної структури, циклічної структури з заданим числом повторень. При вирішенні кожної задачі необхідно розробити постановку задачі, блок-схему алгоритму, таблицю ідентифікаторів та текст програми мовою VBA. Складену програму необхідно протестувати, використавши контрольний приклад згідно завдання. Вихідні дані для вирішення кожної поставленої задачі потрібно брати згідно номеру варіанту із „Методичних вказівок до виконання лабораторних робіт на тему “Програмування мовою VBA” із дисципліни “Інформатика”. При цьому у відповідних розділах розрахунково-графічної роботи вирішуються наступні задачі:

1) Розробка алгоритму та програми табуляції функції однієї змінної з використанням ітераційного циклу при розрахунку значень заданої функції згідно номера варіанта відповідного розділу „Методичних вказівок до виконання лабораторних робіт на тему “Програмування мовою VBA” із дисципліни “Інформатика”.

2) Розробка алгоритму та програми визначення суми членів ряда з використанням циклічної структури з заданим числом повторень згідно номера варіанта відповідного розділу „Методичних вказівок до виконання лабораторних робіт на тему “Програмування мовою VBA” із дисципліни “Інформатика”.

Для виклику розроблених програм необхідно створити панель інструментів користувача, розташувавши на ній відповідні кнопки виклику програм з використанням ітераційної циклічної структури та циклічної структури з заданим числом повторень.

За допомогою текстового редактора MS Word створити звіт про виконану розрахунково-графічну роботу, що повинен містити: титульну сторінку; бланк завдання; зміст; порядок вирішення кожної поставленої задачі, список використаних літературних джерел. Текст звіту оформлюється шрифтом типу Times New Roman розміром 14 кегель з полуторним інтервалом і повинен бути вирівняним по ширині з абзацним відступом 1,25 см. Всі сторінки повинні бути пронумеровані. Титульна сторінка і бланк завдання включаються до нумерації сторінок, але номери на них не проставляються. Звіт повинен бути оформлений у відповідності з вимогами ДСТУ Б А.2.4-4-99. Система проектної документації для будівництва. Основні вимоги до робочої документації. – Введений на зміну ДСТУ Б А.2.4-4-95 наказом Держбуду України № 117 від 11.05.99 р.; Чинний від 01.10.99. – Київ, 1999. – 59 с. та роздрукований на аркушах формату А4.

При захисті роботи студент повинен відповісти на питання стосовно виконаної роботи та вміти створювати власну панель інструментів із розташуванням на ній кнопок виклику створених макросів, створювати та редагувати макроси, користуватись операторами та функціями VBA, потрібними для виконання завдання.

При виконанні роботи необхідно використовувати „Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт на тему “Програмування мовою VBA” із дисципліни “Інформатика” (частина 1) для студентів денної форми навчання за напрямом “Будівництво” / Полтава: ПолтНТУ, 2006. - 19 с.

Студент _________________________ Завдання видав _______________________

(підпис) (підпис)

ЗМІСТ

1. Інструментальне середовище VBA 4

1.1. Створення панелі інструментів користувача. 4

1.2. Створення макросів і піктографічних кнопок. 5

2. Реалізація ітераційного циклу мовою VBA 7

2.1. Постановка задачі 7

2.2. Блок-схема алгоритму 7

2.3. Таблиця ідентифікаторів 9

2.4. Текст програми 9

2.5. Тестування програми 10

3. Реалізація циклу за індексом мовою VBA 16

3.1. Постановка задачі 16

3.2. Блок-схема алгоритму 17

3.3. Таблиця ідентифікаторів 18

3.4. Текст програми 18

3.5. Тестування програми 18

Висновок 20

Список використаних літературних джерел 21

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]