Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Preddipl_praktika_mv_MG_07.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
142.34 Кб
Скачать

2. Цілі, завдання та зміст переддипломної практики

Переддипломна практика проводиться для студентів 5 курсу з метою збору матеріалів для виконання дипломної роботи.

2.1. Цілі:

• поглиблення та закріплення теоретичних знань з професійно-орієнтованих дисциплін.

• практична підготовка до самостійної діяльності після закінчення університету на одній із посад служби маркетингу підприємства (фірми).

• збір звітних, статистичних та інших даних для написання дипломної роботи, консультація зі спеціалістами підприємства по вибраній і погодженій з кафедрою темі дипломної роботи.

2.2. Завдання:

Узагальнюючи і осмислюючи одержані в університеті знання, а також результати попередніх двох практик, на переддипломній практиці студент повинен:

1. Навчитися працювати зі звітними та нормативно-довідковими матеріалами і інформацією на підприємстві (фірмі).

2. Підібрати літературу, нормативні, звітні, статистичні та інші дані підприємства, необхідні для узагальнення, розрахунків, оцінок і написання дипломної роботи.

3. Надбати навички аналізу результатів виробничо-економічної діяльності, а також конкурентного положення підприємства (фірми) на ринку, пошуку та вибору напрямків, розробки комплексу заходів по підвищенню її ефективності.

4. Одержати консультацію спеціалістів підприємства по обраній темі дипломної роботи.

2.3. Зміст та особливості переддипломної практики

По змісту переддипломну практику слід організувати таким чином, щоб кожному студенту вдалося розширити та закріпити одержані в університеті знання, а також придбати практичний досвід, навички та вміння, необхідні сучасному випускнику вищої школи для успішного написання і захисту дипломної роботи і присвоєння кваліфікації по спеціальності "Маркетинг" Перед практикою студент разом з випускаючою кафедрою повинен уточнити тему дипломної роботи, обрати відповідне індивідуальне завдання і зробити попередній підбір необхідної літератури.

Об'єкти практики (підприємства, компанії, фірми) обираються завідуючим випускаючої кафедри з урахуванням рекомендацій керівників дипломних робіт та побажань студентів.

Перед відбуттям студентів на практику випускаюча кафедра проводить для них декілька установчих лекцій по найбільш складних методичних завданнях, що потребують вирішення у процесі перебування на підприємстві і підготовки до дипломування.

Керівник дипломної роботи за участю студента формує перелік питань (попередній план дипломної роботи), які повинні бути вивчені в процесі проходження переддипломної практики.

Під час практики студент повинен познайомитися з відповідною виробничо-методичною та іншою літературою, переглянути періодичні видання з економіки та маркетингу, підприємництва та бізнесу, знайти для майбутнього використання при дипломуванні найбільш перспективні нові пропозиції і розробки в названих сферах.

Особливу увагу в період переддипломної практики слід приділити вивченню системи збору, обробки та використання маркетингової інформації в управлінні підприємством (фірмою), більш глибокому вивченню інтересів і переваг реальних, найбільш значущих споживачів його продукції та послуг, аналізу конкурентоспроможності , найбільш надійному прогнозуванню запитів (попиту) і підвищенню ефективності системи збуту (продажу) та сервісу.

У кінці переддипломної практики студент повинен узагальнити зібраний матеріал, разом з керівником дипломної роботи визначити ступінь його повноти і достатності, оформити його у вигляді звіту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]